Το I’m A Celebrity Get Me Out of Here έκανε πρεμιέρα το βράδυ της Τετάρτης στον ΣΚΑΪ και φάνηκε από την πρώτη στιγμή ότι είναι το στοιχείο που διαθέτει καλύτερα από κάθε άλλο κανάλι ο ΣΚΑΪ. Παρόλο που όλα τα χρόνια έχει τη στάμπα του ενημερωτικού και με την ψυχαγωγία δεν τα έχει πάει καλά ποτέ, έχει αυτό το ετερόκλητο χαρακτηριστικό να του πηγαίνουν αρκετά τα ριάλιτι ως ύφος.

Το Survivor το 2017 έκανε την αρχή, μετά ήρθε το Power of Love και το My Style Rocks και μετά μερικά ακόμα. Κι αν όλα εκτός Survivor είτε είχαν καλές πρώτες σεζόν και μετά άρχισαν να φθίνουν, είτε δεν έπιασαν από την πρώτη στιγμή, στο κανάλι του Φαλήρου δεν έπαψαν να επενδύουν σε αυτό το κομμάτι, της trash ψυχαγωγίας.

Κάποιοι μιλάνε για το trash με όρο υποτιμητικό. Δεν είναι όμως έτσι. Η τηλεόραση αναγκαστικά έχει και αυτή την διάσταση και όταν κοτζάμ Αγγλία έχει τόσες trash παραγωγές, δε γίνεται να το παίζουμε εμείς οι σούπερ ποιοτικοί. Η τηλεόραση έχει χώρο για όλα και από κει και πέρα το κοινό ορίζει ποιο θα αντέξει και ποιο όχι.

Λιανός Καλομοίρα I'm A Celebrity Get Me Out of Here

Το I’m A Celebrity Get Me Out of Here ταιριάζει στον ΣΚΑΪ

Το I’m A Celebrity Get Me Out of Here δεν είναι ένα πρότζεκτ που μπορεί να γίνει κάτι διαφορετικό, να στηθεί με όρους ποιότητας, που σχολιάζουν αρκετοί από το βράδυ της Τετάρτης. Ο μόνος αντίλογος που μπορεί να υπάρξει, είναι γιατί στον ΣΚΑΪ έκαναν αυτή την επιλογή. Αλλά κι αυτός ο αντίλογος δεν μπορεί να γίνεται εσαεί. Θα γίνει στο πρώτο επεισόδιο, άντε και στο δεύτερο και μετά τέλος.

Ο ΣΚΑΪ έκανε αυτή την επιλογή γιατί φαινόταν πως η μυθοπλασία δεν θα του πιάσει. Οι Πανθέοι δεν ανεβαίνουν με τίποτα, έχουν κολλήσει κάτω από το 5% και το κανάλι δεν μπορεί να κάθεται με σταυρωμένα χέρια όταν βλέπει ότι όλος ο ανταγωνισμός έχει καπαρώσει ένα μεγάλο κομμάτι στην πίτα της τηλεθέασης στην prime time.

Ο ALPHA έχει τον Σασμό, τον Γιατρό, και το Προξενιό της Ιουλίας, ο ΑΝΤ1 τη Μάγισσα, το MEGA έχει Γη της Ελιάς και Ναυάγιο, το STAR έχει τη Φάρμα, ακόμα και η ΕΡΤ έχει την Παραλία. Και ο ΣΚΑΪ στην απ’ έξω.

Με το I’m A Celebrity Get Me Out of Here ο ΣΚΑΪ φαίνεται πως θα διεκδικήσει με περισσότερες πιθανότητες το δικό του κομμάτι στην πίτα, με τα νούμερα τηλεθέασης στο πρώτο επεισόδιο να είναι ενθαρρυντικά. Σαφώς, δεν πρόκειται να κάνει τα νούμερα του Survivor, που βρισκόταν πάντα ανάμεσα στο 18 και το 25%, αλλά αν προσγειωθεί σε ένα 12-13%, θα είναι ευτύχημα και για το κανάλι και για το πρότζεκτ που είναι άγνωστο στο ελληνικό κοινό, με τις δικές του ιδιαιτερότητες, αλλά επί της ουσίας ομοιάζοντας στο Survivor.

