Προς το φινάλε τους οδεύουν οι «Άγριες Μέλισσες» οι οποίες ολοκληρώνουν μετ’ εμποδίων την τρίτη τους χρονιά στην τηλεόραση. Η σειρά του Ant1 που λατρεύτηκε όσο καμία άλλη τα τελευταία χρόνια, έγινε αφορμή για μία μεγάλη συζήτηση σχετικά με το πόσο πρέπει να συνεχίζεται μία επιτυχημένη σειρά που αν και είναι εγγυημένο ότι θα συγκεντρώνει ακόμη υψηλά ποσοστά τηλεθέασης, η ιστορία της φαίνεται να μην «τραβάει» άλλο. Το επιτυχημένο δίδυμο που ευθύνεται για την σειρά κατάφερε να ενσωματώσει εντελώς διαφορετικές ιστορίες στο τρίτο και τελευταίο κύκλο, γεγονός που σε πολλούς άρεσε αλλά δυσαρέστησε τους περισσότερους. Θα ήταν υπερβολή να μιλήσουμε για αποτυχία της σειράς, ενόψει το φινάλε που θα έρθει στις 7 Ιουλίου 2022;

Οι δημιουργοί της σειράς Άγριες Μέλισσες, λοιπόν, Μελίνα Τσαμπάνη και ο Πέτρος Καλκόβαλης επέμεναν σε κάθε τους συνέντευξη ότι δεν θα υπάρξει τρίτη σεζόν στην σειρά-φαινόμενο του Ant1, όταν τους ρωτούσαν. Ωστόσο, γίναμε όλοι μάρτυρες της ανανέωσης της σειράς και για 3η χρονιά, παρόλο που η ιστορία της σχεδόν ολοκληρώθηκε με τα γεγονότα του φινάλε της 2ης.

Άγριες Μέλισσες

Τότε, πολλοί κατηγόρησαν το κανάλι ότι «ξεζουμίζει» ένα επιτυχημένο του προϊόν για χάρη των νούμερων τηλεθέασης και του κέρδους, υποβαθμίζοντας την ποιότητά της.

Τώρα, που η αμφιλεγόμενη τρίτη σεζόν φτάνει στο τέλος της, φέρνοντας το οριστικό φινάλε στην σειρά που αναγέννησε την ελληνική μυθοπλασία, ήρθε η ώρα να αξιολογήσουμε την απόφαση να συνεχιστεί η σειρά.

Παρόλο που για πολλούς ήταν μία κίνηση «αυτοκτονίας» για την σειρά που τόσοι αγάπησαν, η αλήθεια είναι ότι κατάφερε να σταθεί στο ύψος της. Η συνέχεια σε μεταγενέστερο χρόνο, 7 χρόνια μετά τα γεγονότα του 2ου κύκλου, έδωσε στους σεναριογράφους την ελευθερία να αυτο-σχεδιάσουν στην εξέλιξη των χαρακτήρων και να εισάγουν νέους ήρωες, τους οποίους το κοινό «αγκάλιασε».

Ακόμη, το «φλερτ» με τα χαμηλά νούμερα που φάνηκε να εγκυμονεί η συνέχεια για τρίτη σεζόν, έδωσε την ευκαιρία για μεγάλα ρίσκα, τα οποία πέτυχαν. Είδαμε στην σειρά να καταπιάνονται θέματα που δεν έχει ξανά αγγίξει η ελληνική τηλεόραση, όπως την ορατότητα σε gay άτομα κατά την δεκαετία του ’70, την αντίσταση στην Χούντα, την ύπαρξη και την δράση των κομμουνιστών και άλλα.

Ωστόσο, το ελληνικό κοινό προτιμά την παραδοσιακή τηλεοπτική συνταγή του γέλιου, των σεξουαλικών αστείων, της ίντριγκας για ερωτικά και οικογενειακά ζητήματα, τα οποία μπήκαν σε δευτερεύοντα ρόλο στον κύκλο αυτόν. Δεν θέλει να σκέφτεται πολύ, να να αμφισβητούνται οι απόψεις του, να τίθενται μέσα του ερωτήματα στα οποία θα πρέπει να απαντήσει, ειδικά όταν είναι μία καθημερινή σειρά αυτή που τα «ρωτάει».

