Νιώθουμε πως έχει πια κουράσει η όλη κουβέντα γύρω από την τραπ μουσική το τελευταίο διάστημα, μετά κι από το ξύλο που έπεσε στα MAD Awards 2022, αλλά κάθε φορά που καταπιανόμαστε με αυτό, εμφανίζεται μια νέα οπτική που χρήζει περισσότερου φωτισμού, που πρέπει να αναδειχθεί. Κι αυτή τη φορά ήταν ο ίδιος ο Light που, εν μέρει συνειδητά εν μέρει μάλλον κατά λάθος, έστρεψε τον προβολέα πάνω της.

Καλό είναι κάποιος να σχηματίζει άποψη για ένα ζήτημα, έχοντας όλες τις πληροφορίες, έχοντας ακούσει και πράγματα που ίσως να μην τα είχε σκεφτεί. Και μετά να προχωρήσει σε μια κρίση. Δεν είναι πάντοτε εύκολο και δεν υπάρχει ο χρόνος ώστε σε κάθε ζήτημα που απασχολεί, να πρέπει να αντλούμε το 100% των πληροφοριών, γιατί είναι ανθρωπίνως αδύνατο.

Γύρω από την τραπ σκηνή υπάρχουν πολλά πράγματα που δε θα μπορούσαμε να γνωρίζουμε, γιατί δεν είμαστε μέσα σε αυτή. Κάποια πράγματα όμως, δε χρειάζεται να τα ζεις εκ των έσω για να τα αντιληφθείς.

Όσο κι αν απέχουμε ή διαφωνούμε από το 70% του περιεχομένου της τραπ σκηνής, είτε σε επίπεδο νοήματος είτε σε επίπεδο μουσικής ποιότητας, το ξέσπασμα του Light το βράδυ της Παρασκευής σε stories στο Instagram, μαρτυρά μια πραγματικότητα για την τραπ σε σχέση με άλλα είδη μουσικής, που κανονικά θα έπρεπε να προβληματίσει όλους τους άλλους που συμμετείχαν στο ξέσκισμα της σάρκας της τραπ μετά το συμβάν στα MAD.

Για την ιστορία, ο Light ανέφερε τα εξής

«Να σας ρωτήσω κάτι εκεί στα τσ@#ντοκάναλα. Σήμερα που τον Θέμη Αδαμαντίδη τον συλλάβανε επειδή έσπαγε στο ξύλο τη γυναίκα του… γιατί δεν είδα ποτέ κανένα χάσταγκ #cancelλαϊκούς; Γιατί κάνετε τουμπέκα σε αυτό; Σας βολεύει να μας βγάζετε εμάς τους κακούς. Ενώ τόσα χρόνια όλοι αυτοί οι λαϊκοί καλλιτέχνες που τους γλείφετε τα @@ κάνουν τρισχειρότερα. Δεν είδα κανένα #cancelλαϊκούς τόσα χρόνια που τραγουδιστές στριμώχνουν κοριτσάκια στα καμαρίνια για να τους προσφέρουν μία θέση στην πίστα. Πάρτε μου ένα τσιμπ… τώρα και καθίστε στα αυγά σας οι ηθικολόγοι που έχετε ξεπλύνει όλη τη λέρα της Ελλάδας. Φτου γ@μ@ τη μάνα σας».

https://www.youtube.com/watch?v=JjvTI19snb4

Αφήνοντας στην άκρη τις εκφράσεις που χρησιμοποίησε, ας σταθούμε λίγο στην ουσία του πράγματος. Τα γράφαμε σχηματικά τις προάλλες και σε αυτό το κείμενο. Συμβαίνουν τόσα πράγματα που αν τα μαθαίναμε θα φρίτταμε και θα ήταν όλοι τους για cancel στην ελληνική σοουμπίζ, που καλύπτονται όμως από την καλή έξωθεν μαρτυρία. Σκυλί που γαβγίζει, δε δαγκώνει. Αυτό λέει ο λαός και για να το προσαρμόσουμε στην τραπ, θα πούμε πως σκυλί που γαβγίζει, δε δαγκώνει πιο βαθιά από σκυλί που κάθεται ήσυχο και περιμένει στη γωνία.

