Μπελάς έχει γίνει το πορτραίτο ενός κοριτσιού για έναν πωλητή, ο οποίος είδε τον πίνακα να επιστρέφει πίσω δύο φορές, μετά από αγορά του. Ειδικότερα, σε ένα κατάστημα στο Χέιστινγκς στην Αγγλία, φιγουράρει το εν λόγω κορίτσι το οποίο έχει μια αυστηρή έκφραση η αλήθεια είναι. 

Αναφορικά με την Daily Mail, ο πίνακας είχε γίνει δωρέα στο κατάστημα από έναν κύριο τα στοιχεία του οποίου δεν είναι γνωστά, ωστόσο σύντομα ο υπεύθυνος του καταστήματος τον έβγαλε προς πώληση γιατί ένιωθε πως «το κορίτσι τον ακολουθούσε με τα μάτια του σε όλο τον χώρο». 

Ο πίνακας προσέλκυσε έναν αγοραστή, που έδωσε 25 λίρες για να τον πάρει σπίτι του, όμως δύο μέρες μετά τον επέστρεψε. Όπως εξήγησε ο υπεύθυνος, η αιτία που τον γύρισε πίσω ήταν «γιατί είχε μια περίεργη αύρα». Ο πίνακας τοποθετήθηκε ξανά στη βιτρίνα, αλλά αυτή τη φορά έφερε ένα σημείωμα που έγραφε «πιθανώς καταραμένος».

Αυτό το σημείωμα έκανε μια γυναίκα να τον αγοράσει -προφανώς γιατί της άρεσε το «χιούμορ» του υπεύθυνου-, όμως η τύχη του πίνακα ήταν η ίδια. Η γυναίκα, η οποία μάλιστα έτρεμε, τον γύρισε άρον άρον πίσω λέγοντας πως «δεν θέλει να ξαναδεί μπροστά της αυτό το καταραμένο πράγμα».

πίνακας

Για δεύτερη φορά το πορτραίτο του κοριτσιού τοποθετήθηκε στη βιτρίνα, με ακόμα μία σημείωση που έγραφε: «Επέστρεψε! Πουλήθηκε δύο φορές και επεστράφη και τις δύο! Είσαι αρκετά γενναίος;».

Εννοείται πως ο πίνακας έγινε viral στα κοινωνικά δίκτυα, κάτι που έκανε τη γυναίκα να επιστρέψει στο κατάστημα για να τον αγοράσει ξανά. «Είχε τρομοκρατηθεί και είχε πει ότι δεν τον ήθελε, αλλά όταν είδε πόση απήχηση είχε η ιστορία στον κόσμο, άλλαξε τη γνώμη της, θεωρώντας ότι ο πίνακας απέκτησε μεγαλύτερη χρηματική αξία», εξήγησε ο υπεύθυνος.

Τελικά ο πίνακας έμεινε στην γυναίκα, αλλά κανείς δεν γνωρίζει για πόσο.