Είναι πολύς ο καιρός. Έχουν περάσει 13 χρόνια από την τελευταία φορά. Ο Παναθηναϊκός, ο θεωρούμενος και «Πρέσβης» του ελληνικού ποδοσφαίρου, έχει απόψε τη μεγάλη ευκαιρία να μηδενίσει το κοντέρ της αναμονής. Και να επιστρέψει στους ομίλους του Champions League. Όπως παλιά, όπως πρέπει…

Η σημερινή ρεβάνς με την Μπράγκα (22:00, CS 2) σε ένα ΟΑΚΑ γεμάτο από κόσμο είναι ένα από τα πιο σημαντικά ματς της σύγχρονης ιστορίας των «Πρασίνων». Η ήττα με 2-1 στην Πορτογαλία δημιουργεί ντεσαβαντάζ, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι αποτρεπτική.

Το γκολ του Μαντσίνι στο 90+5′ κράτησε ανέπαφες τις ελπίδες της ομάδας του Ιβάν Γιοβάνοβιτς για πρόκριση. Της αρκεί οποιαδήποτε νίκη με ένα γκολ διαφορά για να πάει παράταση και με δυο γκολ περνάει εκείνη.

Και ναι, το δέλεαρ είναι τεράστιο και από οικονομική άποψη (δεν κόλλησε τυχαία το «χρυσοφόροι» ως προσδιορισμός στους ομίλους της Νο1 διασυλλογικής διοργάνωσης), αλλά πάνω από όλα είναι το αγωνιστικό, το γόητρο, το κύρος.

Ο Παναθηναϊκός είναι ένα κλαμπ που βάσει ιστορίας και δυναμικής αξίζει να βρεθεί εκ νέου στην κεντρική «βιτρίνα». Αν υποτάξει το βράδυ αυτό του Αυγούστου την Μπράγκα, όπως έκανε στους δύο προηγούμενους γύρους με Ντνίπρο και Μαρσέιγ, τότε θα έχει κάνει πράξη τη μεγάλη επιστροφή. Με τον πλέον ηχηρό τρόπο.

Παναθηναϊκός: Τι σκέφτεται για απόψε ο Γιοβάνοβιτς

Στα αγωνιστικά νέα, ο Γιοβάνοβιτς αναμένεται να χρησιμοποιήσει την ίδια 11άδα με αυτή της Πορτογαλίας πριν από μια εβδομάδα, εκτός κι αν προτιμήσει να ξεκινήσει με τον Ιωαννίδη αντί του Σπόραρ στην κορυφή της επίθεσης, η περίπτωση του Σλοβένου φορ έχει γεννήσει συζητήσεις επί συζητήσεων. Θέση διεκδικεί και ο Τσέριν στο κέντρο.

«Ο κόσμος θα μας δώσει τα φτερά αλλά εμείς πρέπει να είμαστε δυνατοί και να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις», έδωσε το στίγμα ο Σέρβος κόουτς.

Photo Credits: Eurokinissi