Σε ένα ματς που η Εθνική Ελλάδος, ακόμα και με αυτό το ρόστερ, είχε ένα ξεκάθαρο προβάδισμα για τη νίκη, κάποια τρελά σουτ του Τζέφερσον και κάποια χαλάρωση στο ξεκίνημα του 3ου δεκαλέπτου, είδαμε ένα κλειστό παιχνίδι στην πρεμιέρα της στο Μουντομπάσκετ στη Μανίλα. Μέχρι που στο 4ο δεκάλεπτο η ελληνική άμυνα έσφιξε, διεκδίκησε κάθε μπάλα, πήγε για κάθε deflection και το ματς πήρε την μορφή που ανέμεναν οι περισσότεροι για να λήξει με το σκορ 92-71 υπέρ της Ελλάδας.

Με μια 11αδα «πολεμιστών», με αρχηγό τον Τόμας Γουόκαπ, η Εθνική, έχοντας να διαχειριστεί και το ψυχολογικό σοκ της απώλειας Μήτογλου, πήρε το προβάδισμα μετά το 12-10 της Ιορδανίας, είχε ένα καλό ποσοστό σε τρίποντα και δίποντα και με τον Θανάση Αντετοκούνμπο να καταθέτει όλη την ενέργεια του κόσμου, να γίνεται και απίστευτα εκνευριστικός για τον αντίπαλο με τις εκφράσεις και τις τοποθετήσεις του, η Ελλάδα είχε πάρει τον έλεγχο, φτάνοντας στο ημίχρονο με διαφορά 14 πόντων (32-46).

Λύθηκαν τα χέρια στο 4ο δεκάλεπτο, δέχτηκε μόλις 11 πόντους η Εθνική

Στο τρίτο δεκάλεπτο όμως υπήρξε μια καθίζηση και με τον Τζέφερσον να οδηγεί στην Ιορδανία, το σκορ έφτασε στο 56-60. Εκεί ανέλαβαν δράση ο Λαρεντζάκης, ο Παπαπέτρου και ο Παπαγιάννης (ειδικά στην άμυνα), ώστε να μπει και πάλι μία τάξη. Κάποια τρίποντα του «Λάρι», τα επιθετικά ριμπάουντ του Παπαπέτρου και το τείχος που ύψωσε στην άμυνα ο Παπαγιάννης με τη βοήθεια των Παπαπέτρου-Ρογκαβόπουλου-Γουόκαπ, έφεραν γρήγορες επιθέσεις, σουτ με καλές προϋποθέσεις και εύκολα καλάθια κάτω από τη μπασκέτα.

Ο Λαρεντζάκης, με τη ρελάνς του 4ου δεκαλέπτου, διάστημα στο οποίο η Ελλάδα έβαλε 26 πόντους και δέχτηκε μόλις 11 με ένα τρελό buzzer beater του Τζέφερσον, έγινε πρώτος σκόρερ της Εθνικής με 19 πόντους και τον ακολούθησαν σε σκορ οι Γουόκαπ-Παπαπέτρου (13 πόντους έκαστος), Ρογκαβόπουλος (10 πόντοι) και Θανάσης Αντετοκούνμπο (9 πόντοι).

Η Εθνική ολοκλήρωσε το ματς με 64% στα δίποντα και 38% στα τρίποντα, με τις βολές να είναι το μόνο μελανό σημείο, αφού είχε 10/18. Εντυπωσιακοί οι αριθμοί στις υπόλοιπες κατηγορίες, με την Εθνική να έχει συνολικά 41 ριμπάουντ (7 ο Ρογκαβόπουλος), 23 ασίστ (7 ο Γουόκαπ), μόλις 11 λάθη, 9 κλεψίματα (3 ο Θανάσης) και 5 τάπες (3 ο Παπαγιάννης).

Δείτε τα στατιστικά της αναμέτρησης εδώ.

* Φωτογραφία: Getty Images