Μία Εθνική σκέτη… απογοήτευση στο αγωνιστικό μέρος. Με κάκιστο πρόσωπο στην Ολλανδία η Ελλάδα ηττήθηκε με 3-0 εκτός έδρας, κινδύνευσε και με άλλα γκολ και γενικά είχε μία πολύ δύσκολη βραδιά.

Οι Ολλανδοί «καθάρισαν» το παιχνίδι από το πρώτο μέρος. Ο Ντε Ρουν άνοιξε το σκορ στο 17′, ο Χάκπο διπλασίασε τα τέρματα των γηπεδούχων στο 31′ και ο Βέγκχορστ έκανε το 3-0 στο 39′. Κοινός παρονομαστής σε αυτά τα τρία γκολ ήταν ο Ντάμφρις, ο οποίος έβγαλε τρεις ασίστ.

Η Ολλανδία ήταν η ομάδα που μπήκε πιο καλά στο ματς. Στο 7ο λεπτό πρώτα ο Βέγκχορστ με σουτ που πήγε κόρνερ και μετά ο Ακέ με κεφαλιά απείλησαν για τα καλά. Στο 16ο λεπτό οι «οράνιε» έκαναν το 1-0 σε φάση που η Εθνική μας αδράνησε: κεφαλιά από τον Ντάμφρις και ο Ντε Ρουν από κοντά αφύλαχτος έκανε το 1-0.

Στο 29′ ο Σίμονς έκανε το δικό του σλάλομ και σουτ με τον Βλαχοδήμο να κάνει μεγάλη επέμβαση. Η Ολλανδία πίεσε και μετά. Στο 32ο λεπτό η Ολλανδία σκόραρε με εξαιρετική επιθετική συνεργασία των παικτών της και τέρμα του Γκάκπο από κοντά στο 2-0.

Για τη φάση αυτή έγινε VAR Check για οφσάιντ αλλά τελικώς το γκολ μέτρησε. Ο Σίμονς συνεργάστηκε εξαιρετικά με τον Ντάμφρις, εκείνος έκανε τη σέντρα στον αμαρκάριστο στο δεύτερο δοκάρι Χάκπο, ο οποίος κατέβασε την μπάλα και με πλασέ έκανε το 2-0.

Ένας ακόμα αφύλαχτος παίκτης των Ολλανδών που σκόραρε. Στο 35′ ο Μασούρας έκανε τη σέντρα αλλά η κεφαλιά του Κουρμπέλη πήγε αρκετά έξω.

Στο 36′ ο Ντάμφρις είχε δοκάρι με σουτ του. Στο 39′ η Ολλανδία έκανε και το 3-0: ο Ντάμφρις έκανε τη σέντρα και ο Βέγκχορστ με κεφαλιά σκόραρε. Στο 44′ ένα καλό φάουλ του Μπακασέτα αποκρούστηκε δύσκολα. Το α’ μέρος έκλεισε με μία κάκιστη Εθνική και ένα δίκαιο 3-0 υπέρ των Ολλανδών.

Στο β’ μέρος ο ρυθμός έπεσε κάπως αρχικά επιθετικά. Ο Τσιμίκας επιχείρησε 2 φορές να απειλήσει τους Ολλανδούς. Στο 62′ μία μπαλιά του αριστερού μπακ της Λίβερπουλ πήγε λίγο έξω και ένα λεπτό μετά το κόρνερ του αποκρούστηκε δύσκολα. Στο 64′ το σουτ του Σίμονς πήγε εκτός, όπως και αυτό που έκανε έξι λεπτά αργότερα.

Ο Πογιέτ από τον πάγκο έκανε αλλαγές σε επίπεδο προσώπων για να φέρει τον Κουλιεράκη στο κέντρο της άμυνας, τον Ρέτσο δεξί μπακ και τον Γιαννούλη στην επίθεση. Στο 84′ ο Βλαχοδήμος μπλόκαρε το σουτ του Ρέιντερς. Στο 92′ ο Βέγκχορστ είχε ένα σουτ που πέρασε εκτός. Ο δείκτης του σκορ έμεινε στο 3-0.

Κάπως έτσι, η Εθνική μας έμεινε στους έξι πόντους, με την Ολλανδία να έχει συγκεντρώσει τους ίδιους, αλλά να περνάει στη δεύτερη θέση. Θυμίζουμε πως οι δύο πρώτοι προκρίνονται απευθείας στα γήπεδα της Γερμανίας, με την Εθνική να έχει το «μαξιλαράκι» των playoffs του Nations League.

Στην επόμενη αγωνιστική, η Εθνική υποδέχεται στην OPAP Arena το Γιβραλτάρ (10/9, 21:45), ενώ η Ολλανδία φιλοξενείται από την Ιρλανδία την ίδια ώρα.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Φλέκεν, Χερτρούιντα, Φαν Ντάικ, Ακέ (46′ Ντε Φρέι), Ντάμφρις, Ντε Ρουν (65′ Ρέιντερς), Ντε Γιονγκ (77′ Φέρμαν), Μπλιντ, Σίμονς, Βέγκχορστ, Χάκπο (64′ Λανγκ)

ΕΛΛΑΔΑ: Βλαχοδήμος, Ρότα (70′ Γιαννούλης), Ρέτσος, Χατζηδιάκος, Τσιμίκας, Σιώπης, Κουρμπέλης (69′ Κουλιεράκης), Μπακασέτας (77′ Μπουχαλάκης), Μάνταλος, Μασούρας (69′ Φούντας), Παυλίδης (73′ Γιακουμάκης).

Photo credits: Eurokinissi