«Ατυχέστατη». Αυτή η λέξη θα μπορούσε να περιγράφει τη συνολική εμπειρία της φετινής Eurovision για την Ελλάδα και την ΕΡΤ από όσου προσεγγίζουν την πραγματικότητα επιφανειακά. Τι κι αν η επιλογή του Victor Vernicos αγνοήθηκε από τους Ευρωπαίους; Τα νούμερα τηλεθέασης του τελικού ήταν αναπάντεχα καλά για ένα event από το οποίο ούτε καν η απουσία μας έγινε αισθητή. Με 35% μ.ο. στα νεανικά κοινά η ΕΡΤ έδειξε και πάλι συνεπής στα μεγάλα ραντεβού. Η μεγαλύτερη έκπληξη, όμως, είχε όνομα κι επίθετο: Τζένη Μελιτά.

Έχοντας επανεφεύρει το εαυτό της την τελευταία 5ετία, σφυρηλατημένη στα πλατό της ΕΡΤ, η Τζένη Μελιτά κατάφερε στην παρθενική της παρουσίαση να ξεπεράσει τον πήχη που άφησε ψηλά με την αποχώρησή του ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Η παρουσιάστρια του «Πρωίαν σε είδον τη μεσημβρίαν» έμοιαζε σαν να βρίσκεται για χρόνια στο πλευρό της μπαρουτοκαπνισμένης Μαρίας Κοζάκου -η οποία ήταν και πάλι εξαιρετική. Η Τζένη Μελιτά με τις τοποθετήσεις και τα σχόλια φανέρωσε πτυχές της προσωπικότητάς της, χωρίς να κουράσει ή να υπερβάλλει. Αυτός είναι ο λάκκος στον οποίον οι περισσότεροι των παρουσιαστών πέφτουν, στην προσπάθειά τους να αποδείξουν την επάρκεια, αν όχι τη δεινότητά τους.

Κι επειδή δεν υπήρχε τίποτε το μεμπτό στη συμμετοχή της, βρέθηκε ένα fake news -είναι να απορείς με την «ταχύτητα» που τα fake news «ταξιδεύουν», περί αμοιβής 14.000 ευρώ. Κλασικοί τοξικοί τύποι βρέθηκαν αμέσως να το διασπείρουν, αλλά η πραγματικότητα ήρθε γρήγορα να τους διαψεύσει, καθώς τα χρήματα αυτά ήταν για την ενοικίαση του booth, που όλες οι χώρες πληρώνουν.

Αυθύπαρκτη και λιτή, με χιούμορ και ωραία φωνή, η Μελιτά κέρδισε ένα στοίχημα που ο 16χρονος Vernicos έχασε. Για όσους παρακολουθούν την πορεία της, βέβαια, αυτή της η παρουσία μόνο έκπληξη δεν αποτελεί. Η ΕΡΤ και η ελληνική τηλεόραση έχουν κερδίσει μια παρουσιάστρια που δεν είναι ένα ακόμη copy paste του αρχέτυπου της Ελένης Μενεγάκη των 00s. Και μόνο από την ίδια εξαρτάται πλέον αν η καριέρα της θα είναι επιτυχημένη.

Φωτογραφίες: Eurovision, Instagram @melitajenny