Προφανώς υπάρχουν κι άλλοι τρόποι για να το θέσει κανείς, αλλά θα το πούμε όπως το νιώθουμε, όπως μας βγαίνει: Η Χάνα Γουάντινγκχεμ είναι μία αρχοντική γυναίκα. Επιβλητική, θελκτικότατη παρουσία. Και καταπώς όλοι και περισσότεροι έμαθαν πια, πολυτάλαντη.

Κατά την παρουσίαση του α’ ημιτελικού της Eurovision 2023, η Αγγλίδα ηθοποιός ήταν η πραγματική νικήτρια της υπόθεσης. Οι φαν του διαγωνισμού πέφτουν ανοιχτά στα πόδια της για να την αποθεώσουν, φωνάζοντας «πού ‘σουν εσύ κρυμμένη;». Απλά δεν είχατε ψάξει αρκετά, θα ήταν η σωστή απάντηση σε όσους, κακώς αν μας ρωτάτε, δεν την γνώριζαν.

Ένας εθνικός θησαυρός που ζει το όνειρό του

Η Χάνα προσέγγισε τη φάση Eurovision με ανόθευτη και γνήσια επιθυμία να γίνει μέρος της ανάλαφρης διάθεσης που είναι συνώνυμο του διαγωνισμού. Βρήκε έτσι την κατάλληλη μίξη ανάμεσα στο να σέβεται αυτό που κάνει αλλά και στο να το διακωμωδεί.

Γλυκομίλητη, αστεία, ετοιμόλογη, με ζεστασιά στη φωνή και μεταδοτική χαρά, κινήθηκε στο ιδανικό τέμπο κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον των (τηλε)θεατών. Χόρευε, έκανε γκριμάτσες, ως και επίδειξη γλωσσομάθειας – μόλις μίλησε γαλλικά το κοινό στο Λίβερπουλ άρχισε να παραληρεί και να φωνάζει το όνομά της. «Βλέπεις, Ευρώπη, μερικοί από μας τους Βρετανούς μπαίνουμε στον κόπο να μάθουμε και μια ξένη γλώσσα», είπε και τους αποτελείωσε.

Κάποια στιγμή, δε, όταν τραγούδησε, σείστηκε η αίθουσα από το χειροκρότημα. Έχει φωνάρα. Μάλλον πέρασε στα γονίδια από τη μαμά της, που ήταν τραγουδίστρια στην όπερα. Η παρουσιάστρια του BBC, Νίνα Γουόρχερστ την αποκάλεσε «εθνικό θησαυρό» και προσέθεσε: «Είναι ολοφάνερο πως περνάει τέλεια». Ω, μα έτσι είναι όταν ζεις το όνειρο.

Η Χάνα Γουάντινγκχεμ ήθελε από παιδί να παρουσιάσει το διαγωνισμό. Θυμάται τον εαυτό της, 12 χρονών κοριτσάκι, να κάνει πως ανακοινώνει το νικητή μπροστά στον καθρέφτη. Και τώρα, το Σάββατο (13/5), θα το κάνει πράξη. Έχοντας δίπλα της στη σκηνή τον Γκράχαμ Νόρτον και την Αλέσα Ντίξον. «Ανατριχιάζω και μόνο στη σκέψη του τι μας περιμένει», λέει. Μιλάμε για 160 εκατ. συνολικά τηλεθεατές, για τη στιγμή που τη μαθαίνουν όλοι.

Games of Thrones, Sex Education και η ευλογημένη συναστρία του Ted Lasso

Για περισσότερα από 20 χρόνια ήταν γνωστή κυρίως σε θεατρικούς κύκλους. Με το Game of Thrones έκανε για πρώτη φορά το «μπαμ», αλλά θα πρέπει να είναι κανείς ορκισμένος φαν για να θυμάται ποια έπαιζε. Αγνώριστη ήταν ως η καλόγρια που φώναζε «ντροπή, ντροπή» ενώ χτυπούσε ένα καμπανάκι και είχε ξεγυμνώσει την έκπτωτη βασίλισσα Σέρσεϊ Λάνιστερ – δεν είναι spoiler μετά από τόσα χρόνια.

