Η Coral Gas, στο πλαίσιο των δράσεων κοινωνικής υπευθυνότητας της εταιρείας και με το μήνυμα «Παρέα, ο κόσμος μας γίνεται καλύτερος», συνδράμει στο έργο της Liberty – μη κερδοσκοπικής οργάνωσης που εκπαιδεύει σκύλους-οδηγούς και τους παρέχει χωρίς κόστος σε άτομα που είναι τυφλά ή έχουν ένα βαθμό οπτικής αναπηρίας.

Εδώ και ένα χρόνο η Coral Gas υιοθέτησε μία μικρή σκυλίτσα, την Gas, με στόχο να γίνει πιστός σύντροφος και οδηγός. Έχοντας μπει λοιπόν στο πρώτο έτος της ζωής της, έχει γίνει ήδη η εισαγωγή στις εντολές που αφορούν την εκπαίδευσή της ως σκύλος οδηγός τυφλών. Παρά το ότι αυτό το στάδιο της εκπαίδευσης ξεκινάει περίπου στο πρώτο έτος ζωής των σκύλων οδηγών, η Gas έχει καταφέρει να φτάσει ήδη σε ένα άκρως ικανοποιητικό στάδιο χάρη στα πρώτα στάδια εκπαίδευσής της (κοινωνικοποίηση και βασική υπακοή), στην αφοσίωσή των εκπαιδευτών της αλλά και στην εξαιρετική θέλησή της.

Η διαδικασία της κοινωνικοποίησης αποτελεί μια άκρως απαραίτητη διαδικασία για την πορεία της εκπαίδευσης του σκύλου οδηγού αλλά και για τη ζωή αυτού και του τελικού χειριστή. Γι’ αυτό, σε συνεργασία με τους αναδόχους, η Liberty μερίμνησε για την κατάλληλη κοινωνικοποίησή της. Πλέον έχει έρθει σε επαφή με πολλούς ανθρώπους, ζώα και ήχους, διάφορα περιβάλλοντα αλλά και μέσα μαζικής μεταφοράς και είναι πλήρως εξοικειωμένη με συνθήκες και καταστάσεις απαραίτητες για να οδηγεί το μελλοντικό χειριστή της. Έχει μάθει να συμπεριφέρεται άριστα σε εξωτερικούς χώρους και να διαχειρίζεται τους αντιπερισπασμούς.

Η Coral Gas έχει τον δικό της σκύλο-οδηγό και σύντομα ένας τυφλός θα χαίρεται την παρέα και τη βοήθειά της

Σε όλη αυτή τη διαδικασία ανακαλύψεων για τη Gas, η οποία πραγματοποιήθηκε με πολλή προσοχή, δίνοντάς της τον απαραίτητο χρόνο και αναμφίβολα αστείρευτη αγάπη, λιχουδιές και παιχνίδια, καθημερινά γινόταν η εκμάθησή της στις βασικές εντολές.

Σύντομα θα μπορεί να οδηγεί έναν άνθρωπο με ασφάλεια στους απαιτητικούς δρόμους της Ελλάδας, αποφεύγοντας τα ποικίλα εμπόδια που εμφανίζονται σχεδόν σε κάθε βήμα.

Ο κ. Παναγιώτης Χαριτόπουλος, Γενικός Διευθυντής της Coral Gas, δήλωσε σχετικά: «Το έργο της Liberty χαρακτηρίζεται από ανιδιοτέλεια και είναι ένας σκοπός τον οποίο αγκαλιάζουμε με πολύ αγάπη. Η Gas κάθε μέρα αποδεικνύει την αφοσίωσή της στον στόχο της και η Coral Gas είναι δίπλα της, ώστε να καλύπτουμε τις βασικές της ανάγκες. Η Gas σύντομα θα αναλάβει δράση και εμείς θα νιώσουμε περήφανοι που βοηθήσαμε ένα άνθρωπο που χρειάζεται αυτήν την ουσιαστική παρέα »

Ο Γιάννης Κονδράρος, ιδρυτής της Liberty ανέφερε «Είμαστε τρομερά ευγνώμονες που δουλεύουμε με τη Gas και πιστεύουμε όλοι πως θα γίνει μια πάρα πολύ καλή οδηγός και σύντροφος για το μελλοντικό της χειριστή. Ευχαριστούμε πολύ την Coral Gas για την ευκαιρία που μας έδωσε να συνεργαστούμε και να βοηθήσουμε στην καθημερινότητα ενός ανθρώπου με προβλήματα όρασης»