Η φετινή τηλεοπτική σεζόν είναι, θαρρώ, ένα μάθημα προς όλους. Όχι μόνο όσους παίρνουν τις επιλογές στα κανάλια, αλλά και εμάς ως θεατές. Μαθαίνουμε ότι οι απολυτότητες που είχαμε στο παρελθόν, ίσως ήταν υπερβολικές κι ότι στο τέλος της ημέρας αυτό που έχει σημασία με την ψυχαγωγική πλευρά της τηλεοπτικής Σελήνης, είναι να περνάς καλά με κάτι χωρίς να σε κριντζάρει ή να σε απωθεί. Το First Dates δείχνει να το έχει αυτό.

Στο πρώτο του επεισόδιο δεν είχε κάποιο σημείο που να ενόχλησε, τουλάχιστον εμένα προσωπικά ως θεατή.

Στο άκουσμα του κόνσεπτ, περίμενα να δω χαρακτηριστικά που να παραπέμπουν σε Power of Love ή Love Island, δηλαδή τρασίλα. Κι όμως, το αποτέλεσμα ήταν πιο ωραίο αισθητικά κι από το Ραντεβού Στα Τυφλά. Ίσως από αυτό το τελευταίο κάπως να πρόδωσα και την ηλικία μου, αλλά δεν πειράζει. Ναι ρε, είμαι 30+, υπάρχει πρόβλημα;

Και μετά απ’ αυτό το ξέσπασμα, επιστρέφουμε στην κανονική ροή του προγράμματος.

Το First Dates είναι μια δεύτερη πολύ καλή τηλεοπτικά επιλογή μετά το IQ160, κάτι που δείχνει ότι στο STAR έχουν το μυαλό τους στην επόμενη μερά, μετά από μια 5ετία που είχαν ήσυχα τα κεφάλια τους με GNTM και MasterChef. Το πρώτο έδειξε από φέτος ότι δεν έχει κάτι άλλο να δώσει και θα μπει σε παύση, ενώ το 2ο διατηρεί την μετοχή του, αλλά δεν μπορεί να δώσει στο κανάλι όσα έδινε στις πρώτες 4-5 σεζόν.

Με το First Dates έχει έναν δεύτερο πόλο έλξης στην prime time της Κυριακής κι είναι ένα στοίχημα που αν κερδηθεί, ίσως φέρει τα δύο αυτά προγράμματα σε πιο δύσκολες τηλεοπτικές ζώνες, όπου το κανάλι έχει ανάγκη να δείξει πως μπορεί να ανταγωνιστεί.

Η επιλογή της Ζενεβιέβ Μαζαρί για το First Dates ήταν μεν εύκολη, με την έννοια πως βρίσκεται στο δυναμικό του καναλιού και έπρεπε κάτι να της ανατεθεί, αλλά είναι και μια εξαιρετική επιλογή.

Μόνο και μόνο το judgmental ύφος της και αυτές οι γκριμάτσες που έχει σε φάση «Χριστέ μου έχω μπλέξει με την πλέμπα», την καθιστούν απολαυστική, πολλώ δε σε αυτή τη συνθήκη του πρώτου ραντεβού όπου πολλές κοτσάνες θα ακουστούν και ο καθένας θα βγάλει στη φόρα τις παραξενιές του.

Η διάθεση που φέρνει στον τηλεθεατή το First Dates είναι πολύ ευχάριστη, θυμίζει αντίστοιχα αμερικανικά σόου και αυτή η συζήτηση με το προσωπικό του εστιατορίου και με τον μπάρμαν, είναι σαν να βλέπεις μια σειρά με πολλά ταυτόχρονα storylines.

Για ένα πρότζεκτ που θα μπορούσε πολύ εύκολα να γίνει κατακίτρινο και τρας, το να παραδίδεται με αυτή την τηλεοπτική ποιότητα, πάντοτε ως προς το είδος του, γιατί δεν το κρίνουμε ως εκπομπή κουλτούρας και λόγου, αλλά ως ένα ψυχαγωγικό πρότζεκτ, είναι σχεδόν αισιόδοξο. Και στέλνει μήνυμα πως μπορεί να υπάρξει ένα τύπου ριάλιτι που να μην οδηγείται σε φτηνές επιλογές.

Το first date με το First Dates πήγε πολύ καλά και θα ξαναβγούμε και δεύτερο!