Ειδικοί στον τομέα της υγείας, παρουσιάζουν τρόπους βάσει των οποίων, βελτιώνεται η καθημερινότητα μας, πράττοντας τις κατάλληλες ώρες όσα προκαλούν χαλάρωση και αποσυμφόρηση.

Αναφορικά με το σεξ, επισημαίνουν ότι εάν έχετε μικρά παιδιά ή ζείτε με τους γονείς σας, τότε θα υπάρξουν κάποια πρακτικά ζητήματα που πιθανότατα εμποδίζουν την πρωινή επαφή. Υπάρχουν διάφορα οφέλη από το σεξ όμως που υποδηλώνουν ότι το πρωί είναι η ιδανική ώρα. Μελέτες δείχνουν ότι η απόκρισή σας στο στρες βελτιώνεται χάρη στη σεξουαλική επαφή. Τα επίπεδα ενέργειάς είναι υψηλότερα, αυξάνοντας τα συναισθήματα δεσμού, εμπιστοσύνης και χαλάρωσης, κάτι που συνιστά έναν πολύ καλό τρόπο για να ξεκινήσετε τη μέρα.

Επίσης σε σχέση με τις πρωινές δραστηριότητες, η καλύτερη ώρα της ημέρας για να μιλήσετε με έναν θεραπευτή είναι οι 9 π.μ. Και οι δύο είναι πιθανό να νιώθετε σχετικά φρέσκοι και μπορείτε ακόμα να θυμάστε τα όνειρά σας.

Όταν τα επίπεδα ενέργειάς σας είναι στο χαμηλότερο επίπεδο, γύρω στις 3 το μεσημέρι, βοηθάει ένας ολιγόωρος ύπνος. Περίπου 20 λεπτά, αρκούν ώστε μην διαταράξουν τον ύπνο της νύχτας και να διατηρηθεί η λειτουργικότητα του εγκεφάλου κατά την διάρκεια της ημέρας.

Ένα απογευματινό ραντεβού παρουσιάζεται ως ιδανική λύση, για μια βόλτα και περπάτημα. Η ομορφιά των ημερήσιων ραντεβού είναι η ευελιξία τους – τείνουν να είναι πιο σύντομα, ώστε να μπορείτε να είστε ευέλικτοι με τον τρόπο που εξελίσσονται τα πράγματα. Εάν η συνομιλία δεν ρέει, μπορείτε πάντα να την αφήσετε εκεί, αλλά αν πετύχει… τότε υπάρχει χώρος για να συνεχίσετε το ραντεβού αν το θέλετε και οι δύο.

Ακόμα και το ψήσιμο ενός κέικ προτείνεται σε συγκεκριμένη ώρα, αν και οι ειδικοί παραδέχονται ότι εξαρτάται από τον τύπο του ατόμου. Υποστηρίζεται, πως καλύτερο είναι να συμβεί το βράδυ γιατί υπάρχουν λιγότερα ερεθίσματα. Υπάρχουν λιγότερες διακοπές και όλα είναι πιο ήρεμα και ήσυχα. Η ύπαρξη χαλαρού περιβάλλοντος, βοηθά ώστε να νιώσουμε πιο δημιουργικοί, γιατί ο εγκέφαλός μου σκέφτεται πιο καθαρά.

Μυθιστορήματα και ιστορίες ζωντανεύουν στο μισό φως της βραδιάς. Να διαβάζει κανείς αργά το βράδυ κάτω από το φως της λάμπας, αλλά όχι στο κρεβάτι, δίχως τον πειρασμό να κοιμηθεί όσο καλό κι αν είναι το βιβλίο. Χωρίς θόρυβο.