Ήξερες ότι η Πελοπόννησος έχει το δικό της «Carribean place»; Ομολογούμε πως ούτε και εμείς. Μικρά, άγνωστα νησιά, παραλίες που σε σαγηνεύουν και αξιοθέατα που μπορεί να μην έχεις ακούσει ποτέ. Η Πελοπόννησος είναι γεμάτη με ομορφιές και προορισμούς.

Ένα από αυτά είναι και το Πόρτο Ύδρα, η όμορφη και ξεχωριστή γωνιά του Αργοσαρωνικού ή όπως πολλοί το χαρακτηρίζουν: Η «Καραϊβική» της Ελλάδας λόγω της μορφολογίας του. Το Πόρτο Ύδρα είναι ένας οικισμός ο οποίος βρίσκεται στην Ερμιόνη απέναντι από την Ύδρα, στην ευρύτερη περιοχή που ξεκινά από τον Γαλατά και τελειώνει στο Πόρτο Χέλι. Μια ματιά από ψηλά απλά φτάνει για να σε αφήσει με το στόμα ανοιχτό.

Πελοπόννησος

Η Πελοπόννησος αφθονεί σε high luxury μέρη που θυμίζουν εξωτερικό

Πιθανόν να μην έχεις ακούσει πολλά ή και τίποτα για το Πόρτο Ύδρα. Ο όμορφος αυτός οικισμός τον οποίο μπορεί να ακούσεις να αποκαλούν ακόμη και Βενετία του Αργοσαρωνικού είναι σχετικά πρόσφατα κατασκευασμένος. Άρχισε να χτίζεται στα μέσα της δεκαετίας του ’70 αλλά επεκτείνεται συνεχώς. Είτε δεις βίντεο από ψηλά είτε βρεθείς εκεί, οι εντυπώσεις που θα αποκομίσεις θα είναι μεγάλες.

Η Πελοπόννησος έχει τη δική της «Καραϊβική»: Το μέρος με τις 330 βίλες και το high luxury

Κανάλια με παραδεισένια, κρυστάλλινα νερά τα οποία διασχίζουν τον οικισμό σε μήκος 3,5 χιλιομέτρων δημιουργούν ένα σκηνικό σαν Καραϊβική. Ουσιαστικά τα κανάλια συνδέουν τις περίπου 330 βίλες οι οποίες είναι προσβάσιμες με σκάφος. Εκτός από τα γαλάζια νερά στον οικισμό υπάρχει και ένα καταπράσινο σκηνικό με δέντρα και λουλούδια.

Χωρίς πολλά πολλά, ρίξε μία ματιά εδώ και θα δεις γιατί το έχουμε κάνει τόσο μεγάλο θέμα. Εσύ θα πας το καλοκαίρι;

*Photo Credits: Shutterstock