Καλεσμένος στο The 2Night Show βρέθηκε ο Πέτρος Κωστόπουλος και μίλησε στον Γρηγόρη Αρναούτογλου για όλη την πορεία της ζωής του, για τις επαγγελματικές του επιτυχίες, για όσα κατέκτησε με την ΙΜΑΚΟ, αλλά και για όλα τα άσχημα που ακολούθησαν με την πτώχευση, με το διαζύγιο με τη Τζένη Μπαλατσινού και την μετάβαση σε μια νέα φάση ζωής.

Πρώτα απ’ όλα, ο Πέτρος Κωστόπουλος εξέφρασε την περηφάνια του για το περιοδικό ΚΛΙΚ, το οποίο τον οδήγησε στο να αφήσει την δουλειά στις Βρυξέλλες όπου έπαιρνε 700.000, για να κυνηγήσει κάτι άλλο εδώ στην Ελλάδα.

«Όσο κι αν φαίνεται μελό, περήφανος είμαι για τα παιδιά μου. Επαγγελματικά όμως, είμαι για το ΚΛΙΚ, που το έφερα το 1987. Τους αρέσει δεν τους αρέσει, έφερε κάτι καινούργιο. Πάτησα πάνω σε 4-5 περιοδικά. Θυμάμαι το συζητούσα και ήθελαν να κάνουν ένα μικρό περιοδικό. Εγώ τότε ασχολούμουν με την πολιτική και στα 32 μου είπα να φύγω. Στις Βρυξέλλες που δούλευα στο πολιτικό προσωπικό, διάβαζα μόνο περιοδικά. Πήγα λοιπόν σπίτι, έκοψα σελίδες και έφτιαξα ένα περιοδικό. Και το πήγα στο αφεντικό, το είδε και μου είπε “πάμε”. Στο 4ο τεύχος είχα γράψει ένα editorial που έλεγα ότι θα κρεμάσουμε την ψυχή μας στα περίπτερα. Είχα βάλει σε ένα τεύχος απ’ έξω ένα προφυλακτικό γιατί τότε ήταν το AIDS και φοβόμουν. Και έγινε χαμός. Το έκανα κατά λάθος. Δεν ήξερα. Ένα παιδί από τον Βόλο, έχω ξεβλαχέψει από τότε».

Η Ευρωβουλή, το τέλος με την πολιτική και το ξεβλάχεμα

Για την διάρκεια της θητείας του στην Ευρωβουλή ως επιστημονικό και πολιτικό προσωπικό, ο Πέτρος Κωστόπουλος εξέφρασε την άποψη πως πρόκειται για συμβολικές θέσεις ως προς τους Ευρωβουλευτές.

«Δούλεψα 5 χρόνια στο Ευρωκοινοβούλιο ως επιστημονικός σύμβουλος στη σοσιαλιστική ομάδα. Αυτό που μου έχει μείνει, δεν το εκτιμώ καθόλου. Δεν κάνουν τίποτα, οι αποφάσεις τους είναι συμβολικές. Τότε έκαναν μια απάτη που την κατάλαβα μετά. Για να καταλάβεις, εγώ έπαιρνα μισθό διπλάσιο του Πρωθυπουργού και οι Ευρωβουλευτές 4πλάσιο. Αυτοί έπαιρναν λεφτά, νοίκιαζαν ένα διαμέρισμα και έλεγαν ότι μένουν σε ξενοδοχείο. Δεν είναι κακοί άνθρωποι, αλλά δεν είναι αποφασιστικοί. Πιστεύω ότι από τότε έχει αλλάξει, αλλά κοιτάζοντας το αποφασιστικό κομμάτι, δεν έχει αλλάξει κάτι. Και τότε δεν πήγαιναν μαϊντανοί όπως τα τελευταία χρόνια. Ήταν τότε ο Κύρκος, ο Τσάτσος, περάσανε κι άλλοι πολλοί μεγάλοι άνδρες της Ελλάδος. Αυτή τη στιγμή δεν βλέπω. Βλέπω ανθρώπους που λειτουργούν για να προσελκύσουν ψήφους, όπως ο Γεωργούλης».

Για το ότι δεν ασχολήθηκε ποτέ με την πολιτική απ’ όταν ξεκίνησε την δημοσιογραφία και την έκδοση περιοδικών ο Πέτρος Κωστόπουλος είπε τα εξής:

«Μου πρότειναν να ασχοληθώ ξανά με την πολιτική, αλλά δεν ήθελα. Σταμάτησα στα 32 μου και έφυγα συνειδητά. Βλέποντας τους φίλους μου, που ήταν τότε βαρεμένοι στο κεφάλι, κι αυτό δεν το σήκωνε το σύστημα. Ήξερα ότι θα εκπαραθυρωθώ. Ήθελα μια πιο χαρούμενη ζωή κι εκεί δεν θα ήταν. Δε μου πηγαίνει να ασχοληθώ. Έχω και το αθυρόστομο. Δε μου πάει. Θέλω να δουλεύω όλη την ώρα. Εγώ θέλω να πηγαίνω κάθε μέρα και να κάνω γκασμά».