Στο Sex Education επίσης, του Netflix (μια σειρά που καλό θα ήταν κάποια στιγμή να συζητήσουμε σοβαρά για το ότι πρέπει να προβάλλεται στα σχολεία στο πλαίσιο μαθημάτων σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης) απαιτεί γερή μνήμη για να την κάνεις εικόνα στο δεύτερο ρόλο της μιας από τις δύο μαμάδες του Τζάκσον (κατά κόσμον Κένταρ Γουίλιαμς-Στέρλινγκ).

Αλλά στο Ted Lasso, ναι στο Ted Lasso. Εκεί έβγαλε όλο αυτό που ήξεραν οι μυημένοι στην τέχνη της. Υποδύεται καταπληκτικά τη Ρεμπέκα Γουέλτον, την ιδιοκτήτρια και πρόεδρο της Ρίτσμοντ. Απολαμβάνει κάθε στιγμή σε αυτή τη σειρά(ρα), που της βγάζει τον καλύτερο της εαυτό, σε όλα. Είναι μάλλον αυτό το feel good στοιχείο που διαποτίζει κάθε σεκάνς.  

H μεγάλη αγάπη της ζωής της Χάνα Γουάντινγκχεμ

Είναι σχεδόν 50 χρονών πια, συμφιλιωμένη με την ηλικία της. Έχει έφεση στις ξένες γλώσσες, στη Eurovision έκλεψε την παράσταση μιλώντας γαλλικά, αλλά είναι ακόμα πιο άνετη στα ιταλικά, είναι η πατρίδα του πρώην συντρόφου της, Τζανλούκα Κουνιέτο με τον οποία έχουν μαζί μια κόρη, ηλικίας 7 ετών.

Αυτή είναι η μεγάλη αγάπη της ζωής της. Ήθελε πολύ καιρό να κάνει παιδί, αλλά λόγω θεάτρου το καθυστερούσε. Όταν το πήρε απόφαση, φοβόταν μην ήταν πια αργά λόγω ηλικίας. Ευτυχώς όλα πήγαν κατ’ ευχήν.

Μια σοβαρή περιπέτεια υγείας της μικρής Κίτι ωστόσο, όταν εκείνη ήταν 3 ετών, την έκανε να παρατήσει ένα μπλοκμπάστερ που ετοιμαζόταν τότε να γυρίσει εκτός Αγγλίας. «Είμαι πρώτα από όλα μητέρα και δεν πρόκειται να την αφήσω ξανά», είπε, σοκαρισμένη, δεν συγχωρούσε τον εαυτό της επειδή δεν μπόρεσε να είναι αμέσως πλάι της, επειδή ήταν μακριά.  

Όταν το παιδί έγινε καλά, ευχαρίστησε το Σύμπαν για τη βοήθεια του. Ζήτησε και κάτι ακόμα. Να βρει μια δουλειά που να ‘ναι κοντά στο σπίτι ώστε αν χρειαστεί κάτι η Κίτι, να τρέξει. Και βρήκε, δύο μήνες μετά, το Ted Lasso. Που γυρίζεται σε απόσταση μόλις 40 λεπτών από εκεί που μένει… Στο δωμάτιο της κόρης της, έχει βάλει ένα από τα βραβεία Emmy που έχει κερδίσει (για το Ted Lasso) για να της υπενθυμίζει ότι «η μαμά θα λείπει μόνο όταν είναι για έναν πραγματικά καλό λόγο».

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hannah Waddingham (@hannah_waddingham)

Κατά τα άλλα, είναι απλός άνθρωπος. Λατρεύει το Succession (φανταζόμαστε πόσο θα τρελάθηκε σε αυτό το επεισόδιο με το παρατεταμένο σοκ των 27 λεπτών), να τρώει κρακεράκια ενόσω χαζεύει στην TV, ενώ είναι περήφανη που είναι φίλη με τη Σάρον Στόουν, «ένας εκπληκτικός άνθρωπος, σαν την όμορφη, σέξι μεγάλη αδελφή που θα ήθελαν όλοι να έχουν». Φανταζόμαστε πολλούς να λένε ακριβώς τα ίδια λόγια γι’ αυτήν. ‘Η ελαφρώς παραλλαγμένα. Αλλά με το ίδιο νόημα.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

A post shared by Hannah Waddingham (@hannah_waddingham)

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

A post shared by Darren Bell (@darrenphotog)