Τα Mad Awards είναι η γιορτή της μουσικής. Μόνο που φέτος αμαυρώθηκε από το ξύλο του Light με τον Snik, ανοίγοντας ξανά ένα διάλογο για την trap μουσική και τα πρότυπα που περνούν οι ίδιοι στους νέους, που τους ακολουθούν πιστά σε κάθε τους βήμα και κάθε τους προκλητική μαγκιά. Αν δεν ήταν η βία, όμως, πόσα θα είχαμε σχολιάσει για τα Mad Awards 2022; Πόσες αναφορές θα γίνονταν στα social media για τις συνεργασίες που έγιναν; Ελάχιστες. Μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού πιθανόν.

Το ζήτημα εδώ είναι ότι η βία μας τρέφει. Γιατί αυτή είναι η φύση μας και φροντίζουμε να το αποδεικνύουμε συνεχώς. «Χαιρόμαστε» όταν συμβαίνει (ακόμα κι αν εναντιωνόμαστε λεκτικά), γιατί τότε βρίσκουμε το πρόσφορο έδαφος για να πούμε κάτι. Στο Twitter εκτυλίχθηκε μια βροχή απόψεων, γιατί αυτό το «κάτι» περίμεναν όλοι οι χρήστες. Και τους το έδωσαν ο Light με τον Snik. Επί της ουσίας,  κανείς δεν ασχολήθηκε με τίποτε άλλο πέρα από τη βία.

Mad Awards 2022: Όσο και να την καταδικάζουμε τη βία, την «θέλουμε» τελικά

Όσο και να την καταδικάζουμε, το γεγονός ότι γίνεται απείρως πιο viral από την ίδια τη μουσική, που ήταν αφιερωμένη η βραδιά των βραβείων, είναι αυτό που έχει σημασία. Αν δεν έπεφτε το ξύλο, τότε τα Mad Awards θα κατείχαν το 1/5 των αναφορών στα social media και την google. Κάνω λάθος;

Όσο και να την καταδικάζουμε, θα είμαστε όλοι εκεί παρόντες να την επικοινωνήσουμε με κάθε τρόπο και μέσο. Και να σας πούμε κάτι; Πολύ πιο τίμιοι ήταν εκείνοι οι καλλιτέχνες που έκαναν αναρτήσεις στα προφίλ τους μόνο τις εμφανίσεις τους, χωρίς να κάνουν ουδεμία αναφορά στη βία των trapper.

Γιατί εν τέλει αυτό είναι η βία. Αναπαράγεται λεκτικά, προβάλλεται και ως πράξη, με αποτέλεσμα να της δίνουμε πάτημα κάθε φορά και να την τροφοδοτούμε λίγο-λίγο. Αν δεν ασχοληθεί κανείς, αν δεν την αναπαράξουν πουθενά, μήπως τότε εξαφανιστεί κιόλας;

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Ξύλο Light – Snik: Μήπως οι καλλιτέχνες που σοκάρονται να τσεκάρουν σε ποιες δισκογραφικές βρίσκονται;

Καλυβάτσης: Την κωμωδία των ΑΜΑΝ σήμερα θα την «εκτελούσαμε» κι αυτό είναι πρόβλημα

«Δεν είμαστε όρνια ρε φίλε»: Ελεονώρα Μελέτη δεν καταλαβαίνουμε την έκρηξή σου