Αναρωτιόμαστε αν χρειάζεται να επέμβει κάποια… Επιτροπή Ανταγωνισμού. Μα, πραγματικά, η συνεργασία Κέβιν Ντε ΜπρόινεΈρλινγκ Χάαλαντ είναι «σκάνδαλο» για τους υπόλοιπους και θα έπρεπε να είχε απαγορευτεί για το καλό του σασπένς, για να διατηρηθεί ζωντανό το ενδιαφέρον! Το ρίξαμε στην πλάκα, αλλά στην πραγματικότητα είναι τρομακτικό αυτό που συμβαίνει. Για τους αντίπαλους, εννοούμε. Η Άρσεναλ το βίωσε με το χειρότερο δυνατό τρόπο. Ένα εμφατικό 4-1 υπέρ της Μάντσεστερ Σίτι, που φέρει ακέραια την υπογραφή των δύο αυτών παιχταράδων.

Και να σκεφτεί κανείς ότι εν προκειμένω άλλαξαν ρόλους. Ο Χάαλαντ σέρβιρε, ο Ντε Μπρόινε εκτελούσε. Με κλειστά μάτια έβρισκαν ο ένας τον άλλο, επικοινωνώντας θαρρείς με τηλεπάθεια, πρακτικά με την αρμονία που μόνο η μίξη δύο μεγάλων ταλέντων μπορεί να φέρει.

Οι Κανονιέρηδες, απέναντι, τα είχαν παίξει. Δεν είχαν απάντηση σε αυτό που βίωναν, τους είχε βγει η γλώσσα απλώς για να παρακολουθήσουν το τι συμβαίνει, μπας και σώσουν τα προσχήματα. Οι γαλάζιες φανέλες τους ισοπέδωσαν σαν οδοστρωτήρας. Αν δεν ήταν ο Άαρον Ράμσντεϊλ σε καλή βραδιά (ναι, ναι, κι ας έφαγε 4 γκολ), θα μιλούσαμε τώρα για σκορ-μαμούθ.

Γεννημένοι ο ένας για τον άλλον

Ο Βέλγος είχε δύο γκολ(άρες) και μία ασίστ (στον Στόουνς), ο Χάαλαντ θα ήταν αφύσικο να μη σκοράρει, στις καθυστερήσεις αποκατέστησε την τάξη. Αλλά και να μην είχε βρει τελικά δίχτυα ο Νορβηγός, ψεγάδι στο ματς που έκανε σχεδόν δεν υπήρχε. Οι δύο ασίστ στον Κέβιν ήταν μέρος μόνο μιας εντυπωσιακά επιβλητικής εμφάνισης. Έκανε τους αμυντικούς της Άρσεναλ να μοιάζουν με μικρά παιδιά έτσι όπως μάταια προσπαθούσαν να περιορίσουν τη δύναμη, την ταχύτητα και την ικανότητά του.

Χάαλαντ και Ντε Μπρόινε έχουν πια βρεθεί απόλυτα μεταξύ τους. Όχι πως υπήρχε ποτέ σοβαρή αμφιβολία. Αυτοί οι δύο γεννηθήκαν για να παίξουν μαζί. Για το ευ ζην της Σίτι. Ο Πεπ Γκουαρντιόλα απλώς φροντίζει ώστε όλα τα υπόλοιπα να είναι στη θέση τους για να αυγατίσει αυτή η συνεργασία.

Να χθες (26/4), οι δύο παίκτες έπαιξαν πιο κοντά ο ένας στον άλλο απ’ ότι συνήθως. Ο Βέλγος είχε λευκή επιταγή ελευθερίας, αριστερά ή δεξιά, πήγαινε όπου βλέπεις χώρο του ζήτησε ο Πεπ. Δεν χρειάζεται να πεις περισσότερα σε έναν από τους πιο εγκεφαλικούς παίκτες όλων των εποχών. Ο Χάαλαντ πάλι, είναι ένα θηρίο της φύσης. Αν δεν είναι βέβαια… ρομπότ.

H Μάντσεστερ Σίτι δεν έχει ψεγάδι

Στην κάψα της στιγμής, ξεχνάμε πως η Άρσεναλ παραμένει 1η στη βαθμολογία της Premier League. Αλλά με δύο ματς περισσότερα και μόλις πια 2 βαθμούς αέρα. Και το τετ α τετ με τους Πολίτες της έδειξε σαφώς πόσο πίσω τους είναι. Δεν πρόκειται για ντροπή, ο Μικέλ Αρτέτα και οι παίκτες του έχουν ήδη πάει πολύ πιο μακριά από όσο θα τολμούσαν να φανταστούν

Η Μάντσεστερ Σίτι είναι μια ανηλεής φορμαρισμένη μηχανή, που δουλεύει στα κόκκινα για να πραγματώσει τους στόχους της στην τελική ευθεία της σεζόν (17 συνεχόμενα ματς αήττητη σε όλες τις διοργανώσεις, 3 ισοπαλίες χαλάνε το τέλειο).

Η Σίτι ξέρει να παίζει ποδόσφαιρο κατοχής. Η Σίτι ξέρει να αμύνεται compact αν χρειαστεί (όπως φάνηκε κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου). Η Σίτι ξέρει να πρεσάρει σωστά, η Σίτι μπορεί να κάνει παιχνίδι από τον τερματοφύλακά της. Η Σίτι ξέρει να κάνει τα πάντα σωστά.

Γι’ αυτό και για 3η συνεχόμενη σεζόν θα τερματίσει στην 1η θέση στην Αγγλία. Με όνειρο αυτή τη φορά να τα καταφέρει και στην Ευρώπη. Φαίνεται πιο έτοιμη από ποτέ.