Λίγο πριν κλείσει τα 27 του χρόνια, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κατάφερε να πάρει στις πλάτες του μια ολόκληρη ομάδα, τους Bucks, και να την οδηγήσει σε έναν και μόνο προορισμό: την κατάκτηση του NBA. Όχι μόνο έγινε πραγματικότητα, αλλά τελικά τα παραμύθια έχουν ωραίο τέλος, αρκεί να το πιστέψει κανείς. Η ομάδα που του άνοιξε τις πόρτες και τον εμπιστεύτηκε, νιώθει κάτι παραπάνω από δικαιωμένη.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει κάνει την υφήλιο να μιλάει για εκείνον, το ταλέντο του, την ιστορία και το ήθος του και θα συνεχίσει να το κάνει μιας και πλέον όλοι σέβονται τον MVP των τελικών. Όπως κάποτε είχε κάνει και ο Κόμπε Μπράιαντ, όταν το 2019 σε συζήτηση που είχε μαζί του, του είπε χαρακτηριστικά πως επόμενη μεγάλη πρόκληση του είναι να κερδίσει το πρωτάθλημα.

Αυτά τα λόγια του αξέχαστου και θρυλικού Mamba και η πίστη του σπουδαίου αθλητή που έφυγε άδικα, ήταν η δύναμη για τον Γιάννη, όπως παραδέχτηκε στη συνέντευξη τύπου. Με τα δύο βραβεία αγκαλιά, είπε:

«Στην αρχή ήταν σαν αστείο. Τον ρώτησα ποια είναι η πρόκληση μου εμένα. Το MVP. Νόμιζα έκανα πλάκα, δεν πίστευα ότι θα μου απαντήσει. Όταν το έκανε με έκανε να πιστέψω πως πιστεύει ο Κόμπι ότι μπορώ να το κάνω; Μπορώ να παίξω στο υψηλότερο επίπεδο και να οδηγήσω την ομάδα μου, να πάρω ένα MVP. Έπρεπε να το κάνω και όχι απαραίτητα για να μην τον απογοητεύσω, αλλά έπρεπε να δουλέψω σκληρά γιατί οι άνθρωποι πίστευαν ότι μπορώ να το κάνω. Δεν μου αρέσει να απογοητεύω κανέναν. Όταν υπέγραψα ξανά με το Μιλγουόκι το έκανα γιατί δεν ήθελα να απογοητεύσω τον κόσμο. Το να μπορέσω να πετύχω αυτά τα πράγματα τώρα, είναι τρελό. Είναι απίστευτο. Δεν μπορώ να το πιστέψω».

Μάλιστα, ο Πάου Γκασόλ έσπευσε με τη σειρά του να απαντήσει σε εκείνο του tweet του Κόμπε Μπράιαντ, γράφοντας: «Τα κατάφερε, αδερφέ μου».

Φωτογραφία: Getty Images