Υπάρχουν άνθρωποι που ζουν τη ζωή τους στα άκρα. Που θέλουν να νιώσουν την ανδρεναλίνη να κατακλύζει όλο τους το κορμί. Που ρισκάρουν για να κάνουν το πιο τρελό πράγμα στη ζωή τους. Μετά βεβαιότητας δεν ανήκουμε σε αυτή την κατηγορία, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις μπορούμε να καταλάβουμε τον λόγο που το κάνουν. 

Έτσι, το διάσημο σημείο στη Νορβηγία ονόματι Kjeragbolten δεν μας κάνει εντύπωση που είναι τόσο ξακουστό. Ειδικά για τους πεζοπόρους και τους αθλητές base jump, αλλά και όλους όσους έχουν βρεθεί εκεί και το έχουν φωτογραφίσει από κάποια απόσταση. Για την ακρίβεια, περισσότεροι από 50.000 επισκέπτες καταφτάνουν απλά και μόνο για να το αποθανατίσουν, ενώ κάθε χρόνο 250 και περισσότεροι λάτρεις της αδρεναλίνης συγκεντρώνονται στο σημείο για να πραγματοποιήσουν πτήσεις ή άλματα.

Επί της ουσίας λοιπόν, είναι ένας ογκόλιθος σφηνωμένος ανάμεσα σε δύο τεράστιους βράχους, 984 μέτρα πάνω από τη θάλασσα, και αποτελεί ένα κομμάτι ένωσης τους. Χιλιάδες είναι εκείνοι που κάνουν πεζοπορία, αφού πρόκειται για μια διαδρομή 11χλμ. και διάρκειας 10 ωρών μαζί με την επιστροφή. 

Το σημείο έγινε ευρέως γνωστό το 2006, μέσα από το βίντεο «Where the Hell is Matt», όπου ένας άντρας χορεύει σε δεκάδες τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο.

Σημειώνεται πως στο Kjeragbolten έχει συμβεί και το τρελό εγχείρημα του ποδηλάτη Kenny Belaey, ο οποίος έπεσε με το ποδήλατο σε αυτόν τον σφηνωμένο ογκόλιθο με τεράστιες πιθανότητες να πάει όλο αυτό στραβά.