Σε στρατηγικό σημείο. Κοντά στο κέντρο, δίπλα και στη θάλασσα, «τίγκα» στο πράσινο. Με κατοίκους που νιώθουν πως αυτός είναι ο τόπος τους και δεν τον αλλάζουν με τίποτα. Η Νέα Σμύρνη είναι μια γειτονιά στην Αθήνα με ξεχωριστό χαρακτήρα, πριν λίγα χρόνια της είχε κάνει αποθεωτικό αφιέρωμα ως και ο Guardian.

Συντηρεί την αίγλη αλλοτινών εποχών και το συνδυάζει με το σύγχρονο τόνο που δίνουν τα μαγαζιά της πόλης και ο μπόλικος «νεαρόκοσμος». Τα περισσότερα ραντεβού δίνονται στην περίφημη πλατεία. Αλλά τα «καλά» δεν εξαντλούνται εκεί. Τα στέκια είναι πολλά, όπως και οι επιλογές…

7 μέρη που κάνουν τους Νεοσμυρνιώτες περήφανους και τα προτιμούν από όλη την Αθήνα

Pop Up Cocktail Bar

Εδώ θα πιείς το κοκτέιλ το ωραίο, το σωστό, το επιστημονικά φτιαγμένο! Εδώ θα νιώσεις αμέσως οικεία, είναι κάτι στην ατμόσφαιρα, είναι τα ζεστά χαμόγελα που είναι διάχυτα γύρω σου, είναι η πάντα ανεβασμένη διάθεση.

Κορυφαίοι dj’s δίνουν συχνά το τόνο για πάρτι που γράφουν ιστορία στη νυχτερινή Αθήνα, γεμάτα χορό και «μουσικάρες».

25ης Μαρτίου 13, Νέα Σμύρνη

Gaston

Μια all day απόλαυση από όπου κι αν το πιάσεις ως ζήτημα, όποια στιγμή κι αν το επισκεφθείς. Μοντέρνο και cozy, φημίζεται για το brunch του, γενικότερα για την προσεγμένη και νόστιμη κουζίνα του.

Το έχει ψάξει πολύ το θέμα και σε καφέ, ποτά, γενικά δεν υπάρχει κάτι που να είναι «μείον» – το ακριβώς αντίθετο. Όλα στο «συν». Highlight, τα events που διοργανώνει. Πάνω στην πλατεία, σημείο αναφοράς όχι μόνο για τη Νέα Σμύρνη, αλλά για όλη την Αθήνα.

25ης Μαρτίου 15, Νέα Σμύρνη

Πόπολο

Γι’ αυτήν την αυλή αξίζει να «κουβαληθείς» ακόμα και αν μένεις στο άλλο άκρο της πόλης! Και δεν είναι μόνο η εμφάνιση. Είναι το σύνολο. Ποιοτικά εξόχως ανεβασμένο, με τη λεπτομέρεια να κάνει τη διαφορά, αισθητικά και πρακτικά.

Δροσερά cocktails, καλή μουσική και νόστιμα finger food σε μια παλιά μονοκατοικία, η ζωή δεν θέλει πολλά για να είναι ωραία…

Αντισυνταγματάρχου Φιλίππου 20, Νέα Σμύρνη

Bar B.Q.

Η Τσικνοπέμπτη πέρασε και περιμένεις πότε θα… ξαναφάς κρέας; No problem at all αν μένεις στην Αθήνα και συγκεκριμένα στη Νέα Σμύρνη.

Στο Bar B.Q. θα βρεις τον γευστικό σου παράδεισο, με καμάρι του μαγαζιού τα special steaks, ανάμεσά τους μοσχαρίσιο σιδηρόδρομο, φυσικής ωρίμανσης, μοσχαρίσιο φιλέτο στη σχάρα με μανιτάρια portobello και jalapenos και κόντρα μπριζόλα. Διαθέτουν και ωραιότατα μπέργκερ.

Λεωφ. Ελ. Βενιζέλου 46, Νέα Σμύρνη

Kenko

Από τα καλύτερα ιαπωνικά εστιατόρια σε όλη την Αθήνα – δίχως ίχνος αμφιβολίας. Αυθεντικές γεύσεις, φτιαγμένες με μαεστρία σε έναν εξαιρετικά καλαίσθητο χώρο, που σε ηρεμεί, σε κάνει να νιώθεις όμορφα.

Φημίζεται για το σούσι του, δικαίως. Αυτό βέβαια είναι μέρος μόνο από ένα εθιστικό μενού που θα σε κάνει να θες να τα δοκιμάσεις όλα.

Ελευθερίου Βενιζέλου 22, Νέα Σμύρνη

Κάρολος

Πρέπει να ξέρεις για να το εντοπίσεις, ένα κρυμμένο διαμάντι με τα όλα του στο αίθριο ενός εμπορικού κέντρου. Αυτό το wine bar ξεχωρίζει με το δικό του, τόσο ιδιαίτερο τρόπο, είναι κάτι που δεν βρίσκεις εύκολα στην Αθήνα.

Σε περιμένουν κρασιά από διάφορα μέρη (ελληνικά και ξένα) και οι κατάλληλες γευστικές επιλογές για να το συνδυάσεις. Κι όλα αυτά, σε πολύ προσιτές τιμές.

Ομήρου 41-43, Αθήνα

Επιτόκιο

Θρυλικό old school μπαρ, όλη η Αθήνα το ξέρει. Με ροκ μουσική στα ηχεία, με την μπίρα να ρέει άφθονη, με την καλή διάθεση να περισσεύει.

Ένα από τα πιο αυθεντικά μαγαζιά εκεί έξω, δεν σου ζητάει τίποτα περισσότερο από το να είσαι ο εαυτός σου – πόσο πολύτιμο.

Παλαιολόγου 19, Νέα Σμύρνη