Πριν μια 20ετία, όταν στη Formula 1 κυριαρχούσαν οι δύο Ferrari, εποχές Μίκαελ Σουμάχερ, ρωτούσαμε το βράδυ της Κυριακής, ποιος ήρθε 3ος; Γιατί γνωρίζαμε και τον νικητή και τον δεύτερο, χωρίς να δούμε τον αγώνα.

Την ίδια ερώτηση κάναμε ξανά στα πρόσφατα χρόνια της κυριαρχίας της Mercedes και του Λιούις Χάμιλτον, εκείνα τα χρόνια που έκαναν ζημιά στην τηλεθέαση της Formula 1, αφού ο αγώνας περιοριζόταν στις πιο πίσω θέσεις.

Και, αν αυτό που είδαμε στο Μπαχρέιν είναι ενδεικτικό της σεζόν που ξεκίνησε σήμερα, με τις δύο Red Bull να κάνουν κρουαζιέρα στις δύο πρώτες θέσεις, το ίδιο ίσως ρωτάμε και φέτος.

Η ομάδα αυτή έχει κατορθώσει να έχει στο δυναμικό της τον καλύτερο τεχνικό στον κόσμο, τον Άντριαν Νιούι, να της σχεδιάζει τα ταχύτερα αυτοκίνητα, έχει ένα μοτέρ διαμάντι, μια αξιοθαύμαστη οργάνωση, έναν κορυφαίο οδηγό, τον Φερστάπεν, και έναν πολύ καλό, τον Σέρχιο Πέρεζ.

Μοιραία, οι άλλοι είδαν σήμερα μόνο τις εξατμίσεις του Μαξ, κι αυτές για λίγο, γιατί δεν άργησε να ξεμακρύνει και να πάρει μια από τις πιο εύκολες νίκες του.

Βέβαια, η παράδοση λέει ότι ο νικητής του πρώτου Grand Prix Formula 1 της χρονιάς δεν παίρνει Πρωτάθλημα, αλλά τις παραδόσεις τις έχουμε δει πολλές φορές να σπάνε.

Με την εκκίνηση πάντως δεύτερος πετάχτηκε ο Σαρλ Λεκλέρκ, εκμεταλλευόμενος τα φρέσκα μαλακά λάστιχα της Ferrari, και κρατήθηκε εκεί παρά την ανωτερότητα της Red Bull του Πέρεζ πίσω του – μετρά και ο οδηγός, ακόμα, ευτυχώς, άλλη η οδηγική κλάση του Leclerc ή του Max και άλλη του Πέρεζ.

Θα κατόρθωνε άραγε να μείνει δεύτερος ο Σαρ Λεκλέρκ ως τα τέλη του αγώνα; Είχαν πει από τη Scuderia Ferrari πως διόρθωσαν τα προβλήματα στρατηγικής και αξιοπιστίας, που του στοίχισαν πέρσι 5 νίκες. Όμως, χρόνος μπαίνει, χρόνος βγαίνει, η Ferrari ίδια μένει.

Διαβάστε τη συνέχεια στο 4troxoi.gr

* Πηγή φωτογραφίας: Instagram/Formula1