Ακόμη, ειλικρινά, ποιος συνέχισε να νοιάζεται για την κλονισμένη σχέση των μελών της οικογένεια Σεβαστού; Ή για το τελειωμένο ειδύλλιο Ασημίνας και Νικηφόρου; Για τις επόμενες σχέσεις τους; Για την 100η επανασύνδεση Δρόσως και Κωνσταντή. Για τον αποδυναμωμένο «κακό» της σειράς, Δούκα Σεβαστό; Έγινε μία σοβαρή προσπάθεια τον ρόλο του βασικού ανταγωνιστή της σειράς να αναλάβει ο επιβλητικός Αιμίλιος Χειλάκης, ο χαρακτήρας του όμως είχε τα γνωρίσματα εκείνα του κλασικού «κακού» μίας δραματικής σειράς, γεγονός που δεν έκανε κανέναν να νοιαστεί αρκετά για την μοίρα του, παρά την εξαιρετική ερμηνεία του ως «Ακύλας», ο οποίος ταίριαξε αμέσως στο κλίμα της σειράς εποχής.

Για πολλούς, όμως η συνέχεια της σειράς για 3η σεζόν δικαίωσε την απόφαση του καναλιού. Η «συνταγή» των Μελισσών ήταν αρκετά επιτυχημένη για να κρατήσει ψηλά στις προτιμήσεις του κοινού την σειρά ακόμη και εάν το σενάριό της έφυγε μακριά από τα γεγονότα των δύο πρώτων κύκλων. Σε αυτό βοήθησε ότι παρά την εξέλιξη της πλοκής, το έξυπνο σενάριο ενσωματώνει και στοιχεία από τα plotlines των πρώτων δύο κύκλων, κάνοντας την 3η να φαίνεται σε γενικές γραμμές ως μία λογική συνέχειά της.

Βέβαια, οι συνδέσεις δεν ήταν αρκετές, με αποτέλεσμα πολλοί να μιλούν για ένα μεγάλο λάθος του σταθμού να μην την σταματήσει στην 2η σεζόν, έχοντας ένα ολοκληρωμένο και επιτυχημένο πρόγραμμα χωρίς ψεγάδια. Έτσι, η έλευση της 3η σεζόν έκανε πολλούς να μιλούν για μία από τις πιο υπερεκτιμημένες ελληνικές σειρές.

Σίγουρα μερικά επεισόδια της σειράς έχουν αποτελέσει ό,τι πιο ποιοτικό έχουμε δει τα τελευταία χρόνια στην ελληνική τηλεόραση, άλλες όμως στιγμές της αποτελούν χαρακτηριστικό παράδειγμα τηλενουβέλας. Ακραία δραματοποιημένες σκηνές, διαπροσωπικά μπλεξίματα ανάμεσα στους χαρακτήρες φανερά εμπνευσμένα από τις μεξικάνικες σειρές των 90s και φτηνά σεναριακά tricks όπως αυτοκτονίες χαρακτήρων ώστε να καλυφθούν «τρύπες» στην πλοκή.

Φυσικά, τα spoilers έχουν «δώσει» ήδη το τέλος της σειράς, χωρίς όμως να φέρνει σοκαριστικές αποκαλύψεις.

Ο Δούκας, η Μυρσίνη και ο Ακύλας θα πληρώσουν για όλα όσα έχουν διαπράξει σε αυτήν και τις δύο προηγούμενες σεζόν και η λύτρωση για τα θύματά τους θα έρθει σύντομα. Οι αδελφές Σταμίρη θα καταφέρουν να ζήσουν πια ευτυχισμένες με τα παιδιά τους και τους άντρες που τις αγάπησαν. Όλο το Διαφάνι θα καταφέρει να γυρίσει σελίδα και περιμένει πιο αισιόδοξες και χαρούμενες ημέρες. Καμία σχέση με τα συγκλονιστικά επεισόδια που μας έφεραν τα φινάλε της πρώτης και της δεύτερης σεζόν. Τουλάχιστον, έρχεται η ολοκλήρωση για μία ιστορία πολύ πονεμένη και θα δοθεί επιτέλους ένα κλείσιμο για την σειρά που άλλαξε τα δεδομένα για την ελληνική τηλεόραση.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr: