Μιλώντας στο Action 24 ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης έκανε λόγο για συμπτύξεις με άλλα κόμματα, με στόχο την συνεννόηση του προοδευτικού κόσμου.

Μεταξύ άλλων, ο κ.Σπίρτζης υπογράμμισε πως «αν δεν θέλουμε να ακολουθήσουμε το παράδειγμα της Γαλλίας και της Ιταλίας, πρέπει να σταθούν όλοι στο ύψος τους, να κάνουν πολύ μεγάλα βήματα για την ενιαία εκπροσώπηση του προοδευτικού κόσμου και να βάλουν στην άκρη σκοπιμότητες, και προσωπικές και μικροκομματικές. Το ποιος πρόεδρος και το ποια ηγεσία θα είναι, μπορεί να αποφασιστεί από πολιτικές διαδικασίες και από πολιτικές συμφωνίες. Το βέβαιο είναι ότι δεν μπορεί να συνεχίσουμε να μην εκπροσωπείται ο προοδευτικός κόσμος».

Σε ό,τι αφορά τον Στέφανο Κασσελάκη ο Χρήστος Σπίρτζης υπογράμμισε πως «η επικοινωνία από μόνη της δεν δίνει λύση στα προβλήματα, χρειάζεται πολλή δουλειά στην κοινωνία γιατί έχει κουραστεί ο κόσμος».

Ο κ. Σπίρτζης σχολίασε τη «δημόσια ανταλλαγή ύβρεων από συντρόφους και συντρόφισσες», χαρακτηρίζοντάς την «εκφυλιστική».

«Αυτά που έγιναν ήταν εκφυλιστικά φαινόμενα για τον ΣΥΡΙΖΑ. Η δημόσια ανταλλαγή ύβρεων από συντρόφους και συντρόφισσες ήταν πιο σκληρές απ’ ότι ήταν στις εθνικές εκλογές, μεταξύ μελών του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας. Θεωρώ ότι δεν είναι εμφύλιος. Πρέπει να συμβάλλουμε όλοι ώστε να υπάρχει σύνθεση των απόψεων, όχι απλά ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά συνεννόηση με άλλα κόμματα του προοδευτικού κόσμου, όπως με το ΠΑΣΟΚ, με στελέχη της κοινωνίας που έχουν ιδιωτεύσει προκειμένου να υπάρχει ενιαία εκπροσώπηση του προοδευτικού κόσμου» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Σπίρτζης.

Τέλος, ο πρώην υπουργός τόνισε πως δεν συμφωνεί με τις τοποθετήσεις του Νίκου Φίλη.