Ιάπωνες ερευνητές ερεύνησαν και εξέτασαν δεδομένα για την υγεία 8.500 ανδρών – οι οποίοι ήταν ως επί το πλείστον στα 60 τους – σε διάστημα επτά ετών.

Όσοι δήλωσαν ότι ενδιαφέρονται για το σεξ στην αρχή της μελέτης, είχαν 69% χαμηλότερο κίνδυνο να πεθάνουν από οποιαδήποτε αιτία μέχρι το τέλος της έρευνας.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η χαμηλή σεξουαλική ορμή είναι σημάδι γενικά κακής υγείας – όπως κακή διατροφή, παχυσαρκία ή άλλες χρόνιες ασθένειες.

Η υγιής σεξουαλική ζωή έχει συνδεθεί εδώ και καιρό με θετική ψυχική και σωματική υγεία – με τους ειδικούς να συνιστούν στα ζευγάρια να κάνουν έρωτα τουλάχιστον μία ή δύο φορές την εβδομάδα.

Ο Δρ Kaori Sakurada, ιατρός εμπειρογνώμονας στο Πανεπιστήμιο Yamagata που ηγήθηκε της μελέτης, είπε: «Η έλλειψη ενδιαφέροντος για το σεξ στους άνδρες μπορεί να σχετίζεται με έναν ανθυγιεινό τρόπο ζωής.

Σε αυτή τη μελέτη, οι άνδρες που ανέφεραν έλλειψη σεξουαλικού ενδιαφέροντος περιελάμβαναν περισσότερους καπνιστές και περιπτώσεις διαβητικών.

Επιπλέον, η απουσία σεξουαλικού ενδιαφέροντος μπορεί να επηρεάσει μια σειρά από φλεγμονώδεις, νευροενδοκρινικές και ανοσολογικές αποκρίσεις».

Το σεξ έχει μια σειρά από οφέλη, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης των επιπέδων του στρες και των φλεγμονών αλλά και την τόνωση της διάθεσης.

Οι συμμετέχοντες ερωτήθηκαν αρχικά για το ενδιαφέρον τους για το σεξ, με τον καθένα να ερωτάται: «Αυτή τη στιγμή, ενδιαφέρεστε για άτομα του αντίθετου φύλου;»

Όσοι απάντησαν «ναι» μετρήθηκαν ως εξακολουθούντες να ενδιαφέρονται για σεξουαλικά. Αλλά όποιος έλεγε «όχι» ορίστηκε ως «έλλειψη σεξουαλικού ενδιαφέροντος». Αυτή η κατηγορία περιελάμβανε επίσης άτομα που έλκονται σεξουαλικά από το ίδιο φύλο.

Μεταξύ των ανδρών, 7.032 (82%) δήλωσαν ότι ενδιαφέρονται για τη σεξουαλική δραστηριότητα, ενώ 636 είπαν ότι δεν ενδιαφέρονται για το σεξ.

Όσοι δεν ενδιαφέρονται για το σεξ ήταν πιο πιθανό να είναι μεγαλύτεροι, να έχουν διαβήτη και να είναι λιγότερο ευτυχισμένοι.

Όμως τα δεδομένα έδειξαν ότι δεν υπήρχε διαφορά στο αν οι άνδρες και στις δύο ομάδες ήταν παντρεμένοι ή χωρισμένοι.

Για τις γυναίκες, 9.551 δήλωσαν ότι ενδιαφέρονται για το αντίθετο φύλο (79%) σε σύγκριση με 1.835 που δεν ενδιαφέρονται.

Οι γυναίκες που δεν ενδιαφέρονται για το σεξ ήταν επίσης πιο πιθανό να είναι μεγαλύτερες και να απέχουν από το αλκοόλ. Αλλά, σε αντίθεση με τους άνδρες, ήταν επίσης πιο πιθανό να χωρίσουν.

Η ανάλυση των ερευνητικών δεδομένων, της ηλικίας, της οικογενειακής κατάστασης και άλλων παραγόντων βρήκε ότι οι άνδρες που ενδιαφέρονται για το σεξ είχαν σημαντικά λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν κατά την περίοδο της μελέτης.

Πώς μπορώ να ξέρω ότι κάνω αρκετό σεξ;

Οι ειδικοί λένε ότι ως εμπειρικός κανόνας, όλοι όσοι βρίσκονται σε σχέση πρέπει να έχουν ως στόχο να κάνουν σεξ περίπου μία φορά το μήνα.

Ωστόσο, επισημαίνουν ότι αυτό θα διαφέρει μεταξύ των ζευγαριών, αν και λιγότερο από μία φορά κάθε δύο εβδομάδες θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα στη σχέση.

Στο άλλο άκρο της κλίμακας, εξήγησε επίσης πώς να καταλάβετε αν κάνετε πολύ σεξ, καθώς τα συναισθήματα πίεσης για σεξ το προδίδουν.

«Αν νιώθετε ότι το σεξ γίνεται εκτός ελέγχου ή πολύ παρορμητικό, η πίεση να κάνετε σεξ όλη την ώρα, όλα αυτά είναι ενδείξεις ότι μπορεί να το παρακάνετε», προειδοποιούν οι ειδικοί. Οπότε, τηρούμε το μέτρο στη συχνότητα, αλλά διατηρούμε σε υψηλά επίπεδα τη λίμπιντό μας. Αν φυσικά θέλουμε να ζήσουμε πολλά χρόνια.

Με πληροφορίες από DailyMail.com