Θες να το πεις παράδοση σκήπτρων; Θες να το πεις αλλαγή σκυτάλης; Θες να το πεις αναγνώριση από τον κορυφαίο του τότε στον κορυφαίο του σήμερα; Όπως κι αν το πεις, πρόκειται για μια ιστορική συμβολικά στιγμή. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ενδεχομένως να φυλάξει ως κόρη οφθαλμού τα λόγια που έγραψε για εκείνον στο Facebook ο Νίκος Γκάλης, ο άνθρωπος που άλλαξε το ελληνικό μπάσκετ. Λέτε να είναι ο Γιάννης αυτός που θα το σηκώσει ξανά σε λίγα χρόνια; Μακάρι.

Ο Νίκος Γκάλης ήταν ο κορυφαίος όλων για 2 δεκαετίες. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής εδώ και 4 χρόνια και θα είναι για άλλα 7-8 ακόμα. Απλώς από το 2019 ο Γιάννης προβάρει διαρκώς για να είναι ο κορυφαίος μπασκετμπολίστας στον κόσμο. Κι αν εσείς ή εμείς δεν το ασπαζόμαστε αυτό, ο Νίκος Γκάλης το ασπάζεται και με το παραπάνω, όπως έγραψε στο Facebook.

«Γιάννη, είσαι αληθινός μαχητής που κατέκτησες με το σπαθί σου την κορυφή του κόσμου. Για μένα αυτήν τη στιγμή είσαι ο καλύτερος παίκτης στον πλανήτη. Μας κάνεις όλους περήφανους. Συγχαρητήρια, για τις επιδόσεις και το ήθος σου, συνέχισε έτσι».