Η πτώση της ΙΜΑΚΟ, όσα του καταλόγισαν και οι δύο κόρες του

Ο Πέτρος Κωστόπουλος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε αυτή τη μόνιμη επωδό που άκουγε από τότε που πτώχευσε η ΙΜΑΚΟ, ότι αυτός έφερε την κρίση στην Ελλάδα. «Πρέπει να είσαι σχιζοφρενής για να το πιστεύεις αυτό. 20 χρόνια δεν έλεγε κανείς τίποτα, ξαφνικά το 2012 εγώ έφερα την κρίση, όχι ο Καραμανλής. Εγώ έδινα τα δάνεια για να πάνε στη Μύκονο. Αν θυμάστε, υπήρχαν άλλα περιοδικά που πουλούσαν τη lifestyle με τα ακριβά ρολόγια και τα αυτοκίνητα. Ό,τι του φανεί του Λωλοστεφανή. Καλή είναι η κριτική, αλλά όχι όταν υπερβαίνει τα εσκαμμένα».

Για το πώς είναι αυτή την περίοδο στη ζωή του: «Αυτή τη στιγμή αισθάνομαι καλά. Πέρασα μια βαριά, καταθλιπτική περίοδο. Δεν ξέρω αν έχει φύγει εντελώς, αλλά έχουν φύγει τα βαριά. Τώρα αισθάνομαι καλά γιατί έχω πολλή δουλειά. Πήρα κατά χρονικά διαστήματα χάπια. Αλλά όταν αισθανόμουν καλά, τα σταματούσα».

Για το τι άκουσε όταν πτώχευσε η ΙΜΑΚΟ: «Υπήρχαν αυτοί που έλεγαν ότι έχω βάλει εκατομμύρια μασούρι και τα κρύβω και αυτοί που έλεγαν “καλά να πάθει το κωλοπαίδι”».

Για τις κόρες του που ζουν στην Αμερική: «Η μία δουλεύει σε μια εταιρεία Τεχνητής Νοημοσύνης. Ζουν στην Αμερική, με τις δουλειές τους, δικά τους λεφτά. Εδώ δε θα μπορούσαν να έχουν όσα έχουν εκεί. Ευτυχώς που είναι εκεί γιατί εδώ δεν ξέρω που θα δούλευαν. Εδώ θα έπρεπε να βάλουμε κανένα μέσο για να πιάσουν μια δουλειά χωρίς ιδιαίτερες προοπτικές. Μου λείπουν, αλλά είμαστε εγώ κι η μάνα τους που τα σπρώξαμε έξω, να κόψουμε τον ομφάλιο λώρο. Όπως εγώ έφυγα από το σπίτι, επειδή είχα ερωτευτεί και ήθελα να ακολουθήσω μια Βολιώτισσα στην Αθήνα – πήγα και είπα στον πατέρα μου, που ήταν ταξιτζής και δεν είχε σάλιο, ότι αν δεν κάνω μαθήματα στην Αθήνα, δε θα περάσω πουθενά. Και ήρθα και δεν πέρασα πουθενά. Ήταν το πρώτο μου ξεβλάχεμα αυτό. Πέρασα πολλά ξεβλαχέματα. Το 4ο ή 5ο ήταν όταν πήγα στο Berkeley να δω την κόρη μου. Κατάλαβα γιατί πρέπει να πηγαίνουν στα Πανεπιστήμια για να σπουδάσουν τα παιδιά».

Για το αν θα επέστρεφε στην τηλεόραση: «Θα επέστρεφα μόνο για late night show. Βλέπεις στην Αμερική οι πολιτικοί πάνε στα σόου, τρώνε και κράξιμο και το ζητάνε μόνοι τους».

Για τα προσωπικά του: «Είχα περαστικές σχέσεις μετά το διαζύγιο, μου έτυχαν και περιπτώσεις που ερωτεύτηκα, αλλά για πάρα πολλούς λόγους, κοινωνικούς ίσως, δεν έμεινε. Τώρα δεν έχω τίποτα».

Για τις σπουδές του στο Παρίσι: «Εγώ, γιος ταξιτζή στον Βόλο, πήγα και σπούδασα στο Παρίσι. Σπούδασα άφραγκος. Έκλεβα από τα σούπερ μάρκετ. Υπάρχουν μάρτυρες. Δεν κάνω τον μίζερο. Πέρασα υπέροχα στο Παρίσι. Δεν είχα να φάω. Όποιος θέλει, μπορεί να το κάνει. Δούλεψα σε οικοδομή, μου έφυγε ο ώμος, γκρεμίζαμε κτήρια εσωτερικά, δούλεψα σε ξενοδοχεία το καλοκαίρι, ταξιτζής το βράδυ…Μια χαρά όλα. Όποιος θελήσει να κάνει κάτι θα το κάνει».