Ο Αμερικανός πρόεδρος Joe Biden «την είπε» την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου στον Elon Musk, λέγοντας ότι ο δισεκατομμυριούχος αγόρασε μια πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που «μεταδίδει ψέματα σε όλο τον κόσμο».

«Ο Elon Musk πήγε και αγόρασε ένα μέσο που μεταδίδει ψέματα σε όλο τον κόσμο», είπε ο πρόεδρος σε έναν έρανο των Δημοκρατικών στο Rosemont του Ιλινόις, λίγο έξω από το Σικάγο, σύμφωνα με αναφορές.

«Δεν υπάρχουν πλέον συντάκτες στην Αμερική», πρόσθεσε σύμφωνα με το CNNi.

Τα σχόλια του προέδρου έγιναν μετά την είδηση την Παρασκευή ότι το Twitter είχε απολύσει χιλιάδες υπαλλήλους σε όλη την εταιρεία, προχωρώντας σε σοβαρή περικοπή δαπανών που θα μπορούσε ενδεχομένως να ανατρέψει τον τρόπο λειτουργίας μιας από τις πιο σημαίνουσες πλατφόρμες στον κόσμο μία εβδομάδα μετά την εξαγορά της από τον Musk.

Μετά την εξαγορά ακολούθησαν γρήγορα αναφορές για αύξηση των ρατσιστικών σχολίων και της ρητορικής μίσους στην πλατφόρμα και αρκετοί μεγάλοι διαφημιστές διέκοψαν τις καμπάνιες στο Twitter τις τελευταίες ημέρες.

Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Carine Jean-Pierre είπε στους δημοσιογράφους νωρίτερα την Παρασκευή ότι ο Biden έχει επισημάνει την τεράστια «σημασία, οι πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης να συνεχίζουν να λαμβάνουν μέτρα για τη μείωση της ρητορικής μίσους και της παραπληροφόρησης».

«Αυτή η πεποίθηση επεκτείνεται στο Twitter, επεκτείνεται στο Facebook και οποιεσδήποτε άλλες πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης όπου οι χρήστες μπορούν να διαδώσουν παραπληροφόρηση», συνέχισε.

Λίγο προτού δημοσιευτεί η είδηση της απόκτησής του την περασμένη εβδομάδα, ο Musk έγραψε μια ανοιχτή επιστολή προσπαθώντας να καθησυχάσει τους διαφημιστές ότι δεν θέλει το κοινωνικό δίκτυο να γίνει μια «δωρεάν πλατφόρμα ρητορικής μίσους για όλους».

Το πρωί της Παρασκευής έγραψε στην πλατφόρμα ότι το Twitter σημείωσε «μαζική πτώση εσόδων», για την οποία κατηγόρησε «ομάδες ακτιβιστών που πιέζουν τους διαφημιστές» και αργότερα αναφέρθηκε στις απολύσεις, λέγοντας μέσω tweet ότι «δυστυχώς δεν υπάρχει άλλη επιλογή όταν η εταιρεία χάνει πάνω από 4 εκατομμύρια δολάρια την ημέρα».