Ο Αύγουστος μας εγκαταλείπει σιγά σιγά και οι ατάκες «καλό φθινόπωρο», «τα κεφάλια μέσα τώρα», μας κάνουν για ακόμη μια φορά να βγάζουμε σπυράκια. Δεν θέλουμε να τελειώσει το καλοκαίρι, όπως δεν θέλαμε κανένα προηγούμενο. Το μόνο που μας κάνει κάπως να παρηγορηθούμε είναι η επερχόμενη τηλεοπτική σεζόν. Ναι, καλά διαβάσατε.

Ούτε Netflix ούτε Disney+ ούτε κάποια άλλη πλατφόρμα. Η ελληνική τηλεόραση βάζει για την σεζόν 2022-2023 ένα μεγάλο στοίχημα, που θα δούμε στο τέλος της κατά πόσο θα το κερδίσει ή όχι. Το σίγουρο είναι ότι επενδύει στη μυθοπλασία, η οποία όσο πάει γίνεται και καλύτερη, ενώ «ποντάρει» ταυτόχρονα και σε βαρβάτα ονόματα.

Έτσι λοιπόν, εκτός από τον δεύτερο κύκλο του Σασμού στον Alpha, του Άγιου Παΐσιου στο Mega, τη συνέχεια της δραματικής σειράς, Κόκκινο Ποτάμι και την Γη της Ελιάς στο ίδιο κανάλι, έρχονται επιπλέον φρέσκες προτάσεις, οι οποίες δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Μένει να δούμε αν θα κερδίσουν το κοινό.

Maestro

H νέα δραματική σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, Maestro, έχει ήδη κερδίσει το ενδιαφέρον του κόσμου. Ένα ταξίδι στους Παξούς, με 9 επεισόδια αφιερωμένα στους έρωτες και τα πάθη. Η προβολή της θα γίνεται μία φορά την εβδομάδα. Πρωταγωνιστές θα είναι οι: Χριστόφορος Παπακαλιάτης, Στεφανία Γουλιώτη, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Χάρις Αλεξίου, Μαρία Καβογιάννη, Κλέλια Ανδριολάτου, Αντίνοος Αλμπάνης, Γιώργος Μπένος, Φάνης Μουρατίδης και Ορέστης Χαλκιάς κ.α. Η σειρά έχει γυριστεί στους Παξούς και θα μας κρατήσει συντροφιά απο τη νέα σεζόν.

https://youtu.be/TzyiLV5BQ5c

Μαύρο Ρόδο

Μια ακόμη δραματική σειρά, η οποία βασίζεται στο μυθιστόρημα της Ελένης Καπλάνη. Το Μαύρο Ρόδο έρχεται στο MEGA με ένα δυνατό καστ και μία ιστορία που κόβει την ανάσα. H ιστορία του μυθιστορήματος εστιάζει σε ένα ζευγάρι που ερωτεύεται παράφορα. Από το πρωταγωνιστικό καστ, μέχρι στιγμής έχουν γίνει γνωστοί οι: Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Μαρία Καλλιμάνη, Μιχαήλ Ταμπακάκης.

Αυτή η νύχτα μένει

Μία ακόμα παραγωγή που έχει τραβήξει την προσοχή. Πρόκειται για ένα ταξίδι στο παρελθόν, γεμάτο μουσική κι παθιασμένους έρωτες. Η ιστορία εστιάζει σε ένα ερωτευμένο ζευγάρι, το οποίο αναγκάζεται να χωρίσει, όταν η κοπέλα φεύγει να κάνει καριέρα τραγουδίστριας. Αυτό όμως είναι η αρχή μίας σειράς εξελίξεων, με τις οποίες θα βρεθεί αντιμέτωπη. Ο άντρας όμως που άφησε πίσω αποφασίζει πως ήρθε η ώρα να την διεκδικήσει εκ νέου. Στη σειρά θα δούμε τους εξής: Βασίλη Μπισμπίκη, Γιάννη Στάνκογλου, Άννα Μάσχα, Ηλιάνα Μαυρομάτη, Ιωάννη Απέργη κ.α

Μια νύχτα του Αυγούστου

Πρόκειται για τη συνέχεια της επιτυχημένης σειράς «Το Νησί». Η τηλεοπτική μεταφορά του ομώνυμου βιβλίου της Βικτόρια Χίσλοπ θα είναι στο πρόγραμμα της ΕΡΤ. Στη σειρά θα δούμε πώς έχουν συνεχίσει τις ζωές τους οι ήρωες μετά το κλείσιμο της Σπιναλόγκας. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα είναι μεταξύ άλλων οι Μαρία Καβογιάννη, Γιάννης Στάνκογλου, Γιούλικα Σκαφιδά, Λεωνίδας Κακούρης, Ορφέας Αυγουστίδης και Ευγενία Δημητροπούλου.

Γλυκάνισος

Η ιστορία εκτυλίσσεται στο νησί της Μυτιλήνης. Εκεί, μία Συρία κοπέλα, μετανάστης πολέμου, ερωτεύεται έναν Έλληνα ντόπιο. Σύνορα, η αγάπη και ο έρωτας τους δεν γνωρίζουν. Κλασική συνταγή επιτυχίας. Πρωταγωνιστούν οι: Γιώργος Παπαγεωργίου, Έλενα Πιερίδου, Κώστας Κόκλας, Τάνια Τρύπη, Κάρμεν Ρουγγέρη, Κώστας Αποστολάκης κ.α.

