Ακόμη και εάν ο καφές είναι ο μόνος τρόπος για πολλούς από εμάς να «ανοίξει» το μάτι το πρωί, μία ειδικός εξηγεί ότι δεν πρέπει ποτέ να τον καταναλώνουμε με άδειο στομάχι.

Στην πραγματικότητα, το να πίνουμε καφέ το πρωί μπορεί να έχει χειρότερες επιπτώσεις στις επιδόσεις μας μέσα στην μέρα από το να μην πιούμε καθόλου.

Η διατροφολόγος Olivia Hedlund αναλύει σε ένα viral βίντεο στο TikTok ότι εάν πίνουμε καφέ το πρωί χωρίς να έχουμε φάει πρώτα, προκαλούμε σημαντική διαταραχή στις ορμόνες μας, ειδικά εμείς οι γυναίκες.

Ο καφές έχει υψηλή οξύτητα, έτσι πέφτει «βαρύς» στο στομάχι μας εάν τον πιούμε το πρωί ενώ δεν έχουμε καταναλώσει τροφή πριν.

Έτσι, το σώμα μας εκπέμπει «σήματα κινδύνου» και στρεσάρεται σημαντικά. 

Το γεγονός αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα ακόμη και το να προκληθεί ορμονική ακμή στην επιδερμίδα μας.

Αλλά και διάφορα στομαχικά προβλήματα όπως δυσκολία στην πέψη αλλά και στομαχόπονο.

Εξηγεί, επίσης, ότι αυτή η αντίδραση είναι που προκαλεί νευρικότητα και τρέμουλο μετά τον καφέ, καθώς και αυτό το «πραγματικά καλό συναίσθημα όπου νιώθουμε ότι μπορούμε να κατακτήσουμε τον κόσμο». Ωστόσο, αυτό το συναίσθημα επιβαρύνει το σώμα μας, ειδικά τις γυναίκες και όσους έχουν προβλήματα με το έντερο ή ορμονικές διαταραχές.

Τι μπορείτε όμως να καταναλώσετε πρωί-πρωί; Αυγά, ωμά γαλακτοκομικά, μούρα ή μήλα, αχλάδια, πριν πάρετε την πρωινή σας δόση σε καφέ.

@liv.ingwell We love a good coffee but not on an empty tummy ☕️ #coffeetiktok #coffeetok #hormonalimbalance #guthealthtips ♬ original sound – Olivia Hedlund