Από τα χίλια κύματα περνάει η ιστορία της Ferrari, η οποία προκάλεσε εντύπωση όχι μόνο στους αστυνομικούς που ερευνούν την υπόθεση, αλλά και στον ανακριτή που διεξάγει την κύρια ανάκριση. Ήδη οι φήμες για την ιστορία της Ferrari αγγίζουν τα όρια του μυθικού, ένα αμάξι δηλαδή που έχει οδηγηθεί από ανθρώπους με βαρβάτη ιστορία στον υπόκοσμο.

Η πλευρά του 40χρονου Γ.Λ., του ανθρώπου που φέρεται να έχει στην κατοχή του την περιβόητη Ferrari των 180 περίπου χιλιάδων ευρώ, είναι πως το όχημα αυτό έχει νοικιαστεί αρκετές φορές για τη… μόστρα και μόνο.

Βεβαίως κανείς δεν έχει λόγο να μην πιστέψει τα όσα ισχυρίζεται ο 40χρονος. Ωστόσο στον αντίποδα υπάρχουν πληροφορίες, οι οποίες περιγράφουν με μεγάλη λεπτομέρεια την ιστορία της Ferrari και πως αυτή έφτασε στα χέρια του Γ.Λ..

Η δολοφονία του 38χρονου

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο σενάρια, ωστόσο και τα δύο αφορούν έναν συγκεκριμένο άνδρα. Έναν άνδρα ο οποίος έχασε τη ζωή του τον Ιούνιο του 2022. Πρόκειται για τον Γιώργο Μήτσου, ο οποίος στο παρελθόν αφ’ ενός είχε βιώσει εμπρηστικές επιθέσεις εναντίον των επιχειρήσεών του αφ’ ετέρου δολοφονήθηκε άγρια έξω από το βενζινάδικο ιδιοκτησίας της οικογένειάς του στον Γέρακα.

Η Ferrari λέγεται πως ανήκε σε αυτόν, χωρίς όμως κάτι τέτοιο να επιβεβαιώνεται επίσημα. Ο αδικοχαμένος 38χρονος είχε εμπλακεί σε δικογραφία που αφορούσε υπόθεση κυκλώματος εκβιαστών, ανάμεσα σε πρόσωπα που είχαν σημαντική παρουσία στον υπόκοσμο, ωστόσο σε βάρος του ίδιου υπήρχαν ελάχιστα στοιχεία και απαλλάχθηκε. Συγκεκριμένα είχε εντοπιστεί βαρύς οπλισμός σε αποθήκη που ανήκε στον ίδιο.

ιστορία της Ferrari
ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΣΤΟΝ ΓΕΡΑΚΑ. (EUROKINISSI)

Θεωρήθηκε σύμμαχος κορυφαίου νονού της προηγούμενης δεκαετίας, του επονομαζόμενου «Καράφλα», κατά κόσμον Μανώλη Καραγιάννη, ωστόσο αυτό δεν επιβεβαιώθηκε στις δικαστικές αίθουσες. Σημειώνεται πάντως, πως η οικογένεια του δολοφονηθέντα, διατηρούσε αντιπροσωπεία πώλησης πολυτελών οχημάτων, πριν επεκταθεί στον κλάδο των καυσίμων.

Πηγές αναφέρουν πως ο 40χρονος Γ.Λ. φέρεται να είχε στενές σχέσεις με τον 38χρονο δολοφονηθέντα. Συνεργάζονταν σε πολλά επίπεδα και μάλιστα ο Μήτσου φέρεται να είχε αποδεσμεύσει την αστυνομική συνοδεία που είχε την εποχή πριν τη δολοφονία του και είχε αναθέσει στον 40χρονο τη θέση του υπεύθυνου ασφαλείας. Άλλη πηγή ισχυρίζεται πως ο ίδιος ο Γ.Λ. ήταν αυτός που έπεισε τον 38χρονο Μήτσου να αποδεσμεύσει τη φρουρά του. Τούτη η πράξη αποδίδεται σε δόλιους σκοπούς του 40χρονου, οι οποίοι παραμένουν αναπόδεικτοι.

Δημοσιεύματα έκαναν λόγο για αιτιάσεις μελών της οικογένειας Μήτσου, τα οποία ισχυρίζονται πως όλες αυτές οι αλλαγές στη φρούρηση του συγγενή τους, ήταν ένα σχέδιο προκειμένου ν’ ανοίξει ο δρόμος για τη δολοφονία του. Μέχρι εκείνη την εποχή ο 38χρονος κυκλοφορούσε με θωρακισμένο όχημα. Εκείνο το καλοκαιρινό πρωινό όμως, ήταν εντελώς ακάλυπτος.

ιστορία της Ferrari
ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΣΤΟΝ ΓΕΡΑΚΑ. (EUROKINISSI)

Οι κατά πάσα πιθανότητα, τρεις δράστες της επίθεσης, οι οποίοι έφτασαν στο σημείο με λευκό βαν, εξαπέλυσαν τρομακτική επίθεση με πάνω από 30 σφαίρες πολεμικών τυφεκίων. Η «βροχή» από τις σφαίρες των καλάσνικοφ σκότωσε ακαριαία τον 38χρονο επιχειρηματία.

Στο σημείο έφτασε και ο πατέρας του 38χρονου, ο οποίος δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που είχε συμβεί. Μάλιστα ούρλιαζε από οδύνη, ενώ η αινιγματική κραυγή «που είναι οι άλλοι;!», η οποία καταγράφηκε και on camera, έδινε την εντύπωση πως ο γιος του αναμενόταν στο σημείο με συνοδεία και όχι μόνος του.

