Δεν θα μπορούσε να το θέσει πιο γλαφυρά ο Γκουστάβο Πογέτ κατά τη συνέντευξη Τύπου: «Είναι ένα παιχνίδι-κλειδί που πρέπει να νικήσουμε». Ο τόνος πριν το ματς της εθνικής Ελλάδας με την Ιρλανδία (21:45, Novasports Prime/Alpha) για τα προκριματικά του Euro 2024 δόθηκε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο.

Ο Ουρουγουανός προπονητής ξέρει καλά πως η εκκίνηση ήταν εύκολη. Το 3-0 στο Γιβραλτάρ απλώς «μια μέρα στη δουλειά» ήταν. Αλίμονο αν συζητάμε για αυτό ως ζητούμενο, με κάθε σεβασμό προς τον αντίπαλο. Είναι απλώς ρεαλισμός.

Το σημερινό (16/6) παιχνίδι στην OPAP Arena είναι ιδιαιτέρως κρίσιμο, του είδους που ορίζουν το δρόμο που θα πάρεις στη συνέχεια. Ο αντίπαλος είναι δυνατός και θέλει να απαντήσει μετά την ήττα του από τη Γαλλία (1-0). Σε έναν τόσο ζόρικο Όμιλο όσο αυτός που μας έτυχε σε αυτά τα προκριματικά, απαγορεύεται το λάθος σε (εντός έδρας) ματς όπως αυτό.

Εθνική Ελλάδας: Η 11άδα που σκέφτεται ο Πογέτ

Στα αγωνιστικά νέα, ο Δημήτρης Γιαννούλης είναι εκτός λόγω ίωσης. Η Εθνική Ελλάδας αναμένεται να παραταχθεί με 4-3-3. Το πιθανότερο σενάριο έχει ως εξής: Βλαχοδήμος θα είναι κάτω από τα δοκάρια, αριστερά στην άμυνα ο Τσιμίκας, δεξιά ο Μπάλντοκ και οι Χατζηδιάκος, Μαυρομάνος στο κέντρο.

Στα χαφ θα βρίσκονται οι Μάνταλος, Κουρμπέλης, Μπακασέτας, ενώ στην τριάδα της επίθεσης οι Πέλκας, Μασούρας και Γιακουμάκης.

Ο Λημνιός διεκδικεί τη θέση του Πέλκα, ο Σιώπης του Κουρμπέλη, ενώ στην επίθεση Παυλίδης και Δουβίκας μπορεί να ξεκινήσουν βασικοί.

Το σημερινό πρόγραμμα

Ελλάδα-Ιρλανδία 21:45

Γιβραλτάρ-Γαλλία 21:45

Ρεπό: Ολλανδία

Βαθμολογία

2ος ΟΜΙΛΟΣ

1. Γαλλία 6 (2 ματς)

2. Ελλάδα 3 (1 ματς)

3. Ολλανδία 3 (2 ματς)

4. Ιρλανδία 0 (1 ματς)

5. Γιβραλτάρ 0 (2 ματς)