Το εστιατόριο CTC του σεφ Αλέξανδρου Τσιοτίνη και το εστιατόριο Pelagos του Four Seasons Astir Palace Athens με σεφ τον ιταλό Luca Piscazzi παίρνουν από ένα Αστέρι Michelin, όπως ανακοίνωσε ο περίφημος γαστρονομικός οδηγός.

«Μια ιστορία που ξεκίνησε το 2015. Ένας αγώνας καθημερινός με ήττες και νίκες. Χαρές και λύπες, μια προσπάθεια που αν δεν την είχε αγκαλιάσει κάθε μέλος της ομάδας από την πρώτη μέρα, σήμερα δεν θα ήμασταν στην ευχάριστη θέση να γιορτάσουμε το αστέρι μας. Ένα αστέρι που εκτός από την υπέρμετρη ευκαιρία να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους απαρτίζουν απάρτιζαν ή θα απαρτίσουν το CTC,  σηματοδοτεί μια ευκαιρία για όλους να θέσουμε νέους στόχους να διεκδικήσουμε νέες επιτυχίες και να βρούμε νέους τρόπους να κάνουμε αυτό που αγαπάμε τόσο πολύ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ. Κοιτάμε πάντα ψηλά!» έγραψε o σεφ στη λεζάντα της ευχαριστήριας φωτογραφίας στο Instagram.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Alex Tsiotinis (@alextsiotinis)

«Back to business», έγραψε στο instagram του ο τριαντάρης σεφ του Pelagos, Luca Piscazzi μόλις ανακοινώθηκε η βράβευση. Έχει στην κατοχή του άλλα δυο, βλέπετε. «Με μεγάλο ενθουσιασμό μοιραζόμαστε ότι το εστιατόριό μας Pelagos Athens μόλις κέρδισε το πρώτο του αστέρι Michelin μόλις έξι μήνες μετά το άνοιγμα του. Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα», σημειώνει το πολυτελές ξενοδοχείο που φέρνει την Αθηναϊκή Ριβιέρα στο γαστρονομικό προσκήνιο.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Luca Piscazzi (@lucapiscazzi)

Τα εστιατόρια που διακρίθηκαν στον οδηγό Michelin

Δίπλα στα αστεράτα, συνυπάρχουν τα άξια Nolan, Οικείο και το new entry Cerdo Negro 1985 με διάκριση Bib Gourmand για την καλή σχέση ποιότητας- τιμής. Τη λίστα με τα 21 εστιατόρια της Αθήνας που ξεχωρίζει ο Οδηγός Michelin συμπληρώνουν: Le Pavillon, Cookoovaya, Οικείο, Vezene, Athénée, GB Roof Garden, Alficon, Ergon House, Άνετον, Okio, Aleria, SENSE και Annie Fine Cooking.