Η είδηση: Ο Ορελιέν Βιέρς, διευθυντής σύνταξης, της εφημερίδα «La Provence» απολύθηκε την Παρασκευή καθώς το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας για την επίσκεψη του Εμμανουέλ Μακρόν στη Μασσαλία θεωρήθηκε «διφορούμενο» από τους ιδιοκτήτες της εφημερίδας.

Το ενοχοποιημένο πρωτοσέλιδο ήταν αφιερωμένο στην επίσκεψη του προέδρου στο πλαίσιο της επιχείρησης κατά των ναρκωτικών «Place Net XXL». Συνοδευόταν από το ακόλουθο απόσπασμα, που αποδίδεται σε κάτοικο μιας συνοικίας της πόλης: «Έφυγε, και είμαστε ακόμα εδώ…».

Άμεσα οι συνάδελφοί του εξήγγειλαν απεργία διαρκείας και η Εθνική Ένωση Δημοσιογράφων κατήγγειλε «Πολιτική πίεση».

Μετά τις αντιδράσεις οι ιδιοκτήτες αποφάσισαν να επαναπροσλάβουν τον Viers και να επιστρέψει στα καθήκοντά του.

Τι συμβαίνει στη Μασσαλία: Ο λαοπρόβλητος ηγέτης της Γαλλίας, ο Εμμανουέλ Μακρόν, για τον οποίο ελάχιστα μέσα τολμούν να γράψουν κάτι αρνητικό βρέθηκε στη Μασσαλία έχοντας σκοπό να υποστηρίξει αυτοπροσώπως τη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση που έχει ξεκινήσει και στοχεύει τον ντόπιο υπόκοσμο.

Μόνο μέσα στο 2023 στην πόλη της Μεσογείου έχασαν τη ζωή τους 49 άτομα και άλλοι 123 τραυματίστηκαν.

Θέλοντας να τραβήξει το αυτί του υποκόσμου – και φυσικά να κερδίσει ψηφοφόρους της Μαρίν Λεπέν εμφανίστηκε στην αγορά της πόλης περπάτησε ανάμεσα στους Μασσαλιώτες εξηγώντας τους ότι θέλει να καταστρέψει τα δίκτυα διακίνησης, ώστε να απαλλαγεί η πόλη από τους εγκληματίες.

Μακρόν
MARSEILLE, FRANCE – 2024/03/19: Emmanuel Macron seen during a public meeting with residents of the Castellane housing estate in Marseille. French President Emmanuel Macron paid a surprise visit to the Castellane housing estate in Marseille’s northern suburbs, a hub of drug trafficking which for the past 48 hours has been the focus of a clean-up operation aimed at eliminating drug dealing points. (Photo by Laurent coust/SOPA Images/LightRocket via Getty Images)

Για αυτόν τον λόγο έχει κινητοποιήσει 4.000 αστυνομικούς οι οποίοι θα συλλαμβάνουν και θα αποστέλλουν άμεσα τους κακοποιούς στη Δικαιοσύνη για τα περαιτέρω. Την πρώτη ημέρα της αστυνομικής «σκούπας» συνελήφθησαν 98 άτομα σε κάθε ύποπτη γειτονιά της Μασσαλίας.

Ο Βιέρς δεν δίστασε να τα βάλει με το επικοινωνιακό σόου που έστησε η ομάδα του Γάλλου Προέδρου και έχασε προς στιγμήν τη δουλειά του.

Ευτυχώς γι’ αυτόν στη Γαλλία υπάρχουν ακόμα δημοσιογράφοι που μάχονται για το αυτονόητο, τον έλεγχο της εξουσίας.

Photo Credits: Getty Images