Δεν πέρασε καιρός από τότε που ο ανεμβολίαστος Νόβακ Τζόκοβιτς απελάθηκε από την Αυστραλία και δεν αγωνίστηκε στο Australian Open 2022. 

Ο Σέρβος που έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ στο τένις και είναι και σήμερα στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης από την πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας των εμβολίων κατά του Covid-19 είχε δηλώσει πως δεν θα κάνει το εμβόλιο και αυτό του είχε στοιχίσει και σε χρήμα. 

Δεν του επέτρεψαν την είσοδο στην Αυστραλία και έχασε το AO 2022 ενώ για 1,5 χρόνο δεν μπορούσε να εισέλθει στις ΗΠΑ και στον Καναδά με αποτέλεσμα να μην μπορεί να παίξει σε σημαντινά τουρνουά όπως το US Open 2022. 

Πριν από λίγους μήνες επέστρεψε στις ΗΠΑ και κατέκτησε το US Open και τώρα μέσω συνέντευξής τους στο CBS News θέλησε να ξεκαθαρίσει τι πιστεύει για τα εμβόλια. Δήλωσε πως δεν είναι κατά ούτε υπέρ και τα… έβαλε με τον κόσμο που τον χαρακτήρισε αντιεμβολιαστή. 

«Ο κόσμος προσπάθησε να με χαρακτηρίσει ως αντιεμβολιαστή. Δεν είμαι αντιεμβολιαστής, δεν είμαι ούτε υπέρ των εμβολίων. Είμαι υπέρμαχος της ελευθερίας της επιλογής» είπε ο Νόλε για το θέμα. 

Στην ίδια εκπομπή ξεκαθάρισε ότι δεν είναι φίλος με τους Φέντερερ και Ναδάλ και εξήγησε το γιατί: «Θα το ήθελα πολύ αυτό. Προφανώς δεν είμαστε και οι καλύτεροι φίλοι εκτός γηπέδων. Δεν είμαστε φίλοι γιατί είμαστε αντίπαλοι και είναι δύσκολο να είσαι κοντά με κάποιον όταν είστε ανταγωνιστές. Θα ήταν δύσκολο να μπορέσουμε να μοιραστούμε πράγματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν εναντίον σου. Μοιραζόμαστε ωστόσο το γήπεδο εδώ και πολλά χρόνια και υπάρχει απεριόριστος σεβασμός ανάμεσά μας, σίγουρα από τη μεριά μου προς εκείνους. Μακάρι κάποια μέρα να είμαστε πιο κοντά και να μιλάμε. Θα ήταν απίθανο». 

Ακόμη τόνισε: «Λατρεύω να κερδίζω, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ως προς αυτό. Τα ρεκόρ με εμπνέουν και μου δίνουν κίνητρο. Για μένα είναι τελείως φυσιολογικό. Είμαι ειλικρινής, αυθεντικός και λέω αυτό που αισθάνομαι. Το μόνο που θέλω είναι να είμαι αληθινός με τον εαυτό μου και με τους γύρω μου και να μιλάω με ειλικρίνεια για τους στόχους μου».