Λιανός Καλομοίρα I'm A Celebrity Get Me Out of Here

Τα δύο στοιχεία που πρέπει να επενδύσει η παραγωγή

Τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί απόλυτο από ένα επεισόδιο, αλλά μπορούμε με μια βεβαιότητα να πούμε πως ο Λιανός με την Καλομοίρα είναι ένα δίδυμο αρκετά ευχάριστο. Και θα γίνεται όλο και πιο ευχάριστο όταν βρει και τα πατήματα της η Καλομοίρα που, μην το ξεχνάμε, επιστρέφει στην τηλεόραση με ρόλο ύστερα από το Fame Story 3.

O Λιανός, σε αντίθεση με το Survivor, έχει επιτέλους έναν άνθρωπο δίπλα του που να του δίνει υλικό για να δείξει το χιούμορ του και την ετοιμολογία του, ενώ σε επίπεδο παικτών, Γαρδέλης-Βαμβακούλας είναι άχαστος συνδυασμός, γιατί δεν υπάρχει τίποτα πιο fun από το να βλέπεις δύο ανθρώπους στην 7η δεκαετία της ζωής τους να είναι τρολ, να συμμετέχουν σε αγωνίσματα και να πικάρουν επίτηδες άλλους παίκτες, όπως τον ευέξαπτο Τάσο Ξιαρχό.

Κι επειδή όσο προχωράει το I’m A Celebrity Get Me Out of Here, θα μένουν, πιστεύω, οι παίκτες που έχουν αυτό το εκκεντρικό και όχι οι ήσυχοι τύπου Χειμωνέτος-Αναδιώτης-Στέλλα Γεωργιάδου, θα έχει μια καλύτερη δομή για τα δεδομένα του. Μην το ξεχνάμε: ριάλιτι βλέπουμε, από την Βρετανία ορμώμενο, το οποίο σημαίνει πως η κλασική του συνταγή έχει έντονα trash στοιχεία. Δεν πρόκειται να θέσω στο I’m A Celebrity Get Me Out of Here ζητήματα αισθητικής, προσωπικού γούστου ή οτιδήποτε.

I'm A Celebrity Get Me Out of Here

Δεν θα κρίνω το I’m A Celebrity Get Me Out of Here σαν να είναι εκπομπή της Βίκυς Φλέσσα. It is what it is. Και γι’ αυτό που είναι, θεωρώ ότι θα ικανοποιήσει τον τηλεθεατή που αναζητά ακριβώς μια «χαζομάρα» να δει.

Αν μπω κιόλας στη διαδικασία να σκεφτώ τι δράμα και τι οδυρμό μας έχει δώσει η τηλεόραση φέτος και τα άλλα κανάλια, το I’m A Celebrity Get Me Out of Here είναι μια ευχάριστη νότα, μια αίσθηση δροσιάς σε μια έρημο δραματουργίας.

Υπάρχει μόνο ένας λόγος που με ενοχλεί να υπάρχει το I’m A Celebrity Get Me Out of Here στην τηλεόραση: είναι πολύ μεγάλος τίτλος και κουράστηκα να το γράφω τόσες φορές σε ένα κείμενο. Είναι ένα κείμενο μόνος του ο τίτλος.

ΥΓ. Το δίκοπο μαχαίρι για τον ΣΚΑΪ είναι να μπερδευτεί το κοινό ή να έχει μπουκώσει με το I’m A Celebrity Get Me Out of Here ως τον Δεκέμβριο και όταν επιστρέψει το Survivor να έχει χάσει το ενδιαφέρον. Επίσης, αν τύχον η τηλεθέαση δεν εξελιχθεί όπως διαφαίνεται, μην «καεί» ο Λιανός και επηρεάσει αυτό και το Survivor.