Κατά την τρίτη στατική επανεκκίνηση του επεισοδιακού Grand Prix της Αυστραλίας ο Carlos Sainz είχε επαφή στην πρώτη στροφή με την Aston Martin του Fernando Alonso, η οποία ξεκίνησε ένα ντόμινο ατυχημάτων πριν τα μονοθέσια φτάσουν καν στην 3η στροφή. Στην συνέχεια της φάσης, σε άλλα δύο ατυχήματα, συγκρούστηκαν οι δύο Alpine των Gasly και Ocon αλλά και οι De Vries – Sargeant στις πιο πίσω θέσεις, οι οποίοι επίσης εγκατέλειψαν.

Ο αγώνας διεκόπη ξανά, αποφασίστηκε επανεκκίνηση με επαναφορά της σειράς όπως ήταν στον προηγούμενο γύρο και ο Sainz κρίθηκε υπαίτιος του ατυχήματος από τους αγωνοδίκες που του επέβαλλαν ποινή 5 δευτερολέπτων, και δεδομένου ότι ο αγώνας ολοκληρώθηκε με γύρο πίσω από το Αυτοκίνητο Ασφαλείας και οι διαφορές ήταν μικρές, ο οδηγός της Ferrari έπεσε από την 4η στην 12η θέση.

Όντας στο κοκπιτ ακόμη όταν του ανακοινώθηκε η ποινή, ο 27χρονος Ισπανός ακούστηκε ιδιαίτερα φορτισμένος να λέει στο team radio ότι οι αγωνοδίκες θα έπρεπε να ακούσουν την άποψή του πριν επιβάλλουν την ποινή, και αργότερα φάνηκε ιδιαίτερα εκνευρισμένος μιλώντας στον Τύπο λέγοντας «…μόνο από υποχρέωση…» καθώς αν δεν το έκανε θα κινδύνευε με 2η ποινή.

Διαβάστε περισσότερα στο 4troxoi.gr.