Την αντοχή να καταγράψει σε βίντεο την επίθεση, που δέχθηκε από καρχαρία είχε ο 20χρονος Ιταλός, Matteo Mariotti. Το άγριο περιστατικό έλαβε χώρα στην ακτή του Κουίνσλαντ και η επίθεση κόστισε στον 20χρονο το να του κόψουν το πόδι. «Ήθελα να αποχαιρετήσω. Δεν πίστευα ποτέ ότι θα επιζούσα», αναφέρει σε ανάρτησή του ο άτυχος 20χρονος, που βρισκόταν στην Αυστραλία από τον Νοέμβριο του 2022 για να σπουδάσει θαλάσσια βιολογία.

Η επίθεση του καρχαρία

Τα στιγμιότυπα κόβουν την ανάσα, καθώς δείχνουν τα λεπτά μετά την επίθεση στον 20χρονο Matteo Mariotti, Ιταλό φοιτητή από την Πάρμα, που συνέβη την περασμένη Παρασκευή στην απομακρυσμένη παραλία 1770 περίπου 130χλμ (80 μίλια) βόρεια του Μπάνταμπεργκ.

Ο καρχαρίας δάγκωσε το πόδι του καθώς κολυμπούσε, το σχίζοντας στα δύο, και στο βίντεο μπορεί να φανεί μια άνευ ψυχής σύννεφο κυανοκόκκινο γύρω από τον Mariotti, καθώς ούρλιαζε και προσπαθούσε να επιστρέψει στην επιφάνεια. Πάντως, η φυλή του καρχαρία που επιτέθηκε στο φοιτητή δεν είναι ακόμη γνωστή.

Η βοήθεια από τον εκπαιδευτή του

Μόνον χάρη στο γεγονός ότι ο φίλος του και εκπαιδευτής καταδύσεων, Τομάσο Αγκόστι, τον έσπρωξε γρήγορα στη στεριά και προσπάθησε να ηρεμήσει την αναπνοή του Μαριότι, σταματώντας την αιμορραγία, κατάφερε να ξεφύγει.

Ο Μαριότι μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο για να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, αλλά μετά από αρκετές προσπάθειες, οι γιατροί δεν κατάφεραν να σώσουν το πόδι του και ήταν υποχρεωμένοι να το ακρωτηριάσουν κάτω από το γόνατο.

Τι διηγείται για το τραγικό ατύχημα

Παρόλα αυτά, ο φοιτητής παραμένει με υψηλό ηθικό και μέσα από μια ανάρτηση στο Instagram ενημέρωσε τους φίλους, την οικογένεια και τους ακόλουθούς του για την ευγνωμοσύνη του, έχοντας αποφύγει παρά πολύ κοντά στον σίγουρο θάνατο.

«Έπαιξα αυτό το βίντεο λίγο μετά το τελευταίο δάγκωμα. Ήθελα να πω ‘αντίο’, ποτέ δεν πίστευα ότι θα επιζήσω από αυτό το τέρας», έγραψε ο Μαριότι λίγες ώρες μετά την επίθεση. «Έχασα τόσο πολύ αίμα και το πόδι μου – δεν ξέρω αν θα το κόψουν όλο ή αν θα το αφήσουν στο μισό, αλλά τώρα δεν έχει σημασία. Είστε οι ήρωές μου, μου δίνετε δύναμη να συνεχίσω με τα μηνύματά και τις κλήσεις σας, το μοναδικό μου όνειρο είναι να σας ξαναδώ. Συγγνώμη αν δεν μπορώ να σας απαντήσω, αλλά είμαι πολύ κουρασμένος και μου πονάει η κεφαλή μου», επισημαίνει ο 20χρονος.

Στη συνέχεια, σε ένα παιχνιδιάρικο αλλά ταυτόχρονα συγκινητικό μήνυμα προς τον διασώστη του, έγραψε: «Σου χρωστάω τη ζωή μου. (Ο Τομάσο με έλεγε ηλίθιο επειδή δεν είχα το αυστραλιανό ασφαλιστικό φάρμακο, ευτυχώς είχα ένα άλλο φτιαγμένο στην Ιταλία πριν φύγω)».

Οφείλει την επιβιώσή του στον αείμνηστο παππού του

Εκτός από τον διασώστη του, τον Τομάσο, ο Μαριότι αποδίδει τη θαυμαστή επιβίωσή του στον αείμνηστο παππού του, που πέθανε μόλις μια μέρα πριν από τη συνάντηση με τον καρχαρία. Ο νεαρός φοιτητής, που είχε πάρει προσωρινή άδεια από τις σπουδές του για να βρει παρηγοριά στην παραλία μετά το θάνατο του παππού του, αποδίδει την επιβίωσή του στο πνεύμα του παππού που τον καθοδήγησε μέσα από την κρίσιμη κατάσταση.

Ωστόσο, ο Μαριότι αντιμετωπίζει τώρα ένα δύσκολο δρόμο ανάρρωσης, έχοντας υποστεί πολλαπλές επεμβάσεις, με επιπλέον διαδικασίες που προγραμματίζονται μετά την ακρωτηρίαση, με σκοπό να βελτιωθούν οι πιθανότητές του για αποκατάσταση.

Πηγή: Dailymail

Photo credits: Shutterstock