Κάποτε ο σερ Άλεξ Φέργκιουσον, σε ένα ματς του Παναθηναϊκού με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για το Champions League, ρωτούσε «Who is Giourkas?» εντυπωσιασμένος από την εμφάνιση του Γιούρκα Σεϊταρίδη, τον οποίο δεν γνώριζε. Υπό μια έννοια συνεπώς, ο Στιβ Κερ έπαθε… Φέργκιουσον. Για χάρη του Σάσα Βεζένκοφ!

Στο παιχνίδι των Σακραμέντο Κινγκς για την preseason του NBA με αντίπαλο τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, ο πρώην παίκτης τους Ολυμπιακού ήταν στη δεύτερη πεντάδα της ομάδας του και εμφανίστηκε στο παρκέ λίγο πριν το τέλος της πρώτης περιόδου.

Δεν ήταν στα καλύτερα του ο Βεζένκοφ. Αγωνίστηκε συνολικά 16 λεπτά και 49 δευτερόλεπτα και είχε απολογισμό 2 πόντους, με 1/1 δίποντο, 0/3 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 3 λάθη και 1 φάουλ.

Ακόμα κι έτσι, κίνησε την περίεργεια του Στιβ Κερ. Ο κόουτς των Ουόριορς ρωτούσε τους συνεργάτες του για να πληροφορηθεί ποιος είναι ο παίκτης των Κινγκς με το νούμερο 7 στην πλάτη. «Who is number seven?» είπε και κοίταξε τις σημειώσεις του.

Να πούμε πάντως ο Βεζένκοφ έχει σίγουρα τις ικανότητες να κάνει σύντομα άπαντες να μη χρειάζεται να συμβουλευτούν κανένα σκονάκι για να μάθουν ποιος είναι…