Η μεγάλη βραδιά για τoν 67o μουσικό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, έφτασε. Απόψε θα διεξαχθεί ο τελικός στο Λίβερπουλ, που φιλοξενεί τον διαγωνισμό για χάρη της Ουκρανίας, που κέρδισε την προηγούμενη χρονιά. Υπενθυμίζεται πως η Ελλάδα με τον Βίκτωρα Βερνίκο αποκλείστηκε στον Β΄Ημιτελικό, ωστόσο η Κύπρος με τον Andrew Lambrou έχει μεγάλες πιθανότητες να βρεθεί ψηλά, μιας και ο ίδιος έχει κερδίσει τις εντυπώσεις.

Ο Andrew Lambrou θα εμφανιστεί στην 7η θέση, ενώ την αυλαία στην «M&S Bank Arena» θα ρίξει το Ηνωμένο Βασίλειο, με την Mae Muller και το τραγούδι «I Wrote A Song». 

Η Loreen είναι η πιθανότερη νικήτρια της Eurovision

Πέντε χώρες είναι τα μεγάλα φαβορί για να βρεθούν στην πρώτη θέση, με την Loreen, που εκπροσωπεί για δεύτερη φορά τη Σουηδία, να προπορεύεται με μεγάλη διαφορά. Αγγίζει το 52% -έναντι της Φινλανδίας που έχει ποσοστό 22% για νίκη- για να στεφθεί η μεγάλη νικήτρια, ερμηνεύοντας το τραγούδι «Tattoo».

H ίδια έχει την ίδια συνταγή, που την πρώτη φορά με το Euphoria της έδωσε τη νίκη στην Eurovision το 2012. Βγαίνει ξανά στην σκηνή μόνη της και με μοναδικό «όπλο» την υπέροχη φωνή της. «Είναι σαν να επιστρέφω στην οικογένειά μου. Όλα είναι πολύ οικεία. Και νομίζω επίσης ότι η εμπειρία που είχα αυτά τα 11 χρόνια, όπως η ζωή – πάνω, κάτω, δεξιά, αριστερά, ντινγκ ντονγκ – απλά μου έχει διδάξει πολλά», είπε γελώντας στο AP.

Αν η Loreen κερδίσει ξανά, τότε θα είναι η δεύτερη καλλιτέχνις στην ιστορία της Eurovision που κερδίζει δύο φορές. Έχουν περάσει 36 χρόνια από τότε που ο Τζόνι Λόγκαν έκανε το ίδιο για την Ιρλανδία.

Φυσικά, μια βραδιά σαν της Eurovision, υπάρχουν οι ανατροπές, επομένως όλα θα κριθούν στις εμφανίσεις των καλλιτεχνών. 

Η Φινλανδία με το «Cha Cha Cha» και τον Käärijä με το πράσινο φουσκωτό μπολερό, βρίσκεται στη δεύτερη θέση των μεγάλων φαβορί. Είναι τραγούδι που ταιριάζει για Eurovision, με τον Käärijä να δηλώνει πως το έγραψε σε 30 λεπτά. 

Η τρίτη χώρα στη λίστα των φαβορί είναι η Ουκρανία. Η περσινή νικήτρια του διαγωνισμού. Την εκπροσωπεί το μουσικό συγκρότημα Tvorchi με το τραγούδι «Heart of Steel», θέλοντας να περάσουν το μήνυμα: μην τα παρατάς μπροστά στις αντιξοότητες.

Τέταρτη στη λίστα είναι το Ισραήλ με τη Νόα Κιρέλ και το τραγούδι «Unicorn», η οποία ρωτάει του Ευρωπαίους αν θέλουν να τη δουν να χορεύει και κάνει ένα τρομερό σόλο στην σκηνή, εντυπωσιάζοντας τους πάντες. 

Την πεντάδα κλείνει η Νορβηγία με την Alessandra και το τραγούδι «Queen Of Kings», με μια επιβλητική εμφάνιση.