Άγρια Γη

Η σειρά επικεντρώνεται σε πρόσωπα που προσπαθούν να ξεπεράσουν λάθη του παρελθόντος, την ίδια στιγμή που άλλοι προσπαθούν να τους εκδικηθούν για όσα έχουν κάνει. Το σενάριο υπογράφει η Μαρία Γεωργιάδου και τη σκηνοθεσία οι Χάρης Μαζαράκης & Λίνος Χριστοδούλου. Οι ηθοποιοί που θα παίξουν είναι οι Ζέτα Δούκα, Σόφη Ζαννίνου, Στράτος Τζώρτζογλου, Γιώργος Κοσκορέλλος, Παναγιώτης Μπουγιούρης, Θανάσης Πατριαρχέας, Παναγιώτα Βιτετζάκη, Στέφανος Μιχαήλ, Νίκος Αρβανίτης, Ελένα Μαρσίδου, Νικολέττα Βλαβιανού, Χριστόδουλος Στυλιανού και Μαρία Ζορμπά.

Η Μάγισσα

Το δίδυμο Μελίνα Τσαμπάνη και Πέτρος Καλκόβαλης, μετά τις Άγριες Μέλισσες, συνεχίζει δυναμικά στο κανάλι του ANT1, με μία νέα σειρά εποχής. Η σειρά θα προβληθεί στο β’ μισό της νέας τηλεοπτικής σεζόν.

Η ιστορία χρονολογείται στο 1818, όπου δύο οικογένειες βρίσκονται σε τεράστια σύγκρουση. Οι Έλληνες, εκείνα τα χρόνια, θέτουν σιγά σιγά σε εφαρμογή το όραμα της ελληνικής επανάστασης. Για να ενωθούν αυτές οι δύο οικογένειες, οι συμπολίτες τους αποφασίζουν να παντρέψουν τα δύο νεαρά παιδιά. Μπορεί η ιστορία μας να ξεκινά με μία βεντέτα, αλλά η υπόθεση εστιάζει σε μία Μάγισσα που ζει ανάμεσά τους και βλέπει περίεργα οράματα. Το αξιοσημείωτο είναι πως θα ταξιδέψουμε σε μιαν άλλη εποχή, τελείως διαφορετική από τη σημερινή.

Πρωταγωνιστούν οι: Έλλη Τρίγγου, Γιώργος Γάλλος, Αναστάσιος Ροϊλός Νίκος Ψαρράς, Μαρκέλλα Γιαννάτου κ.α

Στοργή

Η νέα κοινωνική δραματική σειρά έρχεται από τον ΣΚΑΪ και καταπιάνεται με την κακοποίηση, το τραύμα που κρύβεται στην παιδική ηλικία και πολλές φορές ορίζει την ενηλικίωση και την ικανότητα να αγαπήσει κάποιος τον εαυτό του και τους άλλους. Σε μια εποχή που η οργή έγινε κίνημα και η ενδοοικογενειακή βία είναι σε έξαρση, χρειάζεται να κατανοήσουμε καλύτερα τη βαθύτερη αιτία του προβλήματος της βίας αλλά και να αποστιγματίσουμε την ψυχοθεραπεία που δεν είναι ταμπού, αλλά ένα μονοπάτι που μπορεί να μας οδηγήσει στην αυτογνωσία, τη λύτρωση και την ισορροπία.

Πρωταγωνιστεί η Μαρία Ναυπλιώτου, η οποία υποδύεται την ψυχίατρο -ή Γιατρό όπως την αποκαλούν όλοι- Μαργαρίτα Καλογεροπούλου. Η σειρά λαμβάνει χώρα σε ένα ψυχοθεραπευτικό κέντρο στην Αθήνα. Την ομάδα του Κέντρου αυτού στελεχώνουν οι Βίκυ Παπαδοπούλου (Ψυχολόγος Βίκυ Βρανά), Κωνσταντίνος Λάγκος (Παιδοψυχίατρος Δαμιανός Γαλάνης), Γιολάντα Μπαλαούρα (Πηγή, γραμματέας του Κέντρου), Βασίλης Μηλιώνης (Μπίλη) και Μέγκυ Σούλι (Μυρτώ). Στις θεραπευτικές συνεδρίες με τη Γιατρό πρωταγωνιστούν με βάση τις ιστορίες: Ευδοκία Ρουμελιώτη (Μάρω), Ιωάννης Παπαζήσης (Γιάννης), Βασιλική Τρουφάκου (Ειρήνη), Αναστασία Παντούση (Αλίκη), Αλέκος Συσσοβίτης (Σάκης), Λένα Παπαληγούρα (Μαρίνα).

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Super Influencer: Ένα premium ντοκιμαντέρ reality στο ΑΝΤ1+ για 6 νέους πρωταγωνιστές των social media

Μαίρη Βιτινάρος – Χρήστος Μπίρμπας: Ποιοι είναι οι δύο νέοι coaches του GNTM

Οι 7 βασισμένες σε βιβλία ελληνικές σειρές που θα δούμε την επόμενη τηλεοπτική σεζόν