Μεγάλο ρήγμα και ανάμεσα στους σεισμολόγους, καθώς δεν φαίνεται να μπορούν να συμφωνήσουν σε μία ξεκάθαρη εκτίμηση σχετικά με τα σεισμικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών. Μάλιστα, όχι μόνο δεν εκφράζουν τις ίδιες απόψεις αλλά φαίνεται να συγκρούονται και μεταξύ τους, με κάποιους να κάνουν λόγο και για «πολιτικά παιχνίδια» που στήνονται πάνω σε σεισμικές δονήσεις.

Πιο συγκεκριμένα, οι σεισμολόγοι δεν έχουν καταλήξει εάν ο μεγάλος σεισμός 5 ρίχτερ που έγινε αισθητός το βράδυ της Τρίτης ήταν ο κύριος, ενώ ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος μίλησε για «ανευθυνότητα» φωτογραφίζοντας τον Άκη Τσελέντη.

«Άκουσα την επίθεση του κύριου Παπαδόπουλου προς το πρόσωπό μου. Έχει καρφιά αυτή η καρέκλα αλλά θέλει κόπο για να κάτσεις πάνω της» απάντησε ο Τσελέντης στις αιχμές Παπαδόπουλου.

Όπως είπε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης, στον ΑΝΤ1, η σεισμική δραστηριότητα στην Εύβοια είχε αρχίσει να εκδηλώνεται στην περιοχή από τις 25 Οκτωβρίου, ωστόσο τόνισε πως πρόκειται για μία από τις πιο αντισεισμικές περιοχές της χώρας.

«Η δικιά μου εκτίμηση είναι πως πρέπει για τις επόμενες μέρες οι κάτοικοι να αποφεύγουν τα πέτρινα σπίτια, ιδίως αυτά που έχουν κάποιες ρωγμές» συμπλήρωσε σχετικά με τον ίδιον τον σεισμό.

«Με τις νέες εξελίξεις πρέπει να περιμένουμε 2-3 ημέρες για να ξέρουμε εάν πρόκειται για τον κύριο σεισμό. Οι μετασεισμοί ωστόσο δείχνουν πως το ρήγμα είναι μικρό» ξεκαθάρισε.

Ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος, εκτός από το να χαρακτηρίσει «βιαστική και επιπόλαιη» την άποψη που εκφράστηκε από τους άλλους σεισμολόγους, μίλησε και για «πολιτικά παιχνίδια» που «στήνονται πάνω στις Αλκυονίδες».

Πιο καθησυχαστικός στάθηκε ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, ο οποίος μιλώντας στο MEGA ξεκαθάρισε ότι η περιοχή δεν έχει το σεισμικό δυναμικό ώστε να περιμένουμε μεγαλύτερο σεισμό από αυτόν της Τρίτης. Ο καθηγητής επανέλαβε την εκτίμησή του και το μεσημέρι της Τετάρτης, μιλώντας στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του MEGA.

Οι δηλώσεις του Λέκκα έρχονται σε ρήξη με τις εκτιμήσεις του Τσελέντη. 

«Πρόκειται για ένα άγνωστο τυφλό ρήγμα που δε βγαίνει στην επιφάνεια. Στον θαλάσσιο χώρο έχουμε ρήγματα που δικαιολογούν τις σεισμικές δραστηριότητες» κατέληξε περιγράφοντας το ρήγμα.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: seismoi.gr

Διαβάστε ακόμη: Άκης Τσελέντης: «Έχω χάσει τον ύπνο μου με το ρήγμα των Αλκυονίδων, φοβάμαι για σεισμό 6 ρίχτερ» | intronews.gr