Ήταν το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής (3/11), γύρω στις 18:00, όταν ένας άνδρας ο οποίος κάνει διακοπές στην Ελλάδα, ανακάλυψε μία σορό σε απόκρημνο σημείο στην παραλία Αλθέα στο Κορωπί.

Πρόκειται για έναν Πολωνό τουρίστα ο οποίος απολάμβανε τον ελληνικό ήλιο και ο οποίος την ώρα που περιπατούσε για να κατέβει στην παραλία, ανάμεσα σε κάτι θάμνους διαπίστωσε πως υπήρχε ένας σκελετός. Αμέσως κάλεσε την Αστυνομία, με τους αξιωματικούς του ΤΑ Κορωπίου να φτάνουν στο σημείο.

Η Ασφάλεια αποφάσισε να κινήσει τις διαδικασίες και κάλεσε κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για τη φωτογράφηση του ευρήματος. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η σήψη είναι εξαιρετικά προχωρημένη και έχουν απομείνει ως επί το πλείστον τα οστά. Ελάχιστος έως καθόλου ιστός. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας βρήκαν πάντως και κάποια προσωπικά αντικείμενα, τα οποία όμως δεν υποδηλώνουν άμεσα την ταυτότητα του όποιου άτυχου.

Αλθέα, Κορωπί

Τα ανθρώπινα δείγματα έχουν σταλεί για ανθρωπολογική, τοξικολογική αλλά και ιατροδικαστική εξέταση, σε μία απέλπιδα προσπάθεια να αποσαφηνιστεί το φύλο, η ηλικία, η ταυτότητα και βεβαίως τα αίτια του θανάτου. Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές του intronews.gr, «θα είναι δύσκολο να βγει κάτι, αλλά ελπίζουμε».

Είναι ο Νίκος που αναζητεί το «Φως στο Τούνελ» στο Κορωπί;

Σαν από σύμπτωση, λίγες ώρες μετά την ανεύρεση των οστών στο Κορωπί, στην τηλεόραση του Mega και συγκεκριμένα στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ», η πασίγνωστη ερευνήτρια, Αγγελική Νικολούλη εξέταζε την υπόθεση της εξαφάνισης του 46χρονου Νίκου Κλειδώνη.

Ο 46χρονος Νίκος, αγνοείται από το σπίτι του, μόνιμος κάτοικος στο Κορωπί, από τις 28 Αυγούστου. Προγραμματιστής στο επάγγελμα, άνθρωπος εσωστρεφής, ιδίως από τη στιγμή που έχασε την έγκυο σύντροφό του πριν από λίγα χρόνια, όταν εκείνη έπεσε με όχημα σε αρδευτικό κανάλι και πνίγηκε.

Νίκος Κλειδώνης, Κορωπί

Η ανεύρεση του σκελετού στην παραλία Αλθέα μοιραία οδήγησε σε υποθέσεις και εκτιμήσεις. Ωστόσο όπως φαίνεται είναι εξαιρετικά νωρίς για να βγάλουμε οποιοδήποτε συμπέρασμα.

Πρώτα απ’ όλα δεν υπάρχει –γνωστό- στοιχείο που να υποδηλώνει πως ο 46χρονος αγνοούμενος προγραμματιστής είναι νεκρός. Κατά δεύτερο, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, εκτιμάται πως το διάστημα της απουσίας του 46χρονου, είναι μάλλον μικρό για να επέλθει ολική σήψη και να παραμείνει μόνο ο σκελετός, αν φυσικά ο 46χρονος έχει χάσει τη ζωή του.

«Οι συνθήκες, η τοποθεσία και άλλες παράμετροι δεν ευνοούν την πλήρη αποσύνθεση της σορού σε ένα τέτοιο χρονικό διάστημα», αναφέρουν πηγές του intronews.gr.

Παρ’ όλα αυτά, πληροφορίες αναφέρουν πως κάποια κομμάτια από τα ρούχα που κάλυπταν τη σορό, ομοιάζουν με ρούχα τα οποία ο 46χρονος φέρεται να φορούσε κατά την τελευταία ημέρα πριν εξαφανιστεί.

Θυμίζουμε πως ο τελευταίος άνθρωπος που τον είδε και μάλιστα φευγαλέα, ήταν η μητέρα του, Αγγελική Κλειδώνη.

Photo credits: Google Maps, mesogianews.gr