Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά τη Στουτγάρδη και το Χάλε γνώρισε τον πρόωρο αποκλεισμό και στο 250άρι τουρνουά στη Μαγιόρκα, με τον Γιάνικ Χάνφμαν να επικρατεί με 6-4, 3-6, 6-2 για τη φάση των «16».

Ήταν το τελευταίο του τουρνουά πριν το Wimbledon και ένα ακόμα δείγμα της μέχρι τώρα μέτριας πορείας του στο χορτάρι, όπου φέτος έχει ρεκόρ 1-3!

Απογοήτευσε ο Τσιτσιπάς στο πρώτο σετ

Ο Χάνφμαν μπόρεσε να αιφνιδιάσει τον Έλληνα πρωταθλητή, στο εναρκτήριο game προηγήθηκε 15-40 και με την πρώτη ευκαιρία έκανε break και αμέσως μετά με love game έκανε το 2-0.

Aυτό το ξεκίνημα αποδείχθηκε καθοριστικό στην εξέλιξη του σετ. Ο Τσιτσιπάς με χαμηλά ποσοστά στο 1ο σερβίς (53%), χωρίς ρυθμό στο παιχνίδι του, δεν κατάφερε να απειλήσει τον Χάνφμαν.

Ο Γερμανός διατηρώντας χωρίς δυσκολία το σερβίς του, διατήρησε τον έλεγχο του αγώνα, έχοντας συνεχώς το προβάδισμα. Και φθάνοντας στο 10 game και στο πρώτο set point, ο Χάνφμαν το εκμεταλλεύτηκε, κάνοντας το 6-4.

Έκανε το break ο Έλληνας πρωταθλητής

Ο ρυθμός του παιχνδιού ελάχιστα άλλαξε στο 2ο σετ, αν και συνολικά ο Τσιτσιπάς βελτίωσε κατά πολύ τα ποσοστά του σερβίροντας στο 74%.

Σημαντική στιγμή στο σετ ήταν αυτή στο 3ο game, όταν ο Τσιτσιπάς αφυπνίστηκε και από το 0-40 έκανε το 2-1.

Αν και αντιμετώπιζε δυσκολίες να κρατήσει τα service game, ο Τσιτσιπάς είχε τις λύσεις να διατηρεί το προβάδισμα και να αναζητά την ευκαιρία.

Αυτή ήρθε στο 8ο game όταν πήρε το αβαντάζ και με διπλό λάθος από τον Χάνφμαν έφθασε στο πολυπόθητο break για το 5-3 και στη συνέχεια κατέκτησε το σετ με 6-3.

Ο Τσιτσιπάς εκνευρίστηκε και έχασε

Τα πράγματα άρχισαν να παίρνουν, λοιπόν, διαφορετική τροπή για τον Στέφανο, αλλά τα πάντα άλλαξαν σε αυτό το καταστροφικό τέταρτο game του τρίτου σετ, στο οποίο ο Χάνφμαν πέτυχε ανέλπιστα το break και πέρασε μπροστά με 3-1.

Ο Γερμανός δεν δυσκολεύτηκε να κρατήσει το σερβίς του στη συνέχεια και με ένα ακόμα break στο 5-2 να κλείσει θριαμβευτικά τον αγώνα, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη νίκη στην καριέρα του. Αξίζει να σημειωθεί ότι το νούμερο 48 μέχρι σήμερα είχε 0-4 κόντρα σε παίκτες του Top 5.