Η ιστορία της Ferrari και πως άλλαξε χέρια

Η Ferrari λοιπόν, όταν ο Μήτσου απεβίωσε, μπήκε σε βιτρίνα πώλησης. Συγκεκριμένες πληροφορίες αναφέρουν πως τη διαδικασία ανέλαβαν μέλη της οικογένειας του εκλιπόντος.

Πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας την περασμένη εβδομάδα, ανέφεραν πως η χήρα του 38χρονου επιχειρηματία ήταν εκείνη που διαπραγματεύτηκε την πώλησή της με ένα ποσό μεταξύ 10.500 και 50.000 ευρώ, χωρίς να καθίσταται σαφές πως διαμορφώθηκε αυτή η τιμή κι αν πρόκειται για μία προκαταβολή ή για μία καλή τιμή, λόγω της στενής φιλίας που διατηρούσε ο εκλιπών με τον 40χρονο Γ.Λ..

ιστορία της Ferrari
Το περιβόητο όχημα όπως απεικονίζεται σε προφίλ κοινωνικής δικτύωσης που αποδίδεται στον προφυλακισθέντα

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης τόνιζαν πως ο δολοφονημένος είχε αφήσει σημαντικά χρέη πίσω του, πράγμα που ανάγκασε τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας να εκποιήσουν μέρος της περιουσίας ώστε να καλυφτούν οι ανάγκες. Πρόκειται για μία πληροφορία η οποία «δένει» ενδεχομένως ένα σενάριο φθηνών πωλήσεων κομματιών της περιουσίας.

Από εκεί και πέρα όμως, η Ferrari των 180.000 ευρώ αποτελεί πιθανότατα την κορυφή του παγόβουνου, όσον αφορά την γκρίζα κατάσταση που επικρατεί στην περιουσία του Γ.Λ. και πως αυτή διαμορφώθηκε με το πέρασμα των χρόνων.

Παράλληλα με την έναρξη της φάσης δικαστικής έρευνας, τρέχει μία παράλληλη έρευνα από τους φορείς οικονομικών ελέγχων. Το θέμα της περιβόητης Ferrari αποτελεί μόνο ένα κομμάτι καθώς υπάρχουν αναφορές για ακόμη πέντε οχήματα.

Ο μίνι στόλος αυτών των οχημάτων φέρονται ν’ ανήκουν στον 40χρονο Γ.Λ., ωστόσο το καθεστώς ιδιοκτησίας των οχημάτων τίθεται στο μικροσκόπιο καθώς δεν είναι σαφές σε ποιον ανήκουν τυπικά.

Επιχειρήσεις και διαμερίσματα

Δημοσιεύματα πάντως φέρνουν στην επιφάνεια στοιχεία που προκύπτουν από τις έρευνες των Αρχών. Λέγεται πως ο 40χρονος ελέγχεται για συμμετοχή σε ουκ ολίγες εταιρείες, καταστήματα και άλλες επιχειρήσεις.

Η λίστα προκαλεί ίλιγγο. Σύμφωνα με το εν λόγω ρεπορτάζ, το όνομα του 40χρονου εμπλέκεται με κάποιον τρόπο με τρία πρατήρια υγρών καυσίμων, με δύο καφετέριες, με μία εταιρεία ενοικίασης δικύκλων στη Σαντορίνη, όπως επίσης και με μία εταιρεία καθαρισμού.

Σημειώνεται πως η εταιρεία καθαρισμού δεν είναι η ίδια με αυτή που ιδιοκτήτρια είναι η σύντροφος του 48χρονου αδελφού του 40χρονου. Αξίζει να σημειωθεί πως δεν έχει αποσαφηνιστεί αν ο 40χρονος είναι ο κατ’ όνομα ή ο εν τοις πράγμασι ιδιοκτήτης όλων των παραπάνω ή αν απλώς κατέχει φερειπείν μερίδιο μετοχών.

Όλα αυτά πρόκειται να ξεκαθαρίσουν μετά την ολοκλήρωση της αστυνομικής έρευνας, χωρίς να αποκλείεται η εμπλοκή του τμήματος της Οικονομικής Αστυνομίας ή και άλλων αντίστοιχων υπηρεσιών στη συγκεκριμένη έρευνα.

Πολύ σημαντικά στοιχεία όμως έχουν να κάνουν με την ακίνητη περιουσία του 40χρονου Γ.Λ. Ο Μανιάτης στην καταγωγή προφυλακισθείς επιχειρηματίας, φέρεται να έχει αγοράσει δύο διαμερίσματα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Πρόκειται για δύο σπίτια πολύ κοντά στη διεύθυνση την οποία έχει δηλώσει ως τόπο μόνιμης κατοικίας. Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι το γεγονός πως και τα δύο αγοράστηκαν μετά τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ.

Ένα ακίνητο 100 τ.μ., οροφομεζονέτα, με φερόμενη αντικειμενική αξία 60.000 ευρώ, αγοράστηκε 40.000 ευρώ με μετρητά, τον Νοέμβριο του 2021, με τη δολοφονία του Καραϊβάζ να τελείται τον Απρίλιο του ίδιου χρόνου.

Το δεύτερο ακίνητο, βρίσκεται στην ίδια πολυκατοικία με το πρώτο. Αγοράστηκε τον φέτος τον Φεβρουάριο, έχει εμβαδόν 65 τ.μ. και αντικειμενική αξία 90.000 ευρώ. Φέρεται πως αγοράστηκε 30.000 ευρώ πάλι με μετρητά.

Και τα δύο ακίνητα βρίσκονται στην περιοχή του Γέρακα. Σημειώνεται πως στο όνομα της πρώην συζύγου του, υπάρχει ένα ακόμη ακίνητο, στην ίδια περιοχή, σε συγκρότημα κατοικιών με πισίνα.

Photo credits: Evrokinissi (Αρχείου), Shutterstock