Ο Οσάμα Μπιν Λάντεν είχε διατάξει κάποτε τα μέλη της Αλ Κάιντα να μην στοχοποιήσουν τον Joe Biden, την περίοδο που ήταν αντιπρόεδρος, σύμφωνα με επιστολή που εμφανίστηκε ξανά μετά την απόφαση του προέδρου να αποσύρει τα στρατεύματά του από το Αφγανιστάν.

Σε μια επιστολή προς έναν από τους συμβούλους του που έστειλε το 2010, ο Μπιν Λάντεν φέρεται να διατάσσει ότι ο τότε πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και ο στρατηγός Ντέιβιντ Πετρέους- που διοικούσε τις διεθνείς δυνάμεις στο Αφγανιστάν-πρέπει να είναι το επίκεντρο των απόπειρων δολοφονίας, με άλλους στρατιωτικούς και κυβερνητικούς υψηλού κύρους που διατάχθηκαν να επιστρέψουν πίσω στη χώρα.

Ενώ μπορεί να φαίνεται ότι ο Μπιν Λάντεν έκανε τη χάρη στον Biden, στην επιστολή αποκαλύπτεται ότι υπήρχε ένα ύστατο κίνητρο στην απόφασή του. Ο ηγέτης της Αλ Κάιντα πίστευε ότι ο τότε αντιπρόεδρος δεν θα είναι «έτοιμος» να ηγηθεί σε περίπτωση θανάτου του Ομπάμα.

«Ο Ομπάμα είναι ο επικεφαλής της απιστίας και αν τον σκοτώσουμε, τότε αυτό θα οδηγήσει αυτόματα στο να αναλάβει την προεδρία ο Biden για το υπόλοιπο της θητείας, καθώς έτσι είναι ο κανόνας εκεί», σημείωσε στο BBC, πριν προσθέσει: «Ο Biden είναι εντελώς απροετοίμαστος για αυτό θέση, η οποία θα οδηγήσει τις ΗΠΑ σε κρίση ».

https://www.intronews.gr/3674-2-o-polemos-sto-afganistan-se-arithmous

Η επιστολή αποκαλύφθηκε σε θησαυρό εγγράφων που βρέθηκαν στο κρησφύγετο του τρομοκράτη στο Πακιστάν, αφού σκοτώθηκε από τις αμερικανικές δυνάμεις σε επιδρομή στις 2 Μαΐου 2011. Τα έγγραφα, που γράφτηκαν μεταξύ 2006 και 2011, είναι διαθέσιμα μέσω του West Point’s Combating Terrorism Center.

Αλλού, τα έγγραφα αποκαλύπτουν ότι ο Μπιν Λάντεν διέταξε τους μαχητές του να μην πραγματοποιήσουν αποστολές μόνοι, υποστηρίζοντας ότι μια επίθεση από τουλάχιστον δύο βομβιστές αυτοκτονίας θα είχε μεγαλύτερο αντίκτυπο. Διαμαρτυρήθηκε επίσης ότι η Αλ Κάιντα δεν έλαβε αρκετή πίστωση για την οικονομική ύφεση στις ΗΠΑ.

Όπως αποδείχθηκε, ο Μπιν Λάντεν μάλλον θα έπρεπε να ανησυχούσε περισσότερο για τη δική του ασφάλεια και όχι για τα μεγάλα σχέδιά του για τη προσχεδιασμένη προεδρία του Biden. Η επιστολή εστάλη ένα χρόνο πριν δολοφονηθεί και δημοσιοποιήθηκε το 2012. Κυκλοφόρησε και σχολιάστηκε ιδιαίτερα από υποστηρικτές της ακροδεξιάς που προφανώς υποστηρίζουν την άποψη του Μπιν Λάντεν.

Εδώ να σημειωθεί ότι τον Ιούνιο του 2020, ο Ντόναλντ Τραμπ, είχε επισημάνει ένα απόσπασμα του εγγράφου στο πρόγραμμα του στο YouTube “Triggered”. Τους μήνες πριν από τις εκλογές στις ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ,  είχε δηλώσει ότι ο Οσάμα Μπιν Λάντεν ήθελε τη δολοφονία του Ομπάμα, καθώς θα καθιστούσε έναν «ανίκανο» Biden υπεύθυνο των υποθέσεων. «Ήθελε να δολοφονήσει τον Πρόεδρο Ομπάμα γιατί θα έθετε τον Τζο Μπάιντεν στην εξουσία και ουσιαστικά είναι τόσο ανίκανος, που θα οδηγούσε στην καταστροφή της Αμερικής», δήλωσε ο Τραμπ στις 18 Ιουνίου 2020.

Η τρομοκρατία και ο θάνατος του Μπιν Λάντεν

Όλα τα στοιχεία που έχουν δοθεί σε βάρος του προέρχονταν μόνο από τις αμερικανικές αρχές ασφαλείας με πορίσματα που εξέδιδαν οι ίδιες μελετώντας τα διάφορα δεδομένα, εντός ή εκτός των ΗΠΑ. Το 1998 ο Οσάμα εξέδωσε διάταγμα (ιερή πρόσκληση) προς τους Μουσουλμάνους, ζητώντας τους να στοχοποιούν και να φονεύουν πολίτες και στρατιώτες των ΗΠΑ και των Συμμάχων τους, μέχρι να αποσύρουν την υποστήριξή τους από το Ισραήλ. Κατηγορήθηκε για τις βομβιστικές επιθέσεις του 1998 στις αμερικανικές πρεσβείες στην Τανζανία και στην Κένυα ενώ εκκρεμούσε εναντίον του διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Είχε χρηματοδοτήσει και οργανώσει τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, που είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο 2.988 ανθρώπων. Ήταν πατέρας περισσότερων από 24 παιδιών, 11 από τα οποία απέκτησε από την συζυγό του Νατζούα. Μετά από τη δολοφονία του από μέλη των Navy SEALs των ΗΠΑ από την Ναυτική Ειδική Πολεμική Ομάδα (DEVGRU), γνωστή ως SEAL Team Six, υπό τη διοίκηση της Μικτής Ειδικής Διοίκησης Επιχειρήσεων με τη CIA υπήρξαν φήμες , είτε λόγω της κλονισμένης υγείας του, είτε της καταδίωξής του από τις ΗΠΑ.

Περισσότερο χαρακτηριστική ήταν εκείνη στις 23 Σεπτεμβρίου του 2006, όπου η γαλλική εφημερίδα L’Est Républicain έγραψε ότι σύμφωνα με απόρρητο έγγραφο των γαλλικών μυστικών υπηρεσιών (DGSE) ο Μπιν Λάντεν είχε πεθάνει στο Πακιστάν στις 23 Αυγούστου του ίδιου έτους. Στο έγγραφο αυτό αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι ο θάνατος του Σαουδάραβα κροίσου προήλθε πιθανότατα από τυφοειδή πυρετό. Οι γαλλικές και οι αμερικανικές αρχές δεν επιβεβαίωσαν τα δημοσιεύματα, πλην όμως εκδηλώσεις υπέρ ή κατά συνέβησαν και κάποια στοιχεία συλλέχθηκαν.