Στο «σφυρί» βγήκε ένα κόσμημα του Tupac, με ιδιαίτερη σημασία, αφού όχι μόνο το σχεδίασε ο ίδιος, αλλά το φορούσε και στην τελευταία δημόσια εμφάνισή του, λίγες ημέρες πριν δολοφονηθεί.

Το κόσμημα έγινε το ακριβότερο αντικείμενο της hip hop κουλτούρας που πωλήθηκε ποτέ σε δημοπρασία, αφού ξεπέρασε την αρχική εκτίμηση για 300.000 δολάρια και άγγιξε το 1,02 εκατ. δολάρια, σε μια δημοπρασία του οίκου Sotheby’s, στο πλαίσιο του εορτασμού των 50 χρόνων του Hip Hop από την εμφάνισή του στο Μπρονξ το 1973.

δαχτυλίδι

Πρόκειται για ένα χρυσό δαχτυλίδι με ένα στέμμα, στολισμένο με διαμάντια και ρουμπίνια που σχεδίασε ο θρυλικός ράπερ Tupac Shakur, πριν από 27 χρόνια, το 1996, για να εορτάσει τη διαβόητη συμφωνία του με την Death Row Records, αφότου αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση από σωφρονιστήριο στη Νέα Υόρκη.

Το φόρεσε, μάλιστα, στις 4 Σεπτεμβρίου εκείνης της χρονιάς, στην τελευταία του δημόσια εμφάνιση, στα MTV Music Awards, λίγες μόνο ημέρες πριν από τον θάνατό του, ενώ, σύμφωνα με τον οίκο Sotheby’s, το φορούσε συνήθως στον αριστερό δείκτη του.

Στην πλευρά προς την παλάμη είναι εγχαραγμένη η επιγραφή «Pac & Dada 1996», για να τιμάται ο πρόσφατος αρραβώνας του με την Kidada Jones, την κόρη του Quincy Jones και της Peggy Lipton. Το δαχτυλίδι πρόσφερε για δημοπράτηση η Yaasmyn Fula, νονά και έμπιστη σύμβουλος του εκλιπόντος ράπερ.

«Η επιλογή του ρουμπινιού ως κύριας πέτρας στο στέμμα του είναι μια συνέχιση του βασιλικού αφηγήματός του, καθώς στην πολιτιστική φαντασίωσή μας τα ρουμπίνια εδώ και καιρό είναι συνδεδεμένα με την εικονογραφία της μοναρχίας και του πλούτου», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο οίκος Sotheby’s.