Πια έχει γίνει κάτι σαν συνήθεια. Σαν το τσάι των Βρετανών στις 5 το απόγευμα. Κάθε πρωί, στην εκπομπή της Καινούργιου, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον δε στρέφεται σε κάποιο ρεπορτάζ που θα βγει στην εκπομπή. Στρέφεται στον Ανδρέα Μικρούτσικο. Ο λόγος είναι ότι ο Μικρούτσικος έχει ξεκινήσει τη φετινή τηλεοπτική σεζόν με τσίτα τα γκάζια, δεν δέχεται μύγα στο σπαθί του και είναι μονίμως σε θέση μάχης. Άλλες φορές θα τσακωθεί για τα καλά, άλλες φορές θα έχει ένα passive aggressive ύφος και άλλες θα πετάει μόνος του μπηχτές που θα περνάνε στο ντούκου από τους αποδέκτες για λόγους τηλεοπτικής ηρεμίας.

Δεν ξέρουμε αν ο Ανδρέας Μικρούτσικος είναι τόσο ευέξαπτος φέτος για προσωπικούς του λόγους ή αν είναι part of his job με παρότρυνση της Καινούργιου και της εκπομπής, ώστε να γίνεται και λίγη παραπάνω συζήτηση για την εκπομπή. Είναι όμως εμφανές πως πετάει τη σκούφια του για να αντιπαρατεθεί με κάποιον, σαν να βρίσκει μια κρυφή απόλαυση, σαν να του αρέσει, σαν να ψάχνεται.

Η Χρίσλα Γεωργακοπούλου είναι αναμφίβολα το πουλέν του και μετά τον μεταξύ τους τσακωμό πριν 2 βδομάδες, το πρωί της Παρασκευής την ειρωνευόταν με τόσο έκδηλο τρόπο, με την ίδια να απαντά με έναν συνδυασμό ειρωνείας-σοβαρότητας και να μην ενδίδει στην πρόκληση.

Εκείνη που πάντως σκούντηξε για τα καλά την αρκούδα και βρέθηκε αντιμέτωπη με τη μήνη της, ήταν η Έλενα Πολυκάρπου. Η δημοσιογράφος είχε βγει να πει ένα ρεπορτάζ για το παρασκήνιο πίσω από την αποχώρηση του Βασίλη Χιώτη από την διεύθυνση του ραδιοφώνου του ΣΚΑΪ, αλλά δεν ήξερε πως θα έχει να αντιμετωπίσει την αμφισβήτηση του Μικρούτσικου.

Με μια ανάρτηση έριξε λάδι στη φωτιά ο Μικρούτσικος

Να λέει η Πολυκάρπου πως το ρεπορτάζ της δείχνει ότι η αποχώρηση δεν έγινε για την αισχρή του φράση για τα σύκα στην Καλαμάτα και τον Κασσελάκη, αλλά για λόγους διαφωνίας με την διοίκηση και να πετάγεται ο Μικρούτσικος να πει ότι δεν τα πιστεύει αυτά και θεωρεί ότι είναι κάλυψη για να μην πουν τον πραγματικό λόγο.

Να του εξηγεί η Πολυκάρπου ότι έχει κάνει ρεπορτάζ, να εκνευρίζεται ο Μικρούτσικος και να της λέει «Δεν θα δεχτώ να μιλάς, όταν δεν έχω ολοκληρώσει. Άκουσα την άποψή σου, τις πληροφορίες σου. Έχω ζήσει 1000 παραιτήσεις, ποτέ δεν είπε κανείς: τον διώχνω για αυτό. Πολύ λίγες περιπτώσεις. Χίλιες παραιτήσεις, χίλιες δικαιολογίες. Αυτό λέω σαν εμπειρία». Και το ύφος του να δείχνει μια ξεκάθαρη απόγνωση από την παρουσία του στην εκπομπή αυτή.

Με τη Χρίσλα ο Μικρούτσικος ήταν πιο ήπιος αυτή τη φορά, αλλά με την απελπισία στο πρόσωπό του να διαγράφεται με κάθε γκριμάτσα του.

«Δυστυχώς, δεν του γράφει του Κασσελάκη ένα κείμενο η Χρίσλα για το τι να κάνει. Δυστυχώς, δεν έχει αυτή τη χαρά κι έτσι έχουμε αυτά τα πράγματα. Μωρέ, τι είναι αυτά που λέμε; Γράψε ένα κείμενο και μάθε πρώτα να τα λες εσύ», της είπε.

Όσο γραφόταν αυτό το κείμενο, το ερώτημα στο οποίο θα κατέληγε, είναι αν ο Ανδρέας Μικρούτσικος θέλει να είναι σε αυτή την εκπομπή ή αν έχει πια κουραστεί με όσα έρχεται καθημερινά αντιμέτωπος.

Μια ανάρτησή του μας πρόλαβε και δεν θα ξαφνιαστούμε αν υπάρχουν εξελίξεις ή αν η παρουσία του αρχίσει να αραιώνει.

«Αν το πώς να με κόβουν στον αέρα γινόταν ολυμπιακο αγώνισμα, η εκπομπή που συμμετέχω θα είχε σίγουρα το χρυσό στην τσέπη!», έγραψε στο Instagram και έδωσε το πάτημα για πολλά αρνητικά σχόλια προς την Καινούργιου.

Πέραν του ότι δεν φαίνεται να συμβαδίζει με συγκεκριμένα άτομα στο πάνελ, είναι σχεδόν προφανές πως ο Μικρούτσικος νιώθει έξω από τα νερά του και με διάφορες τοποθετήσεις και τον τρόπο που προσεγγίζονται διάφορα θέματα στην εκπομπή, αν θεωρήσουμε ειλικρινή την ενόχληση και δυσφορία που εκπέμπει επί καθημερινής σχεδόν βάσεως.