Ο Αχιλλέας Μπέος θα μπορούσε να έχει συλληφθεί για πάρα πολλές βαρβάτες περιπτώσεις στο παρελθόν, από το ξύλο που έχει ανταλλάξει μέχρι τις ομοφοβικές του φράσεις που, σύμφωνα με τον νόμο, θεωρούνται κολάσιμες. Κάτι τέτοιο δε συνέβη, αλλά η ζωή είναι τόσο περίεργη και ενίοτε πολύ γλυκιά, ώστε κρατάει το καλό για να στο δώσει εκεί που δεν το περιμένεις.

Στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο του Βόλου, ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Γαργάλας έκανε μια τοποθέτηση και ο Αχιλλέας Μπέος του είπε με νόημα «εσύ βάλε μυαλό». Κι αυτή η φράση οδήγησε τον κ. Γαργάλα στο να κάνει μήνυση και να οδηγηθεί ο Αχιλλέας Μπέος στο αυτόφωρο, για να αφεθεί λίγες ώρες αργότερα με προφορική εντολή, όπως αναφέρει το ΑΠΕ.

Εδώ υπάρχει ένα backstory. Ο κ. Γαργάλας είχε δεχτεί μια επίθεση από τον παραιτηθέντα δημοτικό σύμβουλο Βασίλη Ζαχείλα και κρίθηκε πως η φράση που του είπε ο Μπέος συσχετιζόταν με τον ξυλοδαρμό του, πως επιβραβεύει τη βία εις βάρος του. Την εξέλαβε δηλαδή ως προειδοποίηση πως θα υπάρξει και δεύτερη επίθεση, ίσως από τον ίδιο τον δήμαρχο Βόλου, οπότε προχώρησε στη μήνυση με την αιτιολογία πως βρίσκεται σε κίνδυνο κι αυτός και η οικογένεια το.

Γι’ αυτό λέμε πως η ζωή είναι γλυκιά. Εκεί που έχεις χάσει κάθε ελπίδα, σου δίνει, έστω αυτό το μικρό, κάτι και λες ότι πήρες μια μικρή ηθική ικανοποίηση. Δεν κρατάει πολύ, αλλά σε αυτόν τον κόσμο τον χιλιομπαλωμένο, που έλεγε ο Ξυλούρης, κάτι είναι κι αυτό.