Τουλάχιστον έξι Ελληνοαυστραλούς οι οποίοι συμπεριλαμβάνονται στην ετήσια λίστα κατάταξης Power 50 των πιο ισχυρών ανθρώπων που ασκούν τη μεγαλύτερη επιρροή στην Νότια Αυστραλία ανέφερε η εφημερίδα της Αδελαΐδας «The Advertiser» καθώς το 2023 πλησίαζε στο τέλος του.

Είναι οι ακόλουθοι:

ΘΕΟΦΑΝΗΣ ΜΑΡΑΣ AM – 48Η ΘΕΣΗ

Ο Θεοφάνης Μάρας (Theo Maras), ιδρυτής και πρόεδρος του Maras Group, είναι περισσότερο γνωστός στην αγορά ακινήτων της Νότιας Αυστραλίας, έχοντας διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην επιχειρηματική, κοινωνική και πολιτιστική ζωή της Νότιας Αυστραλίας από τις αρχές της δεκαετίας του 1980.

Εργαζόταν προηγουμένως στην Mancorp Group, πριν ιδρύσει την Maras Group τον Ιούλιο του 2006, με τις κύριες δεξιότητές του να εντοπίζονται στον κλάδο του σχεδιασμού (design) και της οικοδόμησης (construction), ενώ ιδιαίτερα επιτυχημένες έχουν σημειωθεί και οι επιδόσεις του σε θέματα που σχετίζονται με την οργάνωση (planning), τη μίσθωση (leasing) και τη διαχείριση (management).

Ο κ. Maras είναι πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς και μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής (Advisory Board) της επιχείρησης, ενώ εκτός από τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες, είναι επίσης ενεργό μέλος της κοινότητάς του, έχοντας υπηρετήσει σε διάφορους ρόλους.

Μεταξύ άλλων, έχει διατελέσει πρόεδρος της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Νότιας Αυστραλίας, πρόεδρος του Ελληνικού Γηροκομείου Ridleyton και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Ορθόδοξων Κοινοτήτων Αυστραλίας.

Επί του παρόντος, είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Ελληνικών Σπουδών, του οποίου είναι, μάλιστα ιδρυτικό, στέλεχος.

DANNY AND MICHAEL PHILIPPOU – 39Η ΘΕΣΗ

Οι δίδυμοι αδελφοί Φιλίππου από τη Νότια Αυστραλία ξεκίνησαν να ασχολούνται με τον κινηματογράφο μετά την επιτυχημένη κυκλοφορία της ανεξάρτητης ταινίας τρόμου/θρίλερ με τίτλο «Talk to Me», η οποία προβάλλεται αυτή τη στιγμή στο Netflix.

Τα γυρίσματα της ταινίας του 2022 έλαβαν χώρα στα προάστια της Αδελαΐδας, λαμβάνοντας καλές κριτικές.

Οι δύο αδελφοί καθιερώθηκαν στον κόσμο της ψυχαγωγίας με βίντεο τρόμου/κωμωδίας που δημιούργησαν για το κανάλι τους στο YouTube με την ονομασία ‘RackaRacka’, το οποίο έχει πλέον 6,82 εκατομμύρια συνδρομητές.

Οι ίδιοι ασχολούνται επί του παρόντος με τη δημιουργία μίας νέας ταινίας Street Fighter για την εταιρεία Legendary Entertainment.

CHRIS KOURAKIS – 36Η ΘΕΣΗ

Ο κ. Χρήστος Κουράκης (Chris Kourakis) έχει διαγράψει μια διακεκριμένη καριέρα έχοντας διατελέσει Αρχιδικαστής Νότιας Αυστραλίας από το 2012. Ο δικηγόρος και δικαστής, γιος Ελλήνων μεταναστών από το νησί της Ικαρίας, διετέλεσε Γενικός Εισαγγελέας Νότιας Αυστραλίας από το 2003 έως το 2008 πριν διοριστεί στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Τέσσερα χρόνια αργότερα, ανήλθε στη θέση του Αρχιδικαστή, την οποία και κατέχει έκτοτε.

TOM KOUSTANTONIS – 18Η ΘΕΣΗ

Ο Αναστάσιος Κουτσαντώνης (Tom Koutsantonis) διαθέτει μια μακρόχρονη πολιτική σταδιοδρομία κατά την οποία υπηρέτησε στη Βουλή της Νότιας Αυστραλίας από το 1997.

Ο πολιτικός του Εργατικού Κόμματος διετέλεσε υπουργός Οικονομικών της Νότιας Αυστραλίας από το 2014 έως το 2018.

Επί του παρόντος κατέχει τη θέση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Ενέργειας και Μεταλλείων στην πολιτειακή κυβέρνηση Malinauskas, από τον Μάρτιο του 2022.

KAYLA ITSINES – 13Η ΘΕΣΗ

Η Kayla Itsines έχει αφήσει αναμφίβολα το ιδιαίτερα επιτυχημένο εμπορικό της αποτύπωμα ως προσωπική προπονήτρια (personal trainer), δημιουργώντας λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την προώθηση βίντεο προπόνησης που απευθύνονται σε γυναίκες, τα οποία έχουν καταφέρει να συγκεντρώσουν 16 εκατομμύρια followers στο Instagram και 28 εκατομμύρια followers στο Facebook.

Η γκουρού της γυμναστικής έχει επεκτείνει την επιρροή της και σε άλλους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της ψηφιακής εφαρμογής γυμναστικής Sweat, την οποία πούλησε μαζί με τον πρώην συνεργάτη της Tobi Pearce το 2021 στην αμερικανική εταιρεία τεχνολογίας γυμναστικής iFIT έναντι 400 εκατομμυρίων δολαρίων.

Έχει επίσης γράψει βιβλία όπως τα «The Bikini Body 28-Day Eating and Lifestyle Guide» και «The Bikini Body Motivation & Habits Guide», με την περιουσία της να εκτιμάται ότι φτάνει τα 171 εκατομμύρια δολάρια.

Πηγή: Νέος Κόσμος