Τι θέλουμε να πούμε με αυτό; Ότι οι τράπερ είναι ο «διάβολος» που ξέρουμε. Δεν έκρυψαν τίποτα από τα λάθη τους. Δεν τους καθαγιάζει αυτό, αλλά τουλάχιστον είναι ειλικρινείς και όποιος θέλει να τους αποφύγει, τους αποφεύγει.

Ο Light είναι το μικρό και τρελό που είπε μια αλήθεια-μήνυμα

Όλοι οι υπόλοιποι όμως, δεν είναι ειλικρινείς. Λένε πολύ περισσότερες ανακολουθίες από τους τράπερ που μιλάνε για πιστόλια και ξυλίκια, ενώ είναι…αλοιφές. Έχει άδικο ο Light πως υπάρχουν περιπτώσεις γνωστές στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ που εκμεταλλεύονται νέους ανθρώπους, τάζοντας μεροκάματα στη νύχτα ή σε γκλάμουρ πρότζεκτ, με αντάλλαγμα το σεξ; Έχει άδικο ο Light όταν λέει πως τα πρόσωπα της τηλεόρασης και όλη η σελέμπριτι κουλτούρα έχει χτίσει μια φούσκα και προσπαθεί να μη βγει τίποτα προς τα έξω από τη σαβούρα τους;

Κι αυτοί οι τύποι πάνε να διακηρύξουν μια ανώτερη ηθική; Δεν έχουν καμία διαφορά με αυτό που κατηγορούν. Αντιθέτως, είναι πολύ χειρότεροι γιατί αυτό που κατηγορούν έχει σε ένα βαθμό και το θάρρος να δείξει ανοιχτά αυτό που είναι. Δεν κρύβεται. Όχι τόσο όσο αυτοί. Πώς γίνεται δηλαδή μέσα σε 3-4 χρόνια κυριαρχίας της τραπ να μαθαίνουμε τόσα άσχημα γι΄αυτούς, αλλά σε 30 χρόνια τηλεόρασης, άρα και ενός κυκλώματος σοουμπίζ, να έπρεπε να φτάσουμε στον Ιανουάριο του 2021 για να μάθουμε κάποια πράγματα;

Είναι αυτή η ανυποληψία και η ψευτιά που γέννησε την τραπ και έστειλε τόσο μεγάλο κοινό προς αυτή την κατεύθυνση. Οι τράπερ δεν είχαν κάποια ιδιαίτερη στρατηγική, κάποιο marketing plan που τους έφερε στις πρώτες θέσεις σε Spotify και Youtube και που τους δίνει τόσο χρήμα. Έβαλαν τη σαλτσούλα τους στο gangsta lifestyle, αλλά το ψέμα τους πούλησε ούτως ή άλλως ένα κακό lifestyle. Επί της ουσίας δεν παρέσυραν κάποιον πλάθοντας του έναν παραδεισένιο κόσμο.

Πονάει όμως αυτή τη στιγμή αυτούς που κάποτε είχαν τα ηνία και βλέπουν ότι οι τράπερ είναι ανεξέλεγκτοι και πως αν τους μπάσουν στα ενδότερα του κόσμου τους, θα ανοίξουν το στόμα τους και δεν θα τους ξεπλένει μετά κανείς.

Δεν ξέρουμε ποιοι νομίζουν κάποιοι ότι είναι, ώστε να θεωρούν εαυτούς σούπερ ανώτερους επειδή θα βγουν να καταδικάσουν το ξύλο στα MAD. Γιατί η γουνίτσα τους είναι γεμάτη από ράμματα. Απλώς έχουν φροντίσει να τα κρύβουν ο ένας για τον άλλον και όταν κοιτιούνται στα μάτια, όλοι μεταξύ τους γνωρίζουν.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Αντετοκούνμπο: Έκανε unfollow τον Light στο Instagram – Ήταν πολύ καλοί φίλοι πριν το συμβάν

Γιατί ο Mente Fuerte είναι ο λόγος να μην τσουβαλιάζουμε όλους τους ράπερ

Mad Awards 2022: Μια φορά, η βία αναπαράχθηκε απείρως περισσότερο από τη μη βία