Δεν εκτονώνεται με τίποτα το κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ παρά τις προσπάθειες του Στέφανου Κασσελάκη και αρκετών στελεχών που αποφάσισαν να παραμείνουν, να επέλθει ηρεμία μετά τις δύο διαδοχικές διασπάσεις.

Κι αυτή τη φορά ένα «φάουλ» του ίδιου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτό που έφερε στην επιφάνεια δυσαρέσκεια και γκρίνια.

Η χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος ξεκίνησε με τους καλύτερους των οιωνών, μια και ο Κασσελάκης επέλεξε να καθίσει ανάμεσα στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, προσδίδοντας στη διαδικασία πιο χαλαρό χαρακτήρα. Παρότι υπήρχαν εντάσεις και παράπονα για συγκεκριμένα άτομα, όπως ο Γιώργος Τσίπρας, που αρκετοί θεωρούν ότι με τοποθετήσεις ή άρθρα τους ρίχνουν λάδι στη φωτιά, η συζήτηση γινόταν σε καλό κλίμα.

Μέχρι που ο Στέφανος Κασσελάκης σηκώθηκε κάποια στιγμή από την καρέκλα του, βγήκε από την αίθουσα ενώ μιλούσε ο Διονύσης Τεμπονέρας και δεν επέστρεψε ποτέ.

Ήταν εύλογο να προκληθεί αναστάτωση και να ξεκινήσει η μουρμούρα με στελέχη να κάνουν λόγο για απαξίωση του οργάνου και τον Κασσελάκη να ενημερώνει μετά από τηλεφώνημα που του έγινε, ότι είχε ένα προγραμματισμένο ραντεβού.

Κι η ζωή συνεχίζεται με τον ΣΥΡΙΖΑ να βυθίζεται στην εσωστρέφεια και να κατρακυλά στις δημοσκοπήσεις…