Λατρεύω την αστυνομική λογοτεχνία, παρακολουθώ αστυνομικές σειρές μέχρι το ξημέρωμα και βαθιά μέσα μου θεωρώ πως σε μια προηγούμενη ζωή ήμουν η γυναίκα Σέρλοκ Χολμς. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι η εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη είναι στη λίστα των must see. Οκ, δεν με βρίσκει πιστή στο ραντεβού της Παρασκευής, δεν την παρακολουθώ τόσο φανατικά, αλλά εκτιμώ το έργο της στα τόσα χρόνια που προβάλλεται.

Το Φως στο Τούνελ έχει καλές και κακές ημέρες. Αναμφίβολα όμως, οι περισσότεροι έχουν παρακολουθήσει επεισόδια ή έστω έχουν μια ιδέα για υποθέσεις ανθρώπων που έψαχναν τον δολοφόνο του συγγενή τους στη Νικολούλη, αλλά τελικά τους ξεσκέπαζε η ίδια, αποκαλύπτοντας τη σοκαριστική πραγματικότητα. Ότι δηλαδή ήταν οι ίδιοι οι στυγεροί δολοφόνοι και τα δάκρυα ήταν κροκοδείλια.

Την Παρασκευή, το Φως στο Τούνελ έκανε νούμερα τηλεθέασης που η ελληνική τηλεόραση είχε ξεγράψει προ πολλού. Είχε χρόνια μια εκπομπή να σημειώσει νούμερα της τάξεως του 61%. Και η απήχηση του κόσμου δεν ήταν μόνο στη μικρή οθόνη, αλλά και στο Twitter. Άλλος χαμός εκεί. Πάνω από 40.000 αναρτήσεις έγιναν, φέρνοντας την εκπομπή στη κορυφή.

Βέβαια, η υπόθεση της Πάτρας, με την οποία καταπιάνεται τις τελευταίες Παρασκευές, είναι από μόνη της έχει ενδιαφέρον. Όλη η Ελλάδα παρακολουθεί τις εξελίξεις. Ακόμα και μια παρέα να ακούσεις σε μια καφετέρια, σίγουρα θα κάνει μια μικρή νύξη είτε για την Πάτρα είτε για τη Νικολούλη. Το Φως στο Τούνελ είναι αυτή τη στιγμή η μοναδική crime εκπομπή, αφιερωμένη σε εξιχνίαση εγκλημάτων και εξαφανίσεων.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο που προβάλλεται 27 σεζόν. Από το 1995 η Αγγελική Νικολούλη έχει γίνει μια σύγχρονη Μις Μαρπλ, όπως την έχουν αποκαλέσει μάλιστα κι έτσι. Έχει αλλάξει τέσσερα κανάλια, ενώ το σπουδαίο της έργο αποτυπώνεται με τους 85 αγνοοούμενους που είχαν καταχωριστεί στα αρχεία της Ελληνικής Αστυνομίας, τους οποίους και εντόπισε. Είναι πραγματικά μια τηλεοπτική ντετέκτιβ που ξέρει πολύ καλά να κάνει αυτό που κάνει. Έχει ατάκα, δημιουργεί αγωνιώδη ατμόσφαιρα κρατώντας τον τηλεθεατή ακίνητο και απλώνει συνεχώς το αστυνομικό πέπλο μυστηρίου. Κάνοντας αποκαλύψεις εκείνη τη στιγμή που προκαλούν την έκπληξη, με τηλέφωνα και μηνύματα που εξιτάρουν. Εξού και έχει φανατικό κοινό στα τόσα χρόνια. Και φυσικά, να μην αφήσουμε την ιστορία με το κόκκινο σακάκι απέξω.

Η ίδια έχει αποκαλύψει πως όταν το φοράει, ξέρει τον δολοφόνο. Το έκανε δύο φορές στην υπόθεση της Πάτρας, αφήνοντας αιχμές για τη μητέρα, και λίγες ημέρες μετά, η Ρούλα Πισπιρίγκου συνελήφθη. Η εκπομπή της είναι ένα true fiction σόου, μοναδικό στο είδος του και απόλυτα επιτυχημένο. Είναι λίγες από τις ποιοτικές εκπομπές που προβάλλονται στην ελληνική τηλεόραση, έχοντας μείνει αναλλοίωτη στον χρόνο.

Διαβάστε ακόμα στο intronews.gr:

Χριστόφορος Παπακαλιάτης: Η νέα του σειρά πάει στις Κάννες και διεκδικεί την είσοδό της στο Netflix

Survivor: Ριάλιτι επιβίωσης ή βαθύ trash πια;