Καλά τα πρωταπριλιάτικα αστεία, αλλά κάποιες φορές μπορεί να ξεφύγουν και να βρεθείς μπλεγμένος σε δικαστικές περιπέτειες. Ο Άκης Τσελέντης, διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, είδε τον εισαγγελέα Εφετών Αιγαίου να διατάζει προκαταρκτική για να διαπιστωθεί αν η πρωταπριλιάτικη ανάρτηση του σεισμολόγου εμπίπτει στην κατηγορία διασποράς fake news, άρα θα πρέπει να του απαγγελθεί κατηγορία και να δικαστεί και να τιμωρηθεί.

Ο Άκης Τσελέντης, μετά απ’ αυτή την κατάληξη της όχι και ιδιαίτερα καλόγουστης φάρσας του – αλλά σίγουρα όχι λιγότερο καλόγουστης από τις ψεύτικες ειδήσεις που γράφουν αρκετές ιστοσελίδες – έχει ξεκινήσει τον δικό του αγώνα και οριακά δεν έχει πει ότι είναι πολιτική η δίωξη του ή κάτι τέτοιο.

Ο αγωνιστής Τσελέντης προχώρησε όμως σε μια ανάρτηση στο Facebook, όπου ζητάει στη φυλακή να του φέρνουν μπανάνες γιατί δεν καπνίζει και διερωτάται πως γίνεται να επεμβαίνει εισαγγελέας για μια προφανή φάρσα και ταυτόχρονα να αφήνεται ελεύθερος ο Σειρηγάκης που είχε καταδικαστεί για 401 χρόνια.

«Επειδή δεν καπνίζω να μου φέρνετε μπανάνες στη φυλακή»
Πραγματικά ζούμε στην χώρα που διώκεται το χιούμορ αλλά όχι
-οι παιδεραστές,
-οι βιασμοι κ οι λαμογιες,
-δεν αναλαμβάνει κανένας ευθύνη για θανάτους πολιτών, …
Ελπίζω αυτή η χοάνη να ανοίξει στην Σαντορίνη ρουφήξει όλο αυτό που πρέπει να ρουφηξει μπας κ γλυτωσουμε…
Μάλλον νόμισαν ότι το IQ όλων μας είναι τόσο χαμηλό που δεν είμαστε σε θέση να ξεχωρίσουμε ένα πρωταπριλιατικο αστείο…Αυτό κ εαν είναι λυπηρό…
Ας μας πουν γιατι αφησαν ελευθερο τον προπονητή που βιασε τα 36 παιδια και ειχε φαει 401 χρονια φυλακή, ας ασχοληθούν με τα δεκάδες σχολεια φέρετρα σε περίπτωση σεισμών που αναδεικνύω τα τελευταία 15 χρόνια και μετά ας ασχοληθούν με τα πρωταπριλιάτικα αστεία και το πράσινο πετροφάγο τέρας που ανοίγει λαγούμια κάτω από τη Σαντορίνη!
Εκτίθεστε κύριοι».

Όπως το πάει το αφήγημα ο Τσελέντης, βλέπουμε να ξεκινάει απεργία πείνας και να γίνονται πορείες στο κέντρο για χάρη του από αντιεξουσιαστές.

#JeSuisTselentis, #FreeTselentis και τα συναφή.