Μηνύματα με συγκεκριμένους αποδέκτες έστειλε σήμερα ο Ευάγγελος Αποστολάκης, ο οποίος έχει πολύ ενεργό ρόλο στη νέα εποχή του ΣΥΡΙΖΑ και βγαίνει συχνά μπροστά όταν θεωρεί ότι υπάρχουν τριγμοί στο εσωτερικό του κόμματος.

Μιλώντας στην ΕΡΤ με αφορμή τα 16 «λευκά» στη χθεσινή ψηφοφορία της ΚΟ πάνω στις προτάσεις του νέου προέδρου αλλά και την κριτική που δέχεται ο Στέφανος Κασσελάκης από πρώην προεδρικούς, ο Ευάγγελος Αποστολάκης τόνισε αρχικά ότι «ο καθένας έχει ευθύνη για αυτά που κάνει και για αυτά που λέει. Θεωρώ ότι είναι φυσιολογικό να υπάρχουν αναστολές και αντιδράσεις.

Δεν θεωρώ όμως ότι είναι φυσιολογικό να ξεκινήσει ένας πόλεμος ο οποίος δεν έχει και κανένα νόημα. Ο χρόνος είναι κάτι το οποίο θα λειτουργήσει θετικά και ας δούμε λίγο και το πώς θα κινηθεί ο κ. Κασσελάκης από δω και στο εξής. Αν όλο αυτό θα το κουμαντάρει με τον κατάλληλο τρόπο και αν η ομάδα που έχει επιλεγεί θα δώσει το αποτέλεσμα που αναμένεται. Ο στόχος είναι να λειτουργήσει το κόμμα αποτελεσματικά και να αρχίσει να γίνεται παραγωγή πολιτικής και προτάσεις για τις λύσεις».

Στη συνέχεια ωστόσο και κληθείς να σχολιάσει το ενδεχόμενο διάσπασης, έγινε πιο… σκληρός λέγοντας ότι «η Αριστερά μας έχει συνηθίσει σε τέτοια εσωκομματικά θέματα. Καλό θα είναι να μη φύγει κανείς. Δεν περισσεύει κανείς. Για όλους υπάρχει δουλειά και όλοι πρέπει να να σταθούν στο καινούργιο αρχηγό, να καταλάβουν ότι υπάρχει καινούργιος αρχηγός. Τελείωσε αυτό».

Ο κ. Αποστολάκης μίλησε και για τον Παύλο Πολάκη του οποίου ο ρόλος μέσα στο κόμμα αναβαθμίζεται μια και γίνεται συντονιστής της ΕΚΕΠΕ ή πιο απλά «υπερτομεάρχης».

«Ο κ. Κασσελάκης επέλεξε άτομα που μοιράζεται τις ίδιες απόψεις και έχουν τις ίδιες αγωνίες για θέματα που μας απασχολούν. Μπορεί ο τρόπος να είναι διαφορετικός αλλά καταλαβαίνουμε όλοι ότι o κ. Πολάκης έχει δουλέψει και είναι καθαρός. Ο τρόπος συμπεριφοράς του είναι αψύς, αλλά έχει δουλέψει για το κόμμα».