Ακόμα μαθαίνει τα κατατόπια και τον μαθαίνουν οι γύρω του στον (μαγικό) κόσμο του ΝΒΑ. Αλλά ο Σάσα Βεζένκοφ είναι καλός μαθητής και τα πιάνει γρήγορα! Το έδειξε εκ νέου στη νίκη (132-120) των Σακραμέντο Κινγκς επί των Κλίβελαντ Καβαλίερς.

Σε 17 λεπτά συμμετοχής, ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού και περσινός MVP της Euroleague, είχε 1/1 δίποντο, 3/5 τρίποντα και 2 ριμπάουντ. Για το χρόνο συμμετοχής και με βάση πως ακόμα βρίσκεται σε στάδιο προσαρμογής στο αμερικανικό μπάσκετ, είναι σίγουρα πολύ καλά νούμερα.

Έσταξε μέλι για τον Βεζένκοφ ο κόουτς

Και δεν λέμε μόνο εμείς καλά λόγια. Σύμφωνει και ο πλέον αρμόδιος. Ήτοι ο προπονητής του, Μάικ Μπράουν, ο οποίος αποθέωσε τον Βεζένκοφ στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι.

«Ο Σάσα μάς έδωσε μεγάλη ώθηση. Έχει φοβερή αντίληψη του παιχνιδιού και στις δύο πλευρές του παρκέ. Έβαλε κάποια μεγάλα σουτ σήμερα, θα μπορούσε να βάλει και ένα τέταρτο τρίποντο αλλά η μπάλα μπήκε και βγήκε. Με έναν τέτοιον παίκτη στο παρκέ, υπάρχει περισσότερος χώρος για τους υπόλοιπους.

Αναγκάζει τους αντιπάλους να το σκεφτούν δύο φορές για να κάνουν περιστροφές. Επιπλέον κάνει πολλά άλλα μικρά πράγματα. Έβαλε ένα τρίποντο τρέχοντας στον αιφνιδιασμό για να πάει στη γωνία και να βρει ελεύθερο σουτ. Μπορεί να μη φαίνεται στην στατιστική, αλλά όταν κάνει τέτοιες κινήσεις συμβαίνουν καλά πράγματα στην ομάδα.

Όσο περισσότερο παίζει, τόσο καλύτερος γίνεται. Ακόμη και αμυντικά, αντιλαμβάνεται τις περιστροφές, είναι ένας ψηλός και δυνατός παίκτης που αντέχει τα χτυπήματα. Δουλεύει πολύ σκληρά και πιστεύω πως δεν έχει ταβάνι. Αρχίζει και βρίσκει ρυθμό, όσο περισσότερο παίζει».