Πώς λέγεται ο Άγιος Βασίλης στα νορβηγικά; Μα… Έρλινγκ Χάαλαντ! Τουλάχιστον έτσι τον νιώθουν οι φίλαθλοι της Μπρίνε. Της ομάδας δηλαδή στην οποία έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα ως παιδάκι…

Υπάρχει πολύ συγκεκριμένος λόγος γι’ αυτό. Ο Νορβηγός σταρ της Μάντσεστερ Σίτι προσφέρθηκε να πληρώσει το εισιτήριο για το σιδηροδρομικό ταξίδι κοντά 200 φιλάθλων της ομάδας εν όψει του εκτός έδρας ματς για τα πλέι οφ ανόδου στην Α’ Κατηγορία με την Σταρτ, στην πόλη Κρίστιανσεντ, το ερχόμενο Σάββατο (25/11).

Κοντά 200 χιλιόμετρα είναι η απόσταση και περί τα 25.000 ευρώ τα λεφτά που θα βγάλει από την τσέπη του ο Χάαλαντ. Προσφέρθηκε επίσης να πληρώσει λεωφορείο για όσους προτιμούν να πάνε οδικώς.

Η Μπρίνε κυνηγάει την επιστροφή στην ελίτ για πρώτη φορά μετά το 2006. Και έχει έμπρακτα σύμμαχο το πιο διάσημο τέκνο της σε αυτήν την προσπάθεια…

«Δεν έχουν όλοι την οικονομική δυνατότητα να βάζουν σε προτεραιότητα το να πληρώσουν για το ποδόσφαιρο, οι καιροί είναι δύσκολοι. Χάρη στον Χάαλαντ όμως, αρκετά περισσότεροι φίλοι μας θα μπορέσουν να έρθουν να μας ενισχύσουν από κοντά», δήλωσε ο διευθυντής επικοινωνίας του νορβηγικού συλλόγου.