Το 2015, ένας γεματούλης, ευχάριστος τύπος, με γλυκό πρόσωπο και ντροπαλό γέλιο ανέλαβε το τιμόνι του «The Late Late Show» στο κανάλι CBS, αντικαθιστώντας τον Κρεγκ Φέργκιουσον. Ο Βρετανός Τζέιμς Κόρντεν, έχοντας στο ενεργητικό της «καριέρας» του ορισμένες συμμετοχές σε παραγωγές της Αγγλίας, ως ηθοποιός, βρέθηκε σε μία θέση που θα ζήλευαν πολλοί. Είχε όμως ένα μεγάλο αβαντάζ που τον έκανε να ξεχωρίσει από τους άλλους οικοδεσπότες των talk show: Ήταν κωμικός. Μπορούσε να κάνει τα πάντα, εκτός από το να είναι αγκιστρωμένος σε μια καρέκλα.

Από την πρώτη του κιόλας εκπομπή φάνηκε πως ήθελε να «τσαλακωθεί», μέχρι και να συστήσει τους γονείς του στο αμερικανικό κοινό. Γρήγορα ο Κόρντεν μπήκε σε κάθε σπίτι. Δημιούργησε σκετσάκια που έκαναν εκατομμύρια προβολές και παρουσίασε το Carpool Karaoke, με τους σταρ στην πιο χαλαρή τους εκδοχή. Σύντομα έγινε από τους πιο αγαπητούς παρουσιαστές στη βραδινή τηλεοπτική ζώνη της Αμερικής.  

Χάρη στην υψηλή δημοτικότητά του, κέρδισε αρκετούς ρόλους σε χολιγουντιανές παραγωγές, όπως το «Into The Woods» και το «The Prom», ενώ παρουσίασε τα βραβεία Tony και Grammy.  Ο Τζέιμς Κόρντεν αδιαμφισβήτητα άφησε το λιθαράκι του στην αμερικανική τηλεόραση και πλέον μετά από 8 χρόνια και 1.200 επεισόδια έκλεισε αυτόν τον κύκλο της υπέροχης περιπέτειάς του.

Η αυλαία για το «The Late Late Show» συνοδεύτηκε με πολλή συγκίνηση και εκπλήξεις. Ο ίδιος, έχοντας λάβει ενέσεις αγάπης (αλλά και μίσους), αποχαιρέτησε την εκπομπή που τον ανέδειξε και μαζί και το αμερικανικό κοινό, αφού πλέον ετοιμάζεται να επιστρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο μαζί με την οικογένειά του. Η τελευταία εκπομπή είχε καλεσμένους τον Χάρι Στάιλς και τον Γουίλ Φέρελ, αλλά φυσικά δεν απουσίαζαν από αυτή τα σκετσάκια και το Carpool Karaoke. Μέχρι και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, τον αποχαιρέτησε με ένα προσωπικό μήνυμα.

«Τζέιμς, συγχαρητήρια. 1200 εκπομπές σε οκτώ χρόνια. Μετά τη μέρα που πέρασες δουλεύοντας για μένα στον Λευκό Οίκο, εκπλήσσομαι που άντεξες οκτώ χρόνια σε οποιαδήποτε δουλειά. Ευχαριστώ εσένα, τον Ρέγκι και όλη την ομάδα, για τη χαρά που φέρατε σε σπίτια σε όλη την Αμερική και ένα ξεχωριστό ευχαριστώ που ποτέ δεν μου ζήτησες να τραγουδήσω στο αυτοκίνητο. Θα μας λείψεις φίλε. Ανυπομονώ να δω τι θα κάνεις στη συνέχεια», είπε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ο 44χρονος στην αποχαιρετιστήρια ομιλία του αναφέρθηκε και στο βαθύ ρήγμα της Αμερικής σχετικά με την πολιτική. «Ξεκινήσαμε αυτό το σόου με τον Ομπάμα και συνεχίσαμε με τον Τραμπ και μια παγκόσμια πανδημία. Έχω παρακολουθήσει την Αμερική να αλλάζει πολύ. Είδα τον διχασμό να μεγαλώνει. Να θυμάστε τι σημαίνει η Αμερική για τον υπόλοιπο κόσμο. Ναι, έχει ελαττώματα αλλά δείξτε μου ένα μέρος που δεν έχει».

Αποχαιρέτησε το πλήθος -που τον καταχειροκρότησε- με δάκρυα στα μάτια, λέγοντας πως «μέρος του εαυτού μου σκέφτεται ‘γιατί να μην μείνω εδώ για πάντα’; Αλλά βαθιά μέσα στην καρδιά μου, το ξέρω. Δεν υπάρχουν άλλες εκπομπές για προβολή. Ήρθε η ώρα να φύγω. Είναι η ώρα. Ευχαριστούμε που παρακολουθήσατε την τελευταία εκπομπή μας».

The… Last Dance

Ήταν αναμενόμενο πως το τελευταίο «The Late Late Show», το οποίο τελειώνει εξίσου σαν franchise, θα τα είχε όλα. Από την έναρξή του και μόνο το καταλάβαινες, αφού αντί για την κεντρική σκηνή, η εκπομπή άνοιξε από το κλιμακοστάσιο του στούντιο. Στη συνέχεια ο Κόρντεν έκανε το χαρακτηριστικό του check-in από το καμαρίνι με τους Χάρι Στάιλς και Γουίλ Φέρελ, οι οποίοι μεταξύ άλλων βοήθησαν τον Τζέιμς Κόρντεν να κατεδαφίσει το στούντιο, κάνοντας κομμάτια το γραφείο του.

Η τελευταία «επικίνδυνη αποστολή»

Φινάλε χωρίς Τομ Κρουζ δεν θα ήταν φινάλε. Ο Τζέιμς Κόρντεν και ο ηθοποιός, στη διάρκεια αυτών των χρόνων, έχουν κάνει ορισμένα πολύ επιτυχημένα βίντεο, στο πλαίσιο προώθησης των ταινιών του Κρουζ. Το 2017, ήταν η πρώτη φορά που το δίδυμο συναντήθηκε και χάρισε στο κοινό μια απολαυστική στιγμή. Με αφορμή την ταινία «Mission: Impossible», o Κόρντεν έκανε έκπληξη στον Κρουζ, πηγαινόντάς τον κρουαζιέρα στον Τάμεση. Ωστόσο, ο παρουσιαστής είχε μετατρέψει κάθε τετραγωνικό του ποταμόπλοιου σε δωμάτιο ταινίας στην οποία έχει πρωταγωνιστήσει ο ηθοποιός.

Ένα χρόνο αργότερα και έχοντας κάνει εκατομμύρια προβολές η ιδέα της Cruise(έρας) στον Τάμεση, ο Κόρντεν αποφάσισε να φέρει εις πέρας ένα δύσκολο challenge. Για την προώθηση της ταινίας «Fallout», της σειράς «Επικίνδυνες Αποστολές», ο ηθοποιός κάλεσε τον παρουσιαστή να κάνει τη δική του πτώση με αλεξίπτωτο, με τον Κόρντεν να πηδάει από τα 15.000 πόδια. Φυσικά μαζί του ήταν ένας ειδικός αλεξιπτωτιστής, σε αντίθεση με τον Κρουζ που ήταν έμπειρος, κάνοντας το άλμα μόνος του. 

Το 2022 κυκλοφόρησε το sequel του «Top Gun:Maverick», όμως πριν από αυτό, ο Τομ Κρουζ έκανε μια στάση στο «Late Late Show», προσφέροντας θέαμα, όπου επιφύλασσε μια έκπληξη στον οικοδεσπότη της εκπομπής, Τζέιμς Κόρντεν. Ο ηθοποιός ως ένας άλλος Μάβερικ, έγινε ξανά πιλότος και ο παρουσιαστής συγκυβερνήτης, προκειμένου να κάνουν μια συνέντευξη στον… αέρα. 

Ο Κρουζ έσπευσε να καθησυχάσει τον Κόρντεν πως πέρα από ηθοποιός είναι και πιλότος και ο δεύτερος τον αντέκρουσε αστειευόμενος, λέγοντας: «Και στο “Ζήτημα Τιμής” έπαιξες έναν δικηγόρο, όμως δεν θα ήθελα να με εκπροσωπήσεις στο δικαστήριο».  Ο Τομ Κρουζ έκανε και ακροβατικά κατά την διάρκεια της πτήσεις τους στην Νεβάδα, ενώ όταν προσγειώθηκαν, δεν σταμάτησαν εκεί, μιας και απογειώθηκαν μετά από λίγο για δεύτερη φορά. 

Στο φινάλε της εκπομπής οι δυο τους είχαν μια τελευταία «επικίνδυνη αποστολή», η οποία δεν ήταν τόσο extreme συγκριτικά με τις προηγούμενες. Οι δυο τους συνάντησαν το καστ του «Lion King» και παρουσίασαν μια ζωντανή μουσική παράσταση, στο ιστορικό  Pantages Theatre στο Λος Άντζελες. Μπορεί ο Τομ Κρουζ να είναι ο μεγαλύτερος σταρ των ταινιών δράσης παγκοσμίως, ωστόσο έδειξε ξανά το υποκριτικό του ταλέντο.

Τα τέσσερα πιο επιτυχημένα Carpool Karaoke

Στο τελευταίο του Carpool Karaoke δεν θα μπορούσε να μην είχε δίπλα του την Βρετανίδα τραγουδίστρια, Adele, την οποία συνδέει με τον Κόρντεν μια βαθιά φιλία. Μαζί είχαν σημειώσει και ρεκόρ στο πρώτο Carpool Karaoke, το 2016. Η βόλτα με το αυτοκίνητο ήταν ιδιαίτερα φορτισμένη. Το βίντεο ξεκίνησε με την Αdele να βρίσκεται στο τιμόνι και ο Κόρντεν συνεπιβάτης της. Η τραγουδίστρια εξέφρασε την λύπη της που ο Κόρντεν σύντομα θα φύγει από το Λος Άντζελες για την Αγγλία, την πατρίδα του και ξεσπώντας σε κλάματα του είπε: «Είσαι ένας από τους καλύτερους φίλους μου σε ολόκληρο τον κόσμο. Θα μου λείψεις τόσο πολύ».

Τα Carpool Karaoke έχουν γράψει, βέβαια, ιστορία. Έχουν περάσει από το αυτοκίνητο του Κόρντεν κορυφαία ονόματα καλλιτεχνών, όπως η Μαντόνα, η Billie Eilish, o Στίβι Γουόντερ, η Σελίν Ντιόν, οι Red Hot Chili Peppers και ούτω καθεξής. Όλα έχουν εκατομμύρια προβολές στο Youtube, ορισμένα όμως αγαπήθηκαν περισσότερο.

Όπως το βίντεο με την Mariah Carey, που συγκέντρωσε 54 εκατ. views. Ο Κόρντεν είχε τότε τοποθετήσει ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο πάνω στο αυτοκίνητο, εξαιτίας της επιτυχίας «All I Want For Christmas is You» της τραγουδίστριας. Φυσικά το πολύ ωραίο που έκανε τότε ο παρουσιαστής, ήταν να φτιάξει ένα βίντεο με το εν λόγω τραγούδι, να το ερμηνεύουν μεγάλα ονόματα όπως ο Έλτον Τζον, η Adele κτλ. Απολαυστικό Carpool Karaoke αν μη τι άλλο.

Το επίσης απολαυστικό Carpool Karaoke, ήταν αυτό με την Σελίνα Γκόμεζ, το 2016. Το βίντεο έχει πάνω από 117 εκατ. προβολές και δικαίως. Η τραγουδίστρια και ο παρουσιαστής χάρισαν θέαμα στην ουσία, αφού εκτός από το να τραγουδήσουν, έκαναν τρενάκι (που είχε απίστευτο γέλιο) και έφαγαν McDonalds, ξετρελαίνοντας ακόμα και τη γυναίκα που τους πήρε παραγγελία.

Την ίδια χρονιά, στη μουσική σκηνή της Αμερικής μεσουρανούσε το boyband, One Direction. Τα τέσσερα αγόρια που οι θαυμάστριες τους ούρλιαζαν σε κάθε τους εμφάνιση, βρέθηκε στο αυτοκίνητο του Κόρντεν και η συνέντευξή τους συγκέντρωσε περι τις 196 εκατ. προβολές. Έχει ενδιαφέρον πάντως που βλέπουμε χρόνια αργότερα, την εξέλιξη του Χάρι Στάιλς. Ο οποίος σημειωτέον, ρωτήθηκε στο φινάλε της εκπομπής αν θα υπάρξει επανένωση του συγκροτήματος και απάντησε πως είναι ανοιχτός σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Last but not least, η Sia. Η γυναίκα που για καιρό αρνιόταν να εμφανίσει το πρόσωπό της. Εκείνη και η περούκα της έκαναν 151 εκατ. προβολές. Αφού αρχικά δυσκολεύτηκε να εντοπίσει την πόρτα του αυτοκίνητου για να μπει (εξαιτίας της περούκας), τραγούδησε με την εξαιρετική της φωνή, αλλά ήταν κρίμα που δεν είδε αργότερα τον Κόρντεν να φοράει την ίδια περούκα.

Τι μέλλει γενέσθαι για τον Τζέιμς Κόρντεν

Ο Τζέιμς Κόρντεν φεύγει σε μια στιγμή που ο αμερικανικός Τύπος δεν έγραφε τα πιο κολακευτικά σχόλια για εκείνον. Αντίστοιχα και στο Twitter, ο κόσμος είχε στραφεί εναντίον του. Είναι βέβαια σαν να το έχει η μοιρά των παρουσιαστών να ακούνε τα χειρότερα για τις συμπεριφορές τους από τη στιγμή που ανακοινώνουν το τέλος της εκπομπής τους. Κάτι αντίστοιχο είχε γίνει και με την Έλεν Ντετζένερις, άλλωστε.

Ο Κόρντεν είχε κατηγορηθεί από τον ιδιοκτήτη του φημισμένου εστιατορίου Balthazar στη Νέα Υόρκη, αλλά και από το προσωπικό, ανοίγοντας τον ασκό του αιόλου για τον 44χρονο παρουσιαστή. Σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, είχε μιλήσει με αγένεια σε σημείο που αναγκάστηκαν να τον πετάξουν έξω. Λίγους μήνες αργότερα, η Mel B από τις Spice Girls, τον αποκάλεσε τον «μεγαλύτερο μαλ…» για μια συμπεριφορά αντίστοιχη με αυτή στο εστιατόριο.

Στη συνέχεια ο Γκρέγκ Ντάνκαν, που είχε σκηνοθετήσει τον Κόρντεν σε ένα επεισόδιο του βρετανικού σόου A League of Their Own, δήλωσε πως είναι ο «δυσκολότερος και πιο αλαζόνας παρουσιαστής με τον οποίο έχω δουλέψει». Μιλώντας σε μια εκπομπή στο Youtube, ο Ντάνκαν υποστήριξε ότι ο Τζέιμς Κόρντεν γύρισε και του είπε στη διάρκεια των γυρισμάτων, πίσω στο 2013, πριν καν δηλαδή αποκτήσει αυτή τη φήμη, το εξής. «Τι στον διάβολο συμβαίνει εδώ; Βάζεις μια κάμερα εδώ, μια κάμερα εκεί. Είναι τόσο προφανές το πώς θα τραβήξεις πλάνα. Είσαι ηλίθιος».

Το αρνητικό κλίμα μπορεί να καταλάγιασε στην Αμερική, μιας και εκείνος αποχωρεί από τη χώρα, ωστόσο δεν συμβαίνει το ίδιο και με το βρετανικό κοινό, την εύνοια του οποίου θα προσπαθήσει να ανακτήσει. Αυτό τουλάχιστον λένε οι ειδικοί του χώρου. Μάλιστα, οι πρώτοι ψίθυροι αναφέρουν πως θα επιχειρήσει ο Κόρντεν να αρχίσει από το μηδέν την καριέρα του στο Ηνωμένο Βασίλειο, επιστρέφοντας στη σκηνή ενός talk show και γιατί όχι, να «συνθλίψει» τον Τζόναθαν Ρος.

Όλα αυτά όμως θα τα δούμε στο εγγύς